Nieuws jeugd & jongeren

Resultaat 11 - 18 (van 18)

 • Privacyverklaring aangepast Bekijk details

  3 februari 2021

  Op 2 februari 2021 hebben wij een aanpassing doorgevoerd in onze privacyverklaring. Onder het kopje ‘E-books en luisterboeken’ lees je dat de Koninklijke Bibliotheek aan ons doorgeeft of je e-books en/of luisterboeken leent via de online bibliotheek. Wij nemen dit op in onze lidmaatschapsadministratie, omdat de vergoeding voor het lenen van e-books en luisterboeken is inbegrepen bij de lidmaatschapsvergoeding die je aan ons betaalt én om je beter van dienst te kunnen zijn als je, bijvoorbeeld, vragen...

 • Aanschaf van níeuwe dvd’s en luisterboeken gestopt Bekijk details

  8 januari 2021

  Als gevolg van bezuinigingen op de bibliotheek versobert onze collectie per 1 januari 2021 enigszins. Een aantal tijdschriften is opgezegd en we schaffen geen níeuwe dvd’s en luisterboeken meer aan.

 • Bibliotheek blijft in de Poort van Doorwerth Bekijk details

  27 november 2020

  Onlangs werd bekend dat Stichting Poort van Doorwerth per 1 januari 2021 stopt met haar activiteiten in dorpshuis de Poort van Doorwerth. Dat betekent echter niet dat onze jeugdBibliotheek er ook verdwijnt! De gemeente Renkum heeft ons te kennen gegeven dat zij haar uiterste best zal doen om de dienstverlening van de bibliotheek mogelijk te blijven maken. Hoe dat er concreet uit gaat zien, is echter nog niet duidelijk.

 • Bibliotheek Velp gaat terug naar Den Heuvel Bekijk details

  23 oktober 2020

  Het stond begin oktober al in de krant: de Bibliotheek Velp gaat terug naar Den Heuvel. Terug naar de plek waar de Bibliotheek jarenlang gevestigd was vóórdat ze in 2013 haar intrek nam in het Astrum College. De ruimte in Den Heuvel gaat eerst grondig op de schop, waarna ze onderdak zal bieden aan de Bibliotheek, Stichting Vluchtelingenwerk, een afdeling van het Astrum College en mogelijk nog een andere partij. Het Astrum College gaat de ruimte die straks vrij komt opnieuw geschikt maken voor een...

 • Nieuwe activiteiten voor kinderen: Digiplay Bekijk details

  17 juli 2020

  In september start de Bibliotheek Veluwezoom met een nieuwe reeks activiteiten voor kinderen van 6-12 jaar: Digiplay. Prikkelende middagen waarin kinderen verschillende nieuwe technieken kunnen ontdekken door er zélf mee te gaan spelen en ermee aan de slag te gaan. Een spel ontwerpen met virtual reality, een drone of robot programmeren of een app bouwen, bijvoorbeeld. Iedere keer is er een ander thema of onderwerp.

 • Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst Bekijk details

  22 oktober 2019

  Veel jongeren weten niet wat hun leesniveau is van Lezen voor de lijst. Daarom is er nu de online niveautest Lezen voor de lijst.

 • Renkum zonder bieb? Echt niet! Bekijk details

  27 augustus 2019

  Tot grote opluchting van inwoners van de gemeente Renkum, inclusief het strijdvaardige actiecomité, én de medewerkers van de Bibliotheek Veluwezoom gaf de gemeenteraad van Renkum in de vergadering van woensdag 26 juni aan de bibliotheken in de gemeente te willen behouden. De raad gaf het College de opdracht om, samen met de bibliotheek en de inwoners, de mogelijkheden om te bezuinigingen te onderzoeken, met behoud van de drie huidige vestigingen als uitgangspunt. Hoe staat het er nu mee?

 • Algemene voorwaarden herzien Bekijk details

  28 januari 2019

  De Bibliotheek Veluwezoom heeft haar algemene voorwaarden herzien. Dat was nodig omdat onze dienstverlening sinds de laatste versie (2011) is uitgebreid, vanwege de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) die vorig jaar is ingegaan én omdat we sommige bepalingen duidelijker wilden omschrijven.

Paginanavigatie