Nieuws

Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten?

afbeelding Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

De Bibliotheek Veluwezoom verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met lees-, kijk- en surftips en informeert je over praktische zaken, nieuwe diensten en activiteiten. Schrijf je in via de onderstaande link. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Resultaat 1 - 10 (van 67)

 • Nieuwe wachtwoorden voor 'Mijn bibliotheek'

  22 juni 2018

  De bibliotheek gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Gegevens als je e-mailadres, geboortedatum, bankrekeningnummer of je leenhistorie bijvoorbeeld geven we nooit zomaar aan derden. We gebruiken ze niet voor andere doeleinden dan die voor gebruik van de bibliotheek nodig zijn. Nu sinds 25 mei 2018 een nieuwe wet van toepassing is, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)*, scherpt ook de bibliotheek een aantal zaken aan om de persoonsgegevens van onze leden beter te beschermen.

  Bekijk details van Nieuwe wachtwoorden voor 'Mijn bibliotheek'

 • Expositie Kunst voor elkaar in de Bibliotheek Oosterbeek

  14 mei 2018

  Van 22 mei t/m 18 juni exposeren deelnemers van Kunst voor elkaar in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper schilderijen en collages die ze maakten bij hun wekelijkse activiteiten. Op dinsdagmiddag 22 mei wordt de expositie van 15.00 tot 17.00 uur feestelijk geopend met onder meer dorpsdichter Doctor Anders.

  Bekijk details van Expositie Kunst voor elkaar in de Bibliotheek Oosterbeek

 • Tijd voor Verzilveren introduceert ‘Dit is mijn verhaal’

  20 april 2018

  Met trots introduceert de denktank van ‘Tijd voor Verzilveren’ het nieuwe project van en voor ouderen: ‘Dit is mijn verhaal’. Samen met de Bibliotheek Veluwezoom ontwikkelen 65-plussers in de gemeente Renkum een inspirerende lezingenreeks voor leeftijdsgenoten waarin ervaringen over ‘ouder worden’ op een positieve manier gedeeld worden. Goede ideeën, aanstekelijke passies of hobby’s die anderen kunnen inspireren, worden in presentaties van maximaal 20 minuten aangereikt, waarna toehoorders en spreker...

  Bekijk details van Tijd voor Verzilveren introduceert ‘Dit is mijn verhaal’

 • Waarom kan ik sommige boeken niet reserveren?

  17 april 2018

  Eind 2017 beantwoordden BiebPanelleden vragen over reserveren en verlengen van materialen van de bibliotheek. Wat zijn ervaringen, emoties en wensen tot de verschillende stappen van reserveren en verlengen van materialen?

  Bekijk details van Waarom kan ik sommige boeken niet reserveren?

 • Succesvolle start VoorleesExpress Veluwezoom

  12 april 2018

  De Stichting VoorleesExpress laat met trots weten dat de eerste 11 gezinnen en vrijwilligers in de gemeenten Rheden en Renkum zijn gestart. Twintig weken lang wordt bij deze gezinnen voorgelezen, gezongen en worden er taalspelletjes gedaan met de kinderen. De kinderen in deze gezinnen hebben een taalachterstand. Het stimuleren van het leesplezier en het verrijken van de taalomgeving maakt de kinderen mondiger, ze durven mee te praten in de klas en worden nieuwsgierig naar boeken. Ze worden beter...

  Bekijk details van Succesvolle start VoorleesExpress Veluwezoom

 • Winnaar BiebPanel-loting krijgt jaarabonnement gratis

  6 april 2018

  ‘Dat hadden jullie toch niet hoeven doen!’ was de spontane reactie van mevrouw De Meijer uit Renkum. Zij ontving op 14 maart 2018 uit handen van Astrid de Kleijn een jaarabonnement gratis, als dank voor de deelname aan de BiebPanel-onderzoeken van het afgelopen jaar. Mevrouw De Meijer gaf haar mening over de diverse onderwerpen die afgelopen jaar in BiebPanel aan de orde kwamen. Uit alle deelnemers die meedoen lootte de bibliotheek deze gelukkige winnaar.

  Bekijk details van Winnaar BiebPanel-loting krijgt jaarabonnement gratis

 • De Bibliotheek en Rijnstad helpen bij digitale belastingaangifte

  12 maart 2018

  Mensen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte kunnen in maart en april terecht bij inloopspreekuren van Sociaal Raadslieden van Rijnstad en de Bibliotheek Veluwezoom. De inloopspreekuren vinden plaats in de Bibliotheek Dieren en in de Bibliotheek Velp. Iedereen kan de inloopspreekuren bezoeken, ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. De hulp is gratis voor mensen met een inkomensgrens tot 120% van het minimum.

  Bekijk details van De Bibliotheek en Rijnstad helpen bij digitale belastingaangifte

 • De Bibliotheek en Rechtswinkel helpen bij digitale belastingaangifte

  21 februari 2018

  Mensen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte of het online aanvragen van toeslagen, kunnen in maart terecht bij het Belastingcafé van de Bibliotheek Veluwezoom en Rechtswinkel Renkum. Op 3 locaties en data wordt informatie gegeven en hulp bij het invullen van de aangifte. Iedereen kan het Belastingcafé bezoeken, ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. De hulp is gratis.

  Bekijk details van De Bibliotheek en Rechtswinkel helpen bij digitale belastingaangifte

 • Natuur in Oosterbeek stralend middelpunt tijdens de Boekenweek

  20 februari 2018

  Zaterdag 17 maart organiseren boekhandel Meijer & Siegers en de Bibliotheek Veluwezoom een lezing over en wandeling door de prachtige natuur in en om Oosterbeek. Schrijfster, cultuurhistorica en natuurgids Ingrid Maan neemt je letterlijk en figuurlijk mee door het landschap, dat gevormd is door beken, fabrieken, molens en wasserijen, vertelt bijzondere verhalen en toont prachtige foto’s die ze in de omgeving maakte. De lezing en wandeling vinden plaats ter gelegenheid van de Boekenweek, die dit jaar...

  Bekijk details van Natuur in Oosterbeek stralend middelpunt tijdens de Boekenweek

 • Taalhuis Veluwezoom zoekt enthousiaste vrijwilligers

  19 februari 2018

  Taalhuis Veluwezoom zoekt enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten om anderen te helpen lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met de computer. Je leert bijvoorbeeld aan een deelnemer hoe je e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert.

  Bekijk details van Taalhuis Veluwezoom zoekt enthousiaste vrijwilligers