Nieuws jeugd & jongeren

Resultaat 1 - 10 (van 18)

• Biebpas vergeten? Leen via de barcode in de app! Bekijk details

5 januari 2023

Zul je nét zien. Heb je een lekkere stapel boeken uitgezocht in de bieb, blijkt dat je je bibliotheekpas niet bij je hebt. Gelukkig kun je nu ook ook materialen lenen met de app van de bibliotheek. De barcode van je pas staat nu namelijk ook in onze app. Handig!

• Abonnementstarieven 2023 Bekijk details

4 november 2022

Net als iedereen in Nederland voelt de Bibliotheek de gevolgen van de prijsstijgingen. Om financieel gezond te blijven, zijn we genoodzaakt om een deel hiervan door te berekenen in onze abonnementstarieven. Het standaard abonnement wordt per jaar € 1,80 verhoogd, voor een plusabonnement betaal je vanaf 1 januari 2023 € 2,40 meer. Lidmaatschap voor jeugd en jongeren tot en met 17 jaar blijft gratis.

• Voorleesuurtje Bibliotheek Velp voortaan half uurtje eerder Bekijk details

5 juli 2022

Vind jij het ook zo leuk om met jouw kleintje het voorleesuurtje in de Bibliotheek Velp te bezoeken? Lekker voorgelezen worden en daarna zelf nog een boekje lezen of lenen? Laat je ná de zomervakantie dan ook weer gratis voorlezen.

• Hoera! Een bibliotheek voor Dorpsschool Rozendaal Bekijk details

10 juni 2022

Burgemeester Ester Weststeijn van de gemeente Rozendaal en kinderburgemeester Elena openden woensdag 8 juni de prachtige Bibliotheek op de IKC Dorpsschool Rozendaal.

• Nieuw! Lenen en verlengen met je digitale biebpas Bekijk details

1 februari 2022

Maak jij gebruik van een app waarin je je klantenkaarten digitaal hebt opgeslagen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Want vanaf nu kun je bij onze zelfservicebalies ook lenen en verlengen met je digitale biebpas. Dus: voeg ‘m toe en scannen maar!

• Anna Geelen ook winnaar van de regionale halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

29 maart 2021

De zeven winnaars van de kwartfinales in de gemeenten Brummen, Voorst, Wageningen, Zevenaar, Duiven, Rheden en Renkum namen het op woensdag 24 maart tegen elkaar op in een online voorleeswedstrijd. Vanuit de klas namen alle kandidaten deel aan de wedstrijd, gesteund door hun klasgenoten en leerkracht.

• Schoolbibliotheek Anne Frankschool Ellecom geopend Bekijk details

4 maart 2021

Na een korte periode van voorbereiding is donderdag 4 maart de schoolbibliotheek geopend in de Anne Frankschool in Ellecom. Zowel de leerkrachten als de leerlingen zijn razend enthousiast over de nieuwe kasten vol verse boeken. De Anne Frankschool is een Montessorischool, dus een schoolbibliotheek waar de kinderen doorlopend zelfstandig boeken kunnen lenen, past goed bij de filosofie van de school.

• Code-It@Home: online leerlijn voor thuis Bekijk details

23 februari 2021

Door de coronapandemie moesten en moeten veel kinderen thuis leren, via online lesmiddelen. Daardoor wordt des te meer duidelijk dat computerkennis onmisbaar is. Nu, én in de toekomst. Computerkennis gaat verder dan weten hoe je een computer bedient; het gaat ook over programmeren, over codes, algoritmes en creativiteit. Want, hoe programmeer je eigenlijk een computer?

• Kwartfinales Nationale Voorleeswedstrijd online georganiseerd: 2 winnaars! Bekijk details

19 februari 2021

Vanwege de coronamaatregelen liepen de kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd, dé jaarlijkse spannende leesbevorderingscampagne waarin leerlingen van groep 7 en 8 het tegen elkaar opnemen in verschillende wedstrijdrondes, dit jaar anders dan anders. In plaats van een bijeenkomst in de Bibliotheek met met de voorlezers, ouders, juffen, supporters en – uiteraard - de jury, organiseerden we de wedstrijd online.

• Hee, er zit een sticker met een QR-code op mijn boek!? Bekijk details

9 februari 2021

Heb jij een boek geleend waar een sticker met een QR-code op geplakt is? Dan heb je geluk! Want dan staat er van dit boek een voorleesfilmpje voor je klaar. Met beeld én muziek. Je kunt het filmpje gratis bekijken als je lid bent van de Bibliotheek.

Paginanavigatie