Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten?

afbeelding Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

De Bibliotheek Veluwezoom verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met lees-, kijk- en surftips en informeert je over praktische zaken, nieuwe diensten en activiteiten. Schrijf je in! Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Resultaat 1 - 10 (van 52)

• Bibliotheken blijven geopend tijdens lockdown Bekijk details

17 januari 2022

De Bibliotheek is geopend, ook nu er weer een lockdown is in Nederland. Je bent dus van harte welkom om boeken uit te komen zoeken, of als je hulp nodig hebt bij het maken van een afspraak van een coronaprik, bijvoorbeeld. Hoe zit het verder met de maatregelen in de Bibliotheek? Je leest het op deze pagina.

Bekijk details van Bibliotheken blijven geopend tijdens lockdown

• Word jij onze nieuwe vrijwilliger Digisterker? Bekijk details

2 januari 2022

Onze overheid rekent erop dat burgers veel digitale kennis en kunde hebben. Steeds meer zaken zijn sneller en gemakkelijker te regelen via de E-overheid. Maar niet iedereen beschikt in voldoende mate over deze kennis en vaardigheid. De Bibliotheek biedt daarom enkele keren per jaar de cursus Digisterker aan. Wil jij mensen helpen om vaardiger te worden met de overheidswebsites en zo een bijdrage leveren aan het vergroten van hun zelfvertrouwen? Meld je dan aan voor de vacature vrijwilliger Digisterker!

Bekijk details van Word jij onze nieuwe vrijwilliger Digisterker?

• Vacature voorleesvrijwilligers Velp Bekijk details

21 december 2021

Houd jij van voorlezen en heb je affiniteit met kinderen van 0 tot 4 jaar? Wij zoeken enthousiaste voorleesvrijwilligers voor het wekelijkse voorleesuurtje in de Bibliotheek Velp! Zodra de coronamaatregelen het toelaten, kun je beginnen. Je kunt je nu al aanmelden en/of meer informatie opvragen.

Bekijk details van Vacature voorleesvrijwilligers Velp

• Internetcafé gaat verder als Digicafé Bekijk details

19 december 2021

Het internetcafé gaat in 2022 verder onder de noemer Digicafé. De nieuwe naam is ingegeven door het feit dat deze maandelijkse bijeenkomsten niet alleen over het ínternet gaan, maar over veel méér digitale ontwikkelingen. En die zijn er in overvloed!

Bekijk details van Internetcafé gaat verder als Digicafé

• Een fijn voorleesmomentje met Vos gaat een stukje rijden! Bekijk details

18 december 2021

Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Voorlezen is een fijn momentje samen.

Bekijk details van Een fijn voorleesmomentje met Vos gaat een stukje rijden!

• Hulp bij afspraak boosterprik Bekijk details

17 december 2021

Binnenkort krijgen 3 miljoen Nederlanders vanaf 60 jaar en ouder een uitnodiging om een afspraak te maken voor een extra coronavaccinatie, de boosterprik. Vanaf het moment dat jouw geboortejaar aan de beurt is kun je online een prikafspraak maken. Vind je het lastig om zelf online een afspraak te maken? Bij de bibliotheek helpen we je verder.

Bekijk details van Hulp bij afspraak boosterprik

• Kunstuitleen Nieuwe Ruimte gestart in de Bibliotheek Velp Bekijk details

7 december 2021

Vrijdag 3 december is de de Kunstuitleen van stichting Nieuwe Ruimte gestart in de Bibliotheek Velp. Deelnemende kunstenaars exposeren er hun werk en stellen het beschikbaar voor uitleen.

Bekijk details van Kunstuitleen Nieuwe Ruimte gestart in de Bibliotheek Velp

• Eerste stap gezet naar fusie met Cultuurbedrijf RIQQ Bekijk details

2 december 2021

De Bibliotheek Veluwezoom gaat het komende jaar nauwer samenwerken met Cultuurbedrijf RIQQ, als opmaat naar een fusie. Een belangrijke reden voor de samenwerking is dat de vraag naar kunst en cultuur als bijdrage aan maatschappelijke thema’s toeneemt voor beide organisaties. De ambitie van de fusie is om krachten te bundelen en daarmee de kwaliteit en impact van kunst en cultuur in onze regio te versterken.

Bekijk details van Eerste stap gezet naar fusie met Cultuurbedrijf RIQQ

• 250.000 bladmuziekboeken wachten op je! Bekijk details

6 november 2021

Ben jij actief als muzikant? Wist je dat er via onze landelijke catalogus maar liefst 250.000 bladmuziekboeken beschikbaar zijn?

Bekijk details van 250.000 bladmuziekboeken wachten op je!

• Help jij mee om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren? Bekijk details

22 oktober 2021

Lezen is leuk! Maar wat als je opgroeit in en taalarme omgeving? Dan loop je het risico op een taalachterstand met alle gevolgen van dien; niet goed mee kunnen komen met leeftijdgenootjes, je schoolboeken niet goed begrijpen en dus minder goede prestaties op school. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om taalachterstand en laaggeletterdheid terug te dringen. Het doel: iedereen volwaardig en zelfstandig laten meedoen in de samenleving. Help jij mee om de taalontwikkeling van kinderen...

Bekijk details van Help jij mee om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren?