Nieuws

Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten?

afbeelding Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

De Bibliotheek Veluwezoom verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met lees-, kijk- en surftips en informeert je over praktische zaken, nieuwe diensten en activiteiten. Schrijf je in via de onderstaande link. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Resultaat 1 - 10 (van 81)

 • De Bibliotheek en Rechtswinkel helpen bij digitale belastingaangifte

  21 februari 2018

  Mensen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte of het online aanvragen van toeslagen, kunnen in maart terecht bij het Belastingcafé van de Bibliotheek Veluwezoom en Rechtswinkel Renkum. Op 3 locaties en data wordt informatie gegeven en hulp bij het invullen van de aangifte. Iedereen kan het Belastingcafé bezoeken, ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. De hulp is gratis.

  Bekijk details van De Bibliotheek en Rechtswinkel helpen bij digitale belastingaangifte

 • Natuur in Oosterbeek stralend middelpunt tijdens de Boekenweek

  20 februari 2018

  Zaterdag 17 maart organiseren boekhandel Meijer & Siegers en de Bibliotheek Veluwezoom een lezing over en wandeling door de prachtige natuur in en om Oosterbeek. Schrijfster, cultuurhistorica en natuurgids Ingrid Maan neemt je letterlijk en figuurlijk mee door het landschap, dat gevormd is door beken, fabrieken, molens en wasserijen, vertelt bijzondere verhalen en toont prachtige foto’s die ze in de omgeving maakte. De lezing en wandeling vinden plaats ter gelegenheid van de Boekenweek, die dit jaar...

  Bekijk details van Natuur in Oosterbeek stralend middelpunt tijdens de Boekenweek

 • Taalhuis Veluwezoom zoekt enthousiaste vrijwilligers

  19 februari 2018

  Taalhuis Veluwezoom zoekt enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten om anderen te helpen lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met de computer. Je leert bijvoorbeeld aan een deelnemer hoe je e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert.

  Bekijk details van Taalhuis Veluwezoom zoekt enthousiaste vrijwilligers

 • Boekenweek: Kader Abdolah te gast in de Bibliotheek Velp

  13 februari 2018

  Ter gelegenheid van de Boekenweek is zondagmiddag 18 maart de bekende en geliefde schrijver Kader Abdolah te gast in de Bibliotheek Velp. Hij geeft een lezing over zijn vlucht uit Iran, zijn ervaringen in Nederland en zijn passie voor schrijven. Ook vertelt hij over de natuur als inspiratiebron, niet toevallig het thema van deze Boekenweek: ‘En toch is alles wat we doen natuur’. De lezing wordt georganiseerd door boekhandel Jansen & de Feijter en de Bibliotheek Veluwezoom.

  Bekijk details van Boekenweek: Kader Abdolah te gast in de Bibliotheek Velp

 • Grote Letter Boeken beter vindbaar

  1 februari 2018

  Mensen die een visuele beperking hebben kunnen bij de Bibliotheek Veluwezoom speciale uitgaven lenen: Grote Letter Boeken. Dat is geen nieuws. Wat wel nieuw is, is dat deze boeken nu makkelijker te vinden zijn in de online catalogus en op de populaire webpagina ‘Aanwinsten’.

  Bekijk details van Grote Letter Boeken beter vindbaar

 • Taalhuis helpt volwassenen met lezen en schrijven

  31 januari 2018

  Volwassenen die beter willen leren lezen en schrijven kunnen wekelijks terecht in de Bibliotheek Velp, de Bibliotheek Dieren en de Bibliotheek Oosterbeek om te oefenen met de Nederlandse taal. Aan de hand van de lesmethode ‘Succes!’, ontwikkeld door Taal voor het Leven, helpen vrijwilligers Nederlandssprekenden met het verbeteren van hun lees- en schrijfvaardigheden.

  Bekijk details van Taalhuis helpt volwassenen met lezen en schrijven

 • Raadsleden lezen voor in voorschoolse instellingen

  26 januari 2018

  Om nog eens extra te benadrukken dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen, gaan diverse raadsleden tijdens de Nationale Voorleesdagen voorlezen op voorschoolse instellingen in de gemeente Rheden en Renkum. De Bibliotheek Veluwezoom maakte daarvoor afspraken met diverse instellingen en begeleidt de raadsleden om voor te lezen uit het Prentenboek 'Ssst! De tijger slaapt'.

  Bekijk details van Raadsleden lezen voor in voorschoolse instellingen

 • Steeds meer voorschoolse instellingen kiezen voor samenwerking met bibliotheek

  16 januari 2018

  Op 10 januari kregen 7 pedagogisch medewerkers van voorschoolse instellingen in de gemeenten Rheden, Rozendaal en Renkum een certificaat uitgereikt. Ze rondden de training tot voorleescoördinator af en gaan voorlezen en aandacht voor taalstimulering structureel inbedden in het dagritme van de instelling. In totaal sluiten dit schooljaar 10 nieuwe voorschoolse instellingen aan bij ‘BoekStart in de kinderopvang’, waarmee het totaal aantal ‘BoekStart’-instellingen in de werkgemeenten van de Bibliotheek...

  Bekijk details van Steeds meer voorschoolse instellingen kiezen voor samenwerking met bibliotheek

 • Nieuwe studiekring ‘de Verdieping’ van start in de Bibliotheek Dieren

  12 januari 2018

  Eind 2017 ging in de Bibliotheek Dieren een nieuwe studiekring, genaamd ‘de Verdieping’, van start. Een kleine groep mensen komt eens in de 14 dagen bij elkaar om maatschappelijke ontwikkelingen, ideeën en meningen met elkaar te delen. Zo ontdekken ze samen nieuwe dingen, verdiepen zij zich in elkaar en in de onderwerpen die worden aangedragen en wisselen ze kennis met elkaar uit. Mensen die belangstelling hebben om aan te sluiten zijn van harte welkom.

  Bekijk details van Nieuwe studiekring ‘de Verdieping’ van start in de Bibliotheek Dieren

 • WelkBoek stopt

  11 januari 2018

  WelkBoek, de online tool waarmee je sinds 5 jaar boeken kunt vinden op basis van kenmerken (zoals 'vrolijk', 'onvoorspelbaar', 'buitengewoon' en 'optimistisch') stopt in april 2018. Hoewel gebruikers aangeven dat de tool in een behoefte voorziet, wordt er minder gebruik van gemaakt dan gehoopt.

  Bekijk details van WelkBoek stopt