Nieuws jeugd

Resultaat 1 - 10 (van 27)

• Raadsleden lezen voor in voorschoolse instellingen

11 december 2017

Om nog eens extra te benadrukken dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen, gaan diverse raadsleden tijdens de Nationale Voorleesdagen voorlezen op voorschoolse instellingen in de gemeente Rheden en Renkum. De Bibliotheek Veluwezoom maakte daarvoor afspraken met diverse instellingen en begeleidt de raadsleden om voor te lezen uit het Prentenboek 'Ssst! De tijger slaapt'.

Bekijk details van Raadsleden lezen voor in voorschoolse instellingen

• Gratis schoenboekje voor jonge kinderen

3 november 2017

Vanaf 18 november kunnen jonge kinderen een vouwschoen ophalen bij de Bibliotheek Veluwezoom. Het idee is dat de vouwschoen in elkaar geknutseld wordt en vóór 5 december wordt ingeleverd bij de bibliotheek. Sinterklaas stopt er dan een mooi cadeautje in: het schoenboekje Muziek voor OMA van Tosca Menten!

Bekijk details van Gratis schoenboekje voor jonge kinderen

• Week van de mediawijsheid: Leer games ontwerpen en bouwen

17 oktober 2017

Ben jij nieuwsgierig hoe een game wordt gemaakt? Dit is je kans om het te leren! In de Week van de Mediawijsheid, van 17 t/m 24 november 2017, kun je bij de bibliotheek een workshop gamedesign doen.

Bekijk details van Week van de mediawijsheid: Leer games ontwerpen en bouwen

• Kinderboekenweek: kraak het codewoord

27 september 2017

Ben jij dol op griezelen? Speel dan van 4 t/m 15 oktober het spannende spel Codewoord en maak kans op een prijs!

Bekijk details van Kinderboekenweek: kraak het codewoord

• 6e editie BIEB magazine: hoe motiveer je kinderen om (meer) te lezen?

22 augustus 2017

Wat zijn de allerleukste, makkelijk te lezen boeken? Hoe werkt het tienerbrein? Hoe motiveer je jouw kind(eren) om (meer) te lezen? Wanneer zijn kinderen veilig op het internet? Wat betekenden boeken bij de dyslexie van Gijs Jolink? Je leest er alles over in BIEB magazine! Gratis verkrijgbaar bij de Bibliotheek

Bekijk details van 6e editie BIEB magazine: hoe motiveer je kinderen om (meer) te lezen?

• Nieuw: muziek ontdekken met Muziekweb Playlists

15 augustus 2017

Op de website van Muziekweb vind je playlists die je altijd en overal kunt beluisteren (ook buiten de bibliotheek). Het is een leuke manier om kennis te maken met muziek rond specifieke thema's. Er is een playlist Arabische muziek, klassiek voor kids, North Sea Jazz, Fonos, Muziek voor baby's en meer.

Bekijk details van Nieuw: muziek ontdekken met Muziekweb Playlists

• Nieuwe website voor e-books, cursussen en luisterboeken

19 juni 2017

Leen je wel eens e-books of volg je een online cursus via de Bibliotheek? Vanaf nu kom je dan in een gloednieuwe omgeving terecht: de online Bibliotheek.

Bekijk details van Nieuwe website voor e-books, cursussen en luisterboeken

• VakantieLuisteren met mooie toptitels voor iedereen

15 juni 2017

Luisterboeken zijn hot! Elke dag ontdekken honderden mensen de LuisterBieb-app. In totaal hebben nu ruim 230.000 mensen de LuisterBieb-app op hun telefoon of tablet staan. Speciaal voor liefhebbers van luisterboeken hebben we deze zomer vijf toptitels beschikbaar die voor iedereen, leden en niet-leden, te beluisteren zijn.

Bekijk details van VakantieLuisteren met mooie toptitels voor iedereen

• De VakantieBieb is weer geopend!

1 juni 2017

De VakantieBieb is er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De VakantieBieb opent 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus.

Bekijk details van De VakantieBieb is weer geopend!

• Bibliotheek krijgt zelfgemaakt 'Boek van de fantasie'

6 februari 2017

Maandag 13 februari neemt de Bibliotheek Velp een bijzonder boek in ontvangst: het Boek van de fantasie. Het verhalenboek is bedacht en geïllustreerd door kinderen van Second House in Velp. De unieke bundel wordt opgenomen in de collectie van de bibliotheek, zodat iedereen het kan lenen en bewonderen.

Bekijk details van Bibliotheek krijgt zelfgemaakt 'Boek van de fantasie'