Nieuws jeugd

Resultaat 1 - 10 (van 26)

 • De Bibliotheek Dieren verhuist naar tijdelijke locatie

  11 juli 2018

  Eindelijk is het zover. Het gebouw waar de Bibliotheek Dieren gehuisvest is, De Bundel, gaat op de schop. Het gebouw wordt geheel vernieuwd om over ongeveer 9 maanden opnieuw onderdak te bieden aan de bibliotheek, het serviceloket van de gemeente Rheden, de speel-o-theek, het loket van de Rabobank én Cultuurbedrijf Riqq. Daarom verhuist de Bibliotheek Dieren naar een tijdelijke locatie: Wilhelminaweg 30 in Dieren, onder de Scapino.

  Bekijk details van De Bibliotheek Dieren verhuist naar tijdelijke locatie

 • Klooien met kinderboeken: lekker bezig met de bieb!

  9 juli 2018

  Het is vakantie en dat betekent maar één ding… heel veel vrije tijd om te vullen! Waar kun je dat beter doen dan in de bieb? Want je kunt boeken niet alleen lezen, je kunt ze ook DOEN! Denk aan een tank besturen, stropdassen knopen, kevers verzamelen en een glow in the dark drilpudding maken. We verzamelen de gekste en gezelligste boeken boordevol activiteiten en stellen een Klooi-collectie samen voor jou om te komen ontdekken.

  Bekijk details van Klooien met kinderboeken: lekker bezig met de bieb!

 • VakantieLuisteren: vijf toptitels in de LuisterBieb voor iedereen

  2 juni 2018

  Van 1 juli tot en met 31 augustus zijn er vijf luisterboeken toegevoegd aan de LuisterBieb die voor iedereen beschikbaar zijn: Bibliotheeklid of niet. Dus ideaal om deze zomer eens kennis te maken met luisterboeken.

  Bekijk details van VakantieLuisteren: vijf toptitels in de LuisterBieb voor iedereen

 • Waarom kan ik sommige boeken niet reserveren?

  17 april 2018

  Eind 2017 beantwoordden BiebPanelleden vragen over reserveren en verlengen van materialen van de bibliotheek. Wat zijn ervaringen, emoties en wensen tot de verschillende stappen van reserveren en verlengen van materialen?

  Bekijk details van Waarom kan ik sommige boeken niet reserveren?

 • Succesvolle start VoorleesExpress Veluwezoom

  12 april 2018

  De Stichting VoorleesExpress laat met trots weten dat de eerste 11 gezinnen en vrijwilligers in de gemeenten Rheden en Renkum zijn gestart. Twintig weken lang wordt bij deze gezinnen voorgelezen, gezongen en worden er taalspelletjes gedaan met de kinderen. De kinderen in deze gezinnen hebben een taalachterstand. Het stimuleren van het leesplezier en het verrijken van de taalomgeving maakt de kinderen mondiger, ze durven mee te praten in de klas en worden nieuwsgierig naar boeken. Ze worden beter...

  Bekijk details van Succesvolle start VoorleesExpress Veluwezoom

 • Raadsleden lezen voor in voorschoolse instellingen

  26 januari 2018

  Om nog eens extra te benadrukken dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen, gaan diverse raadsleden tijdens de Nationale Voorleesdagen voorlezen op voorschoolse instellingen in de gemeente Rheden en Renkum. De Bibliotheek Veluwezoom maakte daarvoor afspraken met diverse instellingen en begeleidt de raadsleden om voor te lezen uit het Prentenboek 'Ssst! De tijger slaapt'.

  Bekijk details van Raadsleden lezen voor in voorschoolse instellingen

 • Steeds meer voorschoolse instellingen kiezen voor samenwerking met bibliotheek

  16 januari 2018

  Op 10 januari kregen 7 pedagogisch medewerkers van voorschoolse instellingen in de gemeenten Rheden, Rozendaal en Renkum een certificaat uitgereikt. Ze rondden de training tot voorleescoördinator af en gaan voorlezen en aandacht voor taalstimulering structureel inbedden in het dagritme van de instelling. In totaal sluiten dit schooljaar 10 nieuwe voorschoolse instellingen aan bij ‘BoekStart in de kinderopvang’, waarmee het totaal aantal ‘BoekStart’-instellingen in de werkgemeenten van de Bibliotheek...

  Bekijk details van Steeds meer voorschoolse instellingen kiezen voor samenwerking met bibliotheek

 • Gratis schoenboekje voor jonge kinderen

  3 november 2017

  Vanaf 18 november kunnen jonge kinderen een vouwschoen ophalen bij de Bibliotheek Veluwezoom. Het idee is dat de vouwschoen in elkaar geknutseld wordt en vóór 5 december wordt ingeleverd bij de bibliotheek. Sinterklaas stopt er dan een mooi cadeautje in: het schoenboekje Muziek voor OMA van Tosca Menten!

  Bekijk details van Gratis schoenboekje voor jonge kinderen

 • Week van de mediawijsheid: Leer games ontwerpen en bouwen

  17 oktober 2017

  Ben jij nieuwsgierig hoe een game wordt gemaakt? Dit is je kans om het te leren! In de Week van de Mediawijsheid, van 17 t/m 24 november 2017, kun je bij de bibliotheek een workshop gamedesign doen.

  Bekijk details van Week van de mediawijsheid: Leer games ontwerpen en bouwen

 • Kinderboekenweek: kraak het codewoord

  27 september 2017

  Ben jij dol op griezelen? Speel dan van 4 t/m 15 oktober het spannende spel Codewoord en maak kans op een prijs!

  Bekijk details van Kinderboekenweek: kraak het codewoord