Nieuws

Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten?

afbeelding Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

De Bibliotheek Veluwezoom verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met lees-, kijk- en surftips en informeert je over praktische zaken, nieuwe diensten en activiteiten. Schrijf je in! Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Resultaat 1 - 10 (van 86)

 • Help jij mee om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren? Bekijk details

  22 oktober 2021

  Lezen is leuk! Maar wat als je opgroeit in en taalarme omgeving? Dan loop je het risico op een taalachterstand met alle gevolgen van dien; niet goed mee kunnen komen met leeftijdgenootjes, je schoolboeken niet goed begrijpen en dus minder goede prestaties op school. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om taalachterstand en laaggeletterdheid terug te dringen. Het doel: iedereen volwaardig en zelfstandig laten meedoen in de samenleving. Help jij mee om de taalontwikkeling van kinderen...

  Bekijk details van Help jij mee om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren?

 • Haal boekgeschenk op tijdens Nederland Leest in de bibliotheek Bekijk details

  13 oktober 2021

  Kom naar de Bibliotheek Veluwezoom tijdens Nederland Leest en krijg het boek De wandelaar van Adriaan van Dis van ons cadeau! In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Je kunt dit boek de hele maand november gratis ophalen in de bibliotheek.

  Bekijk details van Haal boekgeschenk op tijdens Nederland Leest in de bibliotheek

 • De Bibliotheek ondersteunt bij vragen over de CoronaCheck Bekijk details

  1 oktober 2021

  Wil je toegang tot een evenement in Nederland of een reis maken binnen de Europese Unie, dan heb je daar een coronabewijs voor nodig. Een coronabewijs maak je met de CoronaCheck-app of via de website coronacheck.nl. In de meeste gevallen heb je daar een DigiD voor nodig. Vind je dit lastig of heb je hier vragen over? Kom het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek!

  Bekijk details van De Bibliotheek ondersteunt bij vragen over de CoronaCheck

 • Bibliotheek en corona Bekijk details

  15 september 2021

  De coronamaatregelen worden steeds verder versoepeld. Hoe zit het precies met de maatregelen in de Bibliotheek? Je leest het op deze pagina.

  Bekijk details van Bibliotheek en corona

 • In actie tegen laaggeletterdheid Bekijk details

  30 augustus 2021

  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In onze regio gaat het om 25.000 volwassenen. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. Taalhuis Veluwezoom neemt ook dit jaar weer deel aan de themaweek in de...

  Bekijk details van In actie tegen laaggeletterdheid

 • Deelnemers gevraagd voor duurzaamheidsmarkt in de Bibliotheek Bekijk details

  26 juli 2021

  Heb jij een dienst, stichting, product of persoonlijke praktische tips voor een milieuvriendelijk leven en vind je het leuk om anderen te inspireren met jouw ervaringen? Meld je dan aan voor de duurzaamheidsmarkt in de Bibliotheek Oosterbeek (zaterdag 2 oktober) en in de Bibliotheek Dieren( zaterdag 9 oktober). Een kraampje bemensen op deze markt is gratis en bedoeld voor niet-commerciële initiatieven. De markt is de aftrap van een seizoen vol activiteiten over duurzaam leven rondom huis en tuin....

  Bekijk details van Deelnemers gevraagd voor duurzaamheidsmarkt in de Bibliotheek

 • Hulp nodig bij de websites van de overheid? Bekijk details

  7 juni 2021

  Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Oosterbeek en de Bibliotheek Dieren ondersteunen we je hier graag bij. Wij zijn er om mensen te adviseren die vragen hebben over de digitale overheid. Zo helpen we je op weg bij het verlengen van je rijbewijs, het indienen van belastingaangifte en hoe je je pensioenoverzicht in kunt zien.

  Bekijk details van Hulp nodig bij de websites van de overheid?

 • Bibliotheken weer open! Bekijk details

  19 mei 2021

  Goed nieuws! De Bibliotheek mag weer open! Vanaf donderdag 20 mei ben je van harte welkom om zelf weer boeken uit te komen zoeken, de krant te lezen of om te komen studeren. We kijken ernaar uit je weer te verwelkomen!

  Bekijk details van Bibliotheken weer open!

 • Bibliotheek Velp is verhuisd Bekijk details

  6 mei 2021

  De verhuizing van de Bibliotheek Velp is goed verlopen. Geheel volgens planning vervolgen we onze dienstverlening vanaf maandag 10 mei met veel plezier op de prachtige nieuwe locatie aan Den Heuvel. Vanwege de coronamaatregelen kunnen we je helaas nog niet zelf binnen laten kijken – je kunt wel boeken lenen via de afhaalbieb – maar je kunt via Facebook wél deelgenoot zijn van de officiële opening.

  Bekijk details van Bibliotheek Velp is verhuisd

 • Iedere week een nieuwe Digitale Voorleestas Bekijk details

  10 maart 2021

  Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

  Bekijk details van Iedere week een nieuwe Digitale Voorleestas