Nieuws jeugd

Resultaat 1 - 10 (van 28)

 • Raadsleden lezen voor in voorschoolse instellingen

  26 januari 2018

  Om nog eens extra te benadrukken dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen, gaan diverse raadsleden tijdens de Nationale Voorleesdagen voorlezen op voorschoolse instellingen in de gemeente Rheden en Renkum. De Bibliotheek Veluwezoom maakte daarvoor afspraken met diverse instellingen en begeleidt de raadsleden om voor te lezen uit het Prentenboek 'Ssst! De tijger slaapt'.

  Bekijk details van Raadsleden lezen voor in voorschoolse instellingen

 • Steeds meer voorschoolse instellingen kiezen voor samenwerking met bibliotheek

  16 januari 2018

  Op 10 januari kregen 7 pedagogisch medewerkers van voorschoolse instellingen in de gemeenten Rheden, Rozendaal en Renkum een certificaat uitgereikt. Ze rondden de training tot voorleescoördinator af en gaan voorlezen en aandacht voor taalstimulering structureel inbedden in het dagritme van de instelling. In totaal sluiten dit schooljaar 10 nieuwe voorschoolse instellingen aan bij ‘BoekStart in de kinderopvang’, waarmee het totaal aantal ‘BoekStart’-instellingen in de werkgemeenten van de Bibliotheek...

  Bekijk details van Steeds meer voorschoolse instellingen kiezen voor samenwerking met bibliotheek

 • Gratis schoenboekje voor jonge kinderen

  3 november 2017

  Vanaf 18 november kunnen jonge kinderen een vouwschoen ophalen bij de Bibliotheek Veluwezoom. Het idee is dat de vouwschoen in elkaar geknutseld wordt en vóór 5 december wordt ingeleverd bij de bibliotheek. Sinterklaas stopt er dan een mooi cadeautje in: het schoenboekje Muziek voor OMA van Tosca Menten!

  Bekijk details van Gratis schoenboekje voor jonge kinderen

 • Week van de mediawijsheid: Leer games ontwerpen en bouwen

  17 oktober 2017

  Ben jij nieuwsgierig hoe een game wordt gemaakt? Dit is je kans om het te leren! In de Week van de Mediawijsheid, van 17 t/m 24 november 2017, kun je bij de bibliotheek een workshop gamedesign doen.

  Bekijk details van Week van de mediawijsheid: Leer games ontwerpen en bouwen

 • Kinderboekenweek: kraak het codewoord

  27 september 2017

  Ben jij dol op griezelen? Speel dan van 4 t/m 15 oktober het spannende spel Codewoord en maak kans op een prijs!

  Bekijk details van Kinderboekenweek: kraak het codewoord

 • 6e editie BIEB magazine: hoe motiveer je kinderen om (meer) te lezen?

  22 augustus 2017

  Wat zijn de allerleukste, makkelijk te lezen boeken? Hoe werkt het tienerbrein? Hoe motiveer je jouw kind(eren) om (meer) te lezen? Wanneer zijn kinderen veilig op het internet? Wat betekenden boeken bij de dyslexie van Gijs Jolink? Je leest er alles over in BIEB magazine! Gratis verkrijgbaar bij de Bibliotheek

  Bekijk details van 6e editie BIEB magazine: hoe motiveer je kinderen om (meer) te lezen?

 • Nieuw: muziek ontdekken met Muziekweb Playlists

  15 augustus 2017

  Op de website van Muziekweb vind je playlists die je altijd en overal kunt beluisteren (ook buiten de bibliotheek). Het is een leuke manier om kennis te maken met muziek rond specifieke thema's. Er is een playlist Arabische muziek, klassiek voor kids, North Sea Jazz, Fonos, Muziek voor baby's en meer.

  Bekijk details van Nieuw: muziek ontdekken met Muziekweb Playlists

 • Nieuwe website voor e-books, cursussen en luisterboeken

  19 juni 2017

  Leen je wel eens e-books of volg je een online cursus via de Bibliotheek? Vanaf nu kom je dan in een gloednieuwe omgeving terecht: de online Bibliotheek.

  Bekijk details van Nieuwe website voor e-books, cursussen en luisterboeken

 • VakantieLuisteren met mooie toptitels voor iedereen

  15 juni 2017

  Luisterboeken zijn hot! Elke dag ontdekken honderden mensen de LuisterBieb-app. In totaal hebben nu ruim 230.000 mensen de LuisterBieb-app op hun telefoon of tablet staan. Speciaal voor liefhebbers van luisterboeken hebben we deze zomer vijf toptitels beschikbaar die voor iedereen, leden en niet-leden, te beluisteren zijn.

  Bekijk details van VakantieLuisteren met mooie toptitels voor iedereen

 • De VakantieBieb is weer geopend!

  1 juni 2017

  De VakantieBieb is er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De VakantieBieb opent 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus.

  Bekijk details van De VakantieBieb is weer geopend!