Nieuws

Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten?

afbeelding Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

De Bibliotheek Veluwezoom verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met lees-, kijk- en surftips en informeert je over praktische zaken, nieuwe diensten en activiteiten. Schrijf je in! Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van de bibliotheek

Resultaat 31 - 40 (van 44)

 • Bibliotheek Velp gaat terug naar Den Heuvel Bekijk details

  23 oktober 2020

  Het stond begin oktober al in de krant: de Bibliotheek Velp gaat terug naar Den Heuvel. Terug naar de plek waar de Bibliotheek jarenlang gevestigd was vóórdat ze in 2013 haar intrek nam in het Astrum College. De ruimte in Den Heuvel gaat eerst grondig op de schop, waarna ze onderdak zal bieden aan de Bibliotheek, Stichting Vluchtelingenwerk, een afdeling van het Astrum College en mogelijk nog een andere partij. Het Astrum College gaat de ruimte die straks vrij komt opnieuw geschikt maken voor een...

 • Studiekring De Verdieping start tweede gespreksgroep in Dorpshuis Rheden Bekijk details

  7 september 2020

  Studiekring De Verdieping is een groep 50-plussers die sinds enige jaren tweewekelijks bij elkaar komt in de Bibliotheek Dieren om te praten over allerlei onderwerpen die hen bezighouden. Filosofie, communicatie, psychologie, maatschappij en religie, bijvoorbeeld. Maar ook meer persoonlijke aspecten als levensvragen, spiritualiteit en zingeving komen aan bod. Omdat er binnen deze groep in Dieren geen ruimte meer is voor nieuwe deelnemers én om meer mensen de kans te geven zich breed te blijven ontwikkelen...

 • Pittige tijden voor de Bibliotheek Bekijk details

  18 augustus 2020

  Door de coronacrisis zou je bijna vergeten dat er nog meer donkere wolken hangen boven onze Bibliotheek: bezuinigingen. Intensief overleg van betrokken partijen en verzet van leden en bezoekers van de Bibliotheek hebben helaas niet geleid tot het schrappen of het verlagen van de korting op onze subsidies. Wij zijn daarom genoodzaakt om nu maatregelen te nemen.

 • Nieuwe activiteiten voor kinderen: Digiplay Bekijk details

  17 juli 2020

  In september start de Bibliotheek Veluwezoom met een nieuwe reeks activiteiten voor kinderen van 6-12 jaar: Digiplay. Prikkelende middagen waarin kinderen verschillende nieuwe technieken kunnen ontdekken door er zélf mee te gaan spelen en ermee aan de slag te gaan. Een spel ontwerpen met virtual reality, een drone of robot programmeren of een app bouwen, bijvoorbeeld. Iedere keer is er een ander thema of onderwerp.

 • Nieuw: online deelnemen aan activiteiten van de bibliotheek Bekijk details

  23 juni 2020

  Nu de coronamaatregelen verder versoepeld worden, starten wij onze activiteiten langzaamaan ook weer op. Enige afleiding en voeding voor ziel en geest zijn immers juist in deze lastige periode zo welkom! Maar, het virus is nog niet weg, en daarom gelden er regels om activiteiten te kunnen organiseren: we treffen extra hygiënemaatregelen en zorgen ervoor dat bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. We kunnen daardoor slechts beperkt aantal deelnemers ontvangen bij activiteiten....

 • Leuk en makkelijk iets bijleren met gratis online cursussen Bekijk details

  23 juni 2020

  Wil jij op een leuke en makkelijke manier iets bijleren? Volg een van onze gratis online trainingen! Bijvoorbeeld een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan. Of volg de korte cursus geluk. Vraag toegang aan en dan kun je aan de slag!

 • Thuis aan de slag met deze handige tips Bekijk details

  14 april 2020

  In deze tijd waarin fysiek contact beperkt is, gebruiken we massaal allerlei digitale oplossingen. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend en makkelijk. Nu ook ons Taalhuis gesloten is, hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet.

 • Inrichting tribuneruimte De Bundel mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds Bekijk details

  8 maart 2020

  De Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ zijn blij dat de ruimte waar zij activiteiten organiseren nu ook klaar is. Sinds zij in juni vorig jaar opnieuw hun intrek namen in de compleet verbouwde Bundel in Dieren lag de tribuneruimte er nog een beetje kaal bij. In februari van dit jaar is de ruimte voorzien van professionele verlichting, een geluidsinstallatie, verduisterende gordijnen en, natuurlijk, stoelen.

 • De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte Bekijk details

  28 februari 2020

  Kun je wel wat hulp gebruiken bij de belastingaangifte via de computer? Een expert die met je meekijkt? Of heb je een vraag? Dan kun je vanaf 10 maart terecht in de Bibliotheek Oosterbeek, Renkum, Doorwerth, Velp en Dieren. Samen met deskundige vrijwilligers van Rechtswinkel Renkum en Sociaal Raadslieden van Rijnstad biedt de Bibliotheek Veluwezoom een gratis Belastingcafé en inloopspreekuren ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2019.

 • BiebPanel gaat veranderen Bekijk details

  4 februari 2020

  De Bibliotheek Veluwezoom peilt de mening van haar klanten sinds 2015 via BiebPanel. Panelleden konden 4 keer per jaar een vragen lijst invullen over verschillende aspecten van de dienstverlening van de Bibliotheek Veluwezoom. Vanaf 2020 gaat dit veranderen. We gaan niet meer werken met een vast panel, maar op een andere manier onderzoek doen.

Paginanavigatie