Nieuws

Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten?

afbeelding Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

De Bibliotheek Veluwezoom verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met lees-, kijk- en surftips en informeert je over praktische zaken, nieuwe diensten en activiteiten. Ook interessante voordeelacties van Voordeel met je biebpas komen aan bod. Schrijf je in via de onderstaande link. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Resultaat 1 - 10 (van 69)

 • Vijf kansrijke ideeën voor Tijd voor Verzilveren

  16 oktober 2017

  Op 5 september en 26 september kwamen 65+’ers en organisaties samen in De Oase in Dieren en in de Bibliotheek Oosterbeek om te brainstormen over ‘Tijd voor verzilveren’. Het doel is om gezamenlijk een aantrekkelijk aanbod voor 65+’ers te ontwikkelen dat bijdraagt aan cognitieve activering en het delen van kennis. Welke ideeën kwamen in brainstormsessies naar voren en hoe gaat het verder?

  Bekijk details van Vijf kansrijke ideeën voor Tijd voor Verzilveren

 • Kinderboekenweek: kraak het codewoord

  27 september 2017

  Ben jij dol op griezelen? Speel dan van 4 t/m 15 oktober het spannende spel Codewoord en maak kans op een prijs!

  Bekijk details van Kinderboekenweek: kraak het codewoord

 • Nederlands moeilijk? De bibliotheek helpt!

  8 september 2017

  In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat jij ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

  Bekijk details van Nederlands moeilijk? De bibliotheek helpt!

 • 6e editie BIEB magazine: hoe motiveer je kinderen om (meer) te lezen?

  22 augustus 2017

  Wat zijn de allerleukste, makkelijk te lezen boeken? Hoe werkt het tienerbrein? Hoe motiveer je jouw kind(eren) om (meer) te lezen? Wanneer zijn kinderen veilig op het internet? Wat betekenden boeken bij de dyslexie van Gijs Jolink? Je leest er alles over in BIEB magazine! Gratis verkrijgbaar bij de Bibliotheek

  Bekijk details van 6e editie BIEB magazine: hoe motiveer je kinderen om (meer) te lezen?

 • Taalhuis Veluwezoom brengt laaggeletterdheid onder aandacht met film ‘La tête en friche’

  21 augustus 2017

  In de Week van de Alfabetisering brengt Taalhuis Veluwezoom laaggeletterdheid onder de aandacht met de film ‘La tête en friche’. In de film speelt Gerard Depardieu een 45-jarige Fransman Germain die nagenoeg analfabeet is en duiven telt in het park. Als hij de gepensioneerde belezen dame Margueritte ontmoet, ontstaat er een warme vriendschap die het leven van Germain voorgoed zal veranderen. De film draait op dinsdag 5 september 2017 om 20.00 uur in Filmhuis Dieren tegen de gereduceerde prijs van...

  Bekijk details van Taalhuis Veluwezoom brengt laaggeletterdheid onder aandacht met film ‘La tête en friche’

 • Rechtswinkel houdt wekelijks spreekuur in de Bibliotheek Oosterbeek

  16 augustus 2017

  Sinds 1 augustus 2017 kunnen inwoners van de gemeente Renkum iedere dinsdagochtend in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper terecht bij het spreekuur van Rechtswinkel Renkum. Juristen en andere goed opgeleide, ervaren vrijwilligers geven rechtskundige en fiscale adviezen en bieden hulp bij administratie, budgettering, schuldsanering en belastingvragen.

  Bekijk details van Rechtswinkel houdt wekelijks spreekuur in de Bibliotheek Oosterbeek

 • Nieuw: muziek ontdekken met Muziekweb Playlists

  15 augustus 2017

  Op de website van Muziekweb vind je playlists die je altijd en overal kunt beluisteren (ook buiten de bibliotheek). Het is een leuke manier om kennis te maken met muziek rond specifieke thema's. Er is een playlist Arabische muziek, klassiek voor kids, North Sea Jazz, Fonos, Muziek voor baby's en meer.

  Bekijk details van Nieuw: muziek ontdekken met Muziekweb Playlists

 • Kunst voor elkaar zoekt vrijwilligers om ouderen te begeleiden bij kunstzinnige activiteiten

  14 juli 2017

  Kunst voor elkaar zoekt vrijwilligers om ouderen in woonzorgcentra, in de Bibliotheek Dieren of samen met RIQQ te gaan begeleiden om zich artistiek te ontplooien. Het project biedt de vrijwilligers praktische ondersteuning en training, de gelegenheid om hun passie voor kunst en cultuur te delen, zichzelf te ontwikkelen en verbinding te maken met andere mensen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het trainingsprogramma, dat op 18 augustus start.

  Bekijk details van Kunst voor elkaar zoekt vrijwilligers om ouderen te begeleiden bij kunstzinnige activiteiten

 • Kindertijd centraal bij nieuwe serie activiteiten van Kunst voor elkaar

  14 juli 2017

  Op 25 juli start in de Bibliotheek Oosterbeek een tweede serie Kunst voor elkaar-activiteiten. Rond het thema kindertijd geef je persoonlijke, mooie herinneringen opnieuw vorm met schilderingen, collages, taalspel en tekst.

  Bekijk details van Kindertijd centraal bij nieuwe serie activiteiten van Kunst voor elkaar

 • Bibliotheek nodigt senioren uit mee te denken over nieuwe activiteiten

  14 juli 2017

  De Bibliotheek Veluwezoom start dit najaar met een nieuw project: ‘Tijd voor verzilveren’. Met het project wil de bibliotheek een community van senioren creëren die actief aan de slag gaat met het ontwikkelen en programmeren van aanbod en activiteiten. Daarbij moet (behoud van) cognitieve uitdaging en kennisdeling centraal staan. Vijfenzestigplussers en betrokken organisaties die willen meedenken over dit nieuwe activiteitenaanbod voor senioren zijn welkom om deel te nemen aan de brainstormsessies...

  Bekijk details van Bibliotheek nodigt senioren uit mee te denken over nieuwe activiteiten