Nieuws

Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten?

afbeelding Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

De Bibliotheek Veluwezoom verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met lees-, kijk- en surftips en informeert je over praktische zaken, nieuwe diensten en activiteiten. Schrijf je in via de onderstaande link. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Resultaat 1 - 10 (van 71)

 • Taalhuis Veluwezoom en Filmhuis Dieren brengen laaggeletterdheid onder aandacht met film ‘M’

  13 juli 2018

  In de Week van de Alfabetisering brengen Taalhuis Veluwezoom en Filmhuis Dieren laaggeletterdheid onder de aandacht met de film ‘M.’. De film gaat over Lila, een jonge, intelligente vrouw met een veelbelovend schrijverstalent en Mo, een stoere jongen die aan illegale straatraces doet. De een heeft een ernstig spraakgebrek en de ander is analfabeet. Hun bijzondere liefdesrelatie zorgt voor een kantelpunt in hun leven. De film draait op dinsdag 4 september 2018 om 20.00 uur in Filmhuis Dieren tegen...

  Bekijk details van Taalhuis Veluwezoom en Filmhuis Dieren brengen laaggeletterdheid onder aandacht met film ‘M’

 • De Bibliotheek Dieren verhuist naar tijdelijke locatie

  11 juli 2018

  Eindelijk is het zover. Het gebouw waar de Bibliotheek Dieren gehuisvest is, De Bundel, gaat op de schop. Het gebouw wordt geheel vernieuwd om over ongeveer 9 maanden opnieuw onderdak te bieden aan de bibliotheek, het serviceloket van de gemeente Rheden, de speel-o-theek, het loket van de Rabobank én Cultuurbedrijf Riqq. Daarom verhuist de Bibliotheek Dieren naar een tijdelijke locatie: Wilhelminaweg 30 in Dieren, onder de Scapino.

  Bekijk details van De Bibliotheek Dieren verhuist naar tijdelijke locatie

 • Bijzondere lezingenreeks 'Dit is mijn verhaal' gaat van start

  9 juli 2018

  Vrijdagmiddag 10 augustus gaat in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper een bijzondere lezingenreeks van start. Onder de noemer ‘Dit is mijn verhaal’ ontwikkelden 65-plussers samen met de Bibliotheek Veluwezoom een inspirerende lezingenreeks voor leeftijdsgenoten waarin ervaringen over ‘ouder worden’ op een positieve manier met elkaar gedeeld worden.

  Bekijk details van Bijzondere lezingenreeks 'Dit is mijn verhaal' gaat van start

 • Nieuwe wachtwoorden voor 'Mijn bibliotheek'

  22 juni 2018

  De bibliotheek gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Gegevens als je e-mailadres, geboortedatum, bankrekeningnummer of je leenhistorie bijvoorbeeld geven we nooit zomaar aan derden. We gebruiken ze niet voor andere doeleinden dan die voor gebruik van de bibliotheek nodig zijn. Nu sinds 25 mei 2018 een nieuwe wet van toepassing is, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)*, scherpt ook de bibliotheek een aantal zaken aan om de persoonsgegevens van onze leden beter te beschermen.

  Bekijk details van Nieuwe wachtwoorden voor 'Mijn bibliotheek'

 • VakantieLuisteren: vijf toptitels in de LuisterBieb voor iedereen

  2 juni 2018

  Van 1 juli tot en met 31 augustus zijn er vijf luisterboeken toegevoegd aan de LuisterBieb die voor iedereen beschikbaar zijn: Bibliotheeklid of niet. Dus ideaal om deze zomer eens kennis te maken met luisterboeken.

  Bekijk details van VakantieLuisteren: vijf toptitels in de LuisterBieb voor iedereen

 • Expositie Kunst voor elkaar in de Bibliotheek Oosterbeek

  14 mei 2018

  Van 22 mei t/m 18 juni exposeren deelnemers van Kunst voor elkaar in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper schilderijen en collages die ze maakten bij hun wekelijkse activiteiten. Op dinsdagmiddag 22 mei wordt de expositie van 15.00 tot 17.00 uur feestelijk geopend met onder meer dorpsdichter Doctor Anders.

  Bekijk details van Expositie Kunst voor elkaar in de Bibliotheek Oosterbeek

 • Tijd voor Verzilveren introduceert ‘Dit is mijn verhaal’

  20 april 2018

  Met trots introduceert de denktank van ‘Tijd voor Verzilveren’ het nieuwe project van en voor ouderen: ‘Dit is mijn verhaal’. Samen met de Bibliotheek Veluwezoom ontwikkelen 65-plussers in de gemeente Renkum een inspirerende lezingenreeks voor leeftijdsgenoten waarin ervaringen over ‘ouder worden’ op een positieve manier gedeeld worden. Goede ideeën, aanstekelijke passies of hobby’s die anderen kunnen inspireren, worden in presentaties van maximaal 20 minuten aangereikt, waarna toehoorders en spreker...

  Bekijk details van Tijd voor Verzilveren introduceert ‘Dit is mijn verhaal’

 • Waarom kan ik sommige boeken niet reserveren?

  17 april 2018

  Eind 2017 beantwoordden BiebPanelleden vragen over reserveren en verlengen van materialen van de bibliotheek. Wat zijn ervaringen, emoties en wensen tot de verschillende stappen van reserveren en verlengen van materialen?

  Bekijk details van Waarom kan ik sommige boeken niet reserveren?

 • Succesvolle start VoorleesExpress Veluwezoom

  12 april 2018

  De Stichting VoorleesExpress laat met trots weten dat de eerste 11 gezinnen en vrijwilligers in de gemeenten Rheden en Renkum zijn gestart. Twintig weken lang wordt bij deze gezinnen voorgelezen, gezongen en worden er taalspelletjes gedaan met de kinderen. De kinderen in deze gezinnen hebben een taalachterstand. Het stimuleren van het leesplezier en het verrijken van de taalomgeving maakt de kinderen mondiger, ze durven mee te praten in de klas en worden nieuwsgierig naar boeken. Ze worden beter...

  Bekijk details van Succesvolle start VoorleesExpress Veluwezoom

 • Winnaar BiebPanel-loting krijgt jaarabonnement gratis

  6 april 2018

  ‘Dat hadden jullie toch niet hoeven doen!’ was de spontane reactie van mevrouw De Meijer uit Renkum. Zij ontving op 14 maart 2018 uit handen van Astrid de Kleijn een jaarabonnement gratis, als dank voor de deelname aan de BiebPanel-onderzoeken van het afgelopen jaar. Mevrouw De Meijer gaf haar mening over de diverse onderwerpen die afgelopen jaar in BiebPanel aan de orde kwamen. Uit alle deelnemers die meedoen lootte de bibliotheek deze gelukkige winnaar.

  Bekijk details van Winnaar BiebPanel-loting krijgt jaarabonnement gratis