Nieuws

Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten?

afbeelding Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

De Bibliotheek Veluwezoom verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met lees-, kijk- en surftips en informeert je over praktische zaken, nieuwe diensten en activiteiten. Schrijf je in! Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van de bibliotheek

Resultaat 31 - 40 (van 48)

 • Nieuwe online cursussen voor bibliotheekleden Bekijk details

  1 februari 2021

  Haal nog meer uit je bieblidmaatschap! Vanaf vandaag kun je bij ons online cursussen volgen. Altijd al beter Duits willen spreken of een masterclass 'persoonlijk leiderschap' willen volgen? Bekijk snel het aanbod en start vandaag nog.

 • Aanschaf van níeuwe dvd’s en luisterboeken gestopt Bekijk details

  8 januari 2021

  Als gevolg van bezuinigingen op de bibliotheek versobert onze collectie per 1 januari 2021 enigszins. Een aantal tijdschriften is opgezegd en we schaffen geen níeuwe dvd’s en luisterboeken meer aan.

 • Bibliotheek blijft in de Poort van Doorwerth Bekijk details

  27 november 2020

  Onlangs werd bekend dat Stichting Poort van Doorwerth per 1 januari 2021 stopt met haar activiteiten in dorpshuis de Poort van Doorwerth. Dat betekent echter niet dat onze jeugdBibliotheek er ook verdwijnt! De gemeente Renkum heeft ons te kennen gegeven dat zij haar uiterste best zal doen om de dienstverlening van de bibliotheek mogelijk te blijven maken. Hoe dat er concreet uit gaat zien, is echter nog niet duidelijk.

 • Stap over op het plusabonnement Bekijk details

  30 oktober 2020

  Een leentermijn van 8 weken, een onbeperkte hoeveelheid materialen lenen en nooit meer te-laat-geld betalen. Lijkt je dat wat? Dan hebben wij goed nieuws voor je: vanaf 1 november kun je bij onze bibliotheek een plusabonnement afsluiten! Een abonnement met eindeloos veel mogelijkheden, tegen een redelijke prijs.

 • Bibliotheek Velp gaat terug naar Den Heuvel Bekijk details

  23 oktober 2020

  Het stond begin oktober al in de krant: de Bibliotheek Velp gaat terug naar Den Heuvel. Terug naar de plek waar de Bibliotheek jarenlang gevestigd was vóórdat ze in 2013 haar intrek nam in het Astrum College. De ruimte in Den Heuvel gaat eerst grondig op de schop, waarna ze onderdak zal bieden aan de Bibliotheek, Stichting Vluchtelingenwerk, een afdeling van het Astrum College en mogelijk nog een andere partij. Het Astrum College gaat de ruimte die straks vrij komt opnieuw geschikt maken voor een...

 • Studiekring De Verdieping start tweede gespreksgroep in Dorpshuis Rheden Bekijk details

  7 september 2020

  Studiekring De Verdieping is een groep 50-plussers die sinds enige jaren tweewekelijks bij elkaar komt in de Bibliotheek Dieren om te praten over allerlei onderwerpen die hen bezighouden. Filosofie, communicatie, psychologie, maatschappij en religie, bijvoorbeeld. Maar ook meer persoonlijke aspecten als levensvragen, spiritualiteit en zingeving komen aan bod. Omdat er binnen deze groep in Dieren geen ruimte meer is voor nieuwe deelnemers én om meer mensen de kans te geven zich breed te blijven ontwikkelen...

 • Pittige tijden voor de Bibliotheek Bekijk details

  18 augustus 2020

  Door de coronacrisis zou je bijna vergeten dat er nog meer donkere wolken hangen boven onze Bibliotheek: bezuinigingen. Intensief overleg van betrokken partijen en verzet van leden en bezoekers van de Bibliotheek hebben helaas niet geleid tot het schrappen of het verlagen van de korting op onze subsidies. Wij zijn daarom genoodzaakt om nu maatregelen te nemen.

 • Nieuwe activiteiten voor kinderen: Digiplay Bekijk details

  17 juli 2020

  In september start de Bibliotheek Veluwezoom met een nieuwe reeks activiteiten voor kinderen van 6-12 jaar: Digiplay. Prikkelende middagen waarin kinderen verschillende nieuwe technieken kunnen ontdekken door er zélf mee te gaan spelen en ermee aan de slag te gaan. Een spel ontwerpen met virtual reality, een drone of robot programmeren of een app bouwen, bijvoorbeeld. Iedere keer is er een ander thema of onderwerp.

 • Nieuw: online deelnemen aan activiteiten van de bibliotheek Bekijk details

  23 juni 2020

  Nu de coronamaatregelen verder versoepeld worden, starten wij onze activiteiten langzaamaan ook weer op. Enige afleiding en voeding voor ziel en geest zijn immers juist in deze lastige periode zo welkom! Maar, het virus is nog niet weg, en daarom gelden er regels om activiteiten te kunnen organiseren: we treffen extra hygiënemaatregelen en zorgen ervoor dat bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. We kunnen daardoor slechts beperkt aantal deelnemers ontvangen bij activiteiten....

 • Leuk en makkelijk iets bijleren met gratis online cursussen Bekijk details

  23 juni 2020

  Wil jij op een leuke en makkelijke manier iets bijleren? Volg een van onze gratis online trainingen! Bijvoorbeeld een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan. Of volg de korte cursus geluk. Vraag toegang aan en dan kun je aan de slag!

Paginanavigatie