Nieuws

Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten?

afbeelding Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

De Bibliotheek Veluwezoom verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met lees-, kijk- en surftips en informeert je over praktische zaken, nieuwe diensten en activiteiten. Schrijf je in! Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van de bibliotheek

Resultaat 31 - 40 (van 46)

 • Eerste stap gezet naar fusie met Cultuurbedrijf RIQQ Bekijk details

  2 december 2021

  De Bibliotheek Veluwezoom gaat het komende jaar nauwer samenwerken met Cultuurbedrijf RIQQ, als opmaat naar een fusie. Een belangrijke reden voor de samenwerking is dat de vraag naar kunst en cultuur als bijdrage aan maatschappelijke thema’s toeneemt voor beide organisaties. De ambitie van de fusie is om krachten te bundelen en daarmee de kwaliteit en impact van kunst en cultuur in onze regio te versterken.

 • 250.000 bladmuziekboeken wachten op je! Bekijk details

  6 november 2021

  Ben jij actief als muzikant? Wist je dat er via onze landelijke catalogus maar liefst 250.000 bladmuziekboeken beschikbaar zijn?

 • Bibliotheek Velp is verhuisd Bekijk details

  6 mei 2021

  De verhuizing van de Bibliotheek Velp is goed verlopen. Geheel volgens planning vervolgen we onze dienstverlening vanaf maandag 10 mei met veel plezier op de prachtige nieuwe locatie aan Den Heuvel. Vanwege de coronamaatregelen kunnen we je helaas nog niet zelf binnen laten kijken – je kunt wel boeken lenen via de afhaalbieb – maar je kunt via Facebook wél deelgenoot zijn van de officiële opening.

 • Schoolbibliotheek Anne Frankschool Ellecom geopend Bekijk details

  4 maart 2021

  Na een korte periode van voorbereiding is donderdag 4 maart de schoolbibliotheek geopend in de Anne Frankschool in Ellecom. Zowel de leerkrachten als de leerlingen zijn razend enthousiast over de nieuwe kasten vol verse boeken. De Anne Frankschool is een Montessorischool, dus een schoolbibliotheek waar de kinderen doorlopend zelfstandig boeken kunnen lenen, past goed bij de filosofie van de school.

 • Code-It@Home: online leerlijn voor thuis Bekijk details

  23 februari 2021

  Door de coronapandemie moesten en moeten veel kinderen thuis leren, via online lesmiddelen. Daardoor wordt des te meer duidelijk dat computerkennis onmisbaar is. Nu, én in de toekomst. Computerkennis gaat verder dan weten hoe je een computer bedient; het gaat ook over programmeren, over codes, algoritmes en creativiteit. Want, hoe programmeer je eigenlijk een computer?

 • Hee, er zit een sticker met een QR-code op mijn boek!? Bekijk details

  9 februari 2021

  Heb jij een boek geleend waar een sticker met een QR-code op geplakt is? Dan heb je geluk! Want dan staat er van dit boek een voorleesfilmpje voor je klaar. Met beeld én muziek. Je kunt het filmpje gratis bekijken als je lid bent van de Bibliotheek.

 • Privacyverklaring aangepast Bekijk details

  3 februari 2021

  Op 2 februari 2021 hebben wij een aanpassing doorgevoerd in onze privacyverklaring. Onder het kopje ‘E-books en luisterboeken’ lees je dat de Koninklijke Bibliotheek aan ons doorgeeft of je e-books en/of luisterboeken leent via de online bibliotheek. Wij nemen dit op in onze lidmaatschapsadministratie, omdat de vergoeding voor het lenen van e-books en luisterboeken is inbegrepen bij de lidmaatschapsvergoeding die je aan ons betaalt én om je beter van dienst te kunnen zijn als je, bijvoorbeeld, vragen...

 • Nieuwe online cursussen voor bibliotheekleden Bekijk details

  1 februari 2021

  Haal nog meer uit je bieblidmaatschap! Vanaf vandaag kun je bij ons online cursussen volgen. Altijd al beter Duits willen spreken of een masterclass 'persoonlijk leiderschap' willen volgen? Bekijk snel het aanbod en start vandaag nog.

 • Bibliotheek blijft in de Poort van Doorwerth Bekijk details

  27 november 2020

  Onlangs werd bekend dat Stichting Poort van Doorwerth per 1 januari 2021 stopt met haar activiteiten in dorpshuis de Poort van Doorwerth. Dat betekent echter niet dat onze jeugdBibliotheek er ook verdwijnt! De gemeente Renkum heeft ons te kennen gegeven dat zij haar uiterste best zal doen om de dienstverlening van de bibliotheek mogelijk te blijven maken. Hoe dat er concreet uit gaat zien, is echter nog niet duidelijk.

 • Stap over op het plusabonnement Bekijk details

  30 oktober 2020

  Een leentermijn van 8 weken, een onbeperkte hoeveelheid materialen lenen en nooit meer te-laat-geld betalen. Lijkt je dat wat? Dan hebben wij goed nieuws voor je: vanaf 1 november kun je bij onze bibliotheek een plusabonnement afsluiten! Een abonnement met eindeloos veel mogelijkheden, tegen een redelijke prijs.

Paginanavigatie