Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten?

afbeelding Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

De Bibliotheek Veluwezoom verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met lees-, kijk- en surftips en informeert je over praktische zaken, nieuwe diensten en activiteiten. Ook interessante voordeelacties van Voordeel met je biebpas komen aan bod. Schrijf je in via de onderstaande link. Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Resultaat 1 - 10 (van 72)

• Taalhuis helpt volwassenen met lezen en schrijven

8 december 2017

Volwassenen die beter willen leren lezen en schrijven kunnen vanaf nu wekelijks terecht in de Bibliotheek Velp en de Bibliotheek Dieren om te oefenen met de Nederlandse taal. Aan de hand van de lesmethode ‘Succes!’, ontwikkeld door Taal voor het Leven, helpen vrijwilligers Nederlandssprekenden met het verbeteren van hun lees- en schrijfvaardigheden.

Bekijk details van Taalhuis helpt volwassenen met lezen en schrijven

• Bibliotheek Veluwezoom wint ‘social sofa’ voor beste provinciale innovatie

5 december 2017

Op 4 december om vier uur ’s middags werd bij de Bibliotheek Oosterbeek door Josan Meijers, gedeputeerde van de provincie Gelderland, een ‘social sofa’ uitgereikt aan Lianne Busser van de Bibliotheek Veluwezoom. Op precies datzelfde moment was in de elf andere provincies in Nederland net zo’n feestelijke uitreiking.

Bekijk details van Bibliotheek Veluwezoom wint ‘social sofa’ voor beste provinciale innovatie

• Workshop 'Plezier met taal' in de Bibliotheek Dieren

23 oktober 2017

Op maandag 8 januari 2018 start in de Bibliotheek Dieren een reeks nieuwe workshops: ‘Plezier met taal’. Drs. Leny Woudstra laat je de taal opnieuw ontdekken en op ontspannen wijze spelen met en genieten van taal. De workshops zijn als zesdelige reeks, maar ook afzonderlijk te volgen. Ze vinden tweewekelijks plaats in de Bibliotheek Dieren op maandagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur.

Bekijk details van Workshop 'Plezier met taal' in de Bibliotheek Dieren

• Vijf kansrijke ideeën voor Tijd voor Verzilveren

16 oktober 2017

Op 5 september en 26 september kwamen 65+’ers en organisaties samen in De Oase in Dieren en in de Bibliotheek Oosterbeek om te brainstormen over ‘Tijd voor verzilveren’. Het doel is om gezamenlijk een aantrekkelijk aanbod voor 65+’ers te ontwikkelen dat bijdraagt aan cognitieve activering en het delen van kennis. Welke ideeën kwamen in brainstormsessies naar voren en hoe gaat het verder?

Bekijk details van Vijf kansrijke ideeën voor Tijd voor Verzilveren

• Kinderboekenweek: kraak het codewoord

27 september 2017

Ben jij dol op griezelen? Speel dan van 4 t/m 15 oktober het spannende spel Codewoord en maak kans op een prijs!

Bekijk details van Kinderboekenweek: kraak het codewoord

• Nederlands moeilijk? De bibliotheek helpt!

8 september 2017

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat jij ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De bibliotheek helpt!

• 6e editie BIEB magazine: hoe motiveer je kinderen om (meer) te lezen?

22 augustus 2017

Wat zijn de allerleukste, makkelijk te lezen boeken? Hoe werkt het tienerbrein? Hoe motiveer je jouw kind(eren) om (meer) te lezen? Wanneer zijn kinderen veilig op het internet? Wat betekenden boeken bij de dyslexie van Gijs Jolink? Je leest er alles over in BIEB magazine! Gratis verkrijgbaar bij de Bibliotheek

Bekijk details van 6e editie BIEB magazine: hoe motiveer je kinderen om (meer) te lezen?

• Taalhuis Veluwezoom brengt laaggeletterdheid onder aandacht met film ‘La tête en friche’

21 augustus 2017

In de Week van de Alfabetisering brengt Taalhuis Veluwezoom laaggeletterdheid onder de aandacht met de film ‘La tête en friche’. In de film speelt Gerard Depardieu een 45-jarige Fransman Germain die nagenoeg analfabeet is en duiven telt in het park. Als hij de gepensioneerde belezen dame Margueritte ontmoet, ontstaat er een warme vriendschap die het leven van Germain voorgoed zal veranderen. De film draait op dinsdag 5 september 2017 om 20.00 uur in Filmhuis Dieren tegen de gereduceerde prijs van...

Bekijk details van Taalhuis Veluwezoom brengt laaggeletterdheid onder aandacht met film ‘La tête en friche’

• Rechtswinkel houdt wekelijks spreekuur in de Bibliotheek Oosterbeek

16 augustus 2017

Sinds 1 augustus 2017 kunnen inwoners van de gemeente Renkum iedere dinsdagochtend in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper terecht bij het spreekuur van Rechtswinkel Renkum. Juristen en andere goed opgeleide, ervaren vrijwilligers geven rechtskundige en fiscale adviezen en bieden hulp bij administratie, budgettering, schuldsanering en belastingvragen.

Bekijk details van Rechtswinkel houdt wekelijks spreekuur in de Bibliotheek Oosterbeek

• Nieuw: muziek ontdekken met Muziekweb Playlists

15 augustus 2017

Op de website van Muziekweb vind je playlists die je altijd en overal kunt beluisteren (ook buiten de bibliotheek). Het is een leuke manier om kennis te maken met muziek rond specifieke thema's. Er is een playlist Arabische muziek, klassiek voor kids, North Sea Jazz, Fonos, Muziek voor baby's en meer.

Bekijk details van Nieuw: muziek ontdekken met Muziekweb Playlists