Nieuws jeugd & jongeren

Resultaat 1 - 10 (van 67)

Weergaveopties:

• Abonnementstarieven 2023 Bekijk details

4 november 2022

Net als iedereen in Nederland voelt de Bibliotheek de gevolgen van de prijsstijgingen. Om financieel gezond te blijven, zijn we genoodzaakt om een deel hiervan door te berekenen in onze abonnementstarieven. Het standaard abonnement wordt per jaar € 1,80 verhoogd, voor een plusabonnement betaal je vanaf 1 januari 2023 € 2,40 meer. Lidmaatschap voor jeugd en jongeren tot en met 17 jaar blijft gratis.

• Bibliotheek Dieren donderdag 3 november gesloten Bekijk details

28 oktober 2022

Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan het elektriciteitsnetwerk is de Bibliotheek Dieren donderdag 3 november gesloten. Heb je materialen geleend die op 3 november teruggebracht zouden moeten worden? Geen nood! We hebben de leentermijn alvast met 7 dagen verlengd.

• Beleef Nederland Leest met Yvonne Keuls en Marjan Berk! Bekijk details

23 oktober 2022

In november staat de campagne Nederland Leest centraal bij de Bibliotheek Veluwezoom! Het thema van de campagnemaand is dit jaar Oud worden, jong blijven. Twee iconische schrijfsters zijn bij ons te gast: Marjan Berk en Yvonne Keuls. Daarnaast kun je meedoen aan een boekbespreking over het geschenkboek Mevrouw mijn moeder.

• Zaterdag 12 november gesloten vanwege personeelsuitje Bekijk details

18 oktober 2022

Zaterdag 12 november zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Veluwezoom gesloten. We hebben dan een personeelsuitje. Ook telefonisch zijn we deze dag niet bereikbaar. Je kunt ons uiteraard wel mailen: info@bibliotheekveluwezoom.nl.

• Werkontbijt ‘Maak werk van taal!’ speciaal voor werkgevers Bekijk details

22 augustus 2022

Laaggeletterdheid is een groter probleem in Nederland dan we denken. Van de Nederlandse beroepsbevolking zijn ongeveer 1,8 miljoen mensen laaggeletterd. Tijd voor actie dus. Daarom nodigt Taalhuis Veluwezoom werkgevers in de gemeente Rheden uit voor een werkontbijt op donderdagochtend 8 september.

• Velp krijgt eigen Taalspreekuur Bekijk details

27 juli 2022

Goed nieuws voor inwoners van Velp en omgeving die vragen hebben over beter leren lezen, schrijven, Nederlands spreken en omgaan met de computer. Vanaf september kunnen zij wekelijks terecht bij een gratis Taalspreekuur in de Bibliotheek Velp.

• Veilig en gratis wifi via publicroam Bekijk details

26 juli 2022

Bij de Bibliotheek Veluwezoom kun je gratis gebruikmaken van wifi. Vanaf 15 augustus 2022 maken we daarvoor in onze vestigingen in Oosterbeek, Velp en Dieren gebruik van publicroam. Publicroam is beveiligde wifi in de openbare ruimte. Het werkt via certificaten, zodat voorkomen wordt dat kwaadwillenden gebruikersnamen of dataverkeer kunnen onderscheppen. Publicroam gebruiken is gratis.

• Nu ook thuis beter leren computeren via de bibliotheek Bekijk details

25 juli 2022

Wil je handiger worden met de computer, tablet en smartphone? Volg dan in de bibliotheek of thuis gratis online SeniorWeb-cursussen. Zo kun je bijvoorbeeld beter leren e-mailen, werken met Windows, Word en Excel of Whatsapp gebruiken. Je kunt kiezen uit maar liefst 25 cursussen. Ze zijn er voor iedereen, jong en oud, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

• JeugdBibliotheken Doorwerth en Rheden gesloten van 8 t/m 28 augustus Bekijk details

19 juli 2022

Van maandag 8 t/m zondag 28 augustus zijn onze jeugdBibliotheken in Doorwerth en Rheden gesloten. Onze andere vestigingen zijn wel geopend.

• Reis door zes landen en verzamel alle schatten! Bekijk details

7 juli 2022

Wil je deze zomer meedoen aan een spannende ontdekkingsreis, samen met je gezin? Ga dan naar www.vakantie-lezen.nl, meld je aan en ga op zoek naar 6 schatten. Alle schatten gevonden? Dan maak je kans op een tablet!

Paginanavigatie