Nieuws jeugd

Resultaat 1 - 10 (van 28)

• 6e editie BIEB magazine: hoe motiveer je kinderen om (meer) te lezen?

22 augustus 2017

Wat zijn de allerleukste, makkelijk te lezen boeken? Hoe werkt het tienerbrein? Hoe motiveer je jouw kind(eren) om (meer) te lezen? Wanneer zijn kinderen veilig op het internet? Wat betekenden boeken bij de dyslexie van Gijs Jolink? Je leest er alles over in BIEB magazine! Gratis verkrijgbaar bij de Bibliotheek

Bekijk details van 6e editie BIEB magazine: hoe motiveer je kinderen om (meer) te lezen?

• Nieuw: muziek ontdekken met Muziekweb Playlists

15 augustus 2017

Op de website van Muziekweb vind je playlists die je altijd en overal kunt beluisteren (ook buiten de bibliotheek). Het is een leuke manier om kennis te maken met muziek rond specifieke thema's. Er is een playlist Arabische muziek, klassiek voor kids, North Sea Jazz, Fonos, Muziek voor baby's en meer.

Bekijk details van Nieuw: muziek ontdekken met Muziekweb Playlists

• Nieuwe website voor e-books, cursussen en luisterboeken

19 juni 2017

Leen je wel eens e-books of volg je een online cursus via de Bibliotheek? Vanaf nu kom je dan in een gloednieuwe omgeving terecht: de online Bibliotheek.

Bekijk details van Nieuwe website voor e-books, cursussen en luisterboeken

• VakantieLuisteren met mooie toptitels voor iedereen

15 juni 2017

Luisterboeken zijn hot! Elke dag ontdekken honderden mensen de LuisterBieb-app. In totaal hebben nu ruim 230.000 mensen de LuisterBieb-app op hun telefoon of tablet staan. Speciaal voor liefhebbers van luisterboeken hebben we deze zomer vijf toptitels beschikbaar die voor iedereen, leden en niet-leden, te beluisteren zijn.

Bekijk details van VakantieLuisteren met mooie toptitels voor iedereen

• De VakantieBieb is weer geopend!

1 juni 2017

De VakantieBieb is er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De VakantieBieb opent 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus.

Bekijk details van De VakantieBieb is weer geopend!

• Bibliotheek krijgt zelfgemaakt 'Boek van de fantasie'

6 februari 2017

Maandag 13 februari neemt de Bibliotheek Velp een bijzonder boek in ontvangst: het Boek van de fantasie. Het verhalenboek is bedacht en geïllustreerd door kinderen van Second House in Velp. De unieke bundel wordt opgenomen in de collectie van de bibliotheek, zodat iedereen het kan lenen en bewonderen.

Bekijk details van Bibliotheek krijgt zelfgemaakt 'Boek van de fantasie'

• Nieuw in de bibliotheek: passend lezen

20 december 2016

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Of heb je een andere beperking waardoor je niet of moeilijk leest? Dan kun je bij de Bibliotheek terecht voor gesproken boeken. Via www.passendlezen.bibliotheek.nl heb je toegang tot een collectie van maar liefst meer dan 45.000 titels via streaming. Voor jong en oud! Voor passend lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig.

Bekijk details van Nieuw in de bibliotheek: passend lezen

• Raadsleden lezen voor in voorschoolse instellingen

5 december 2016

Om nog eens extra te benadrukken dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen, gaan diverse raadsleden tijdens de Nationale Voorleesdagen voorlezen op voorschoolse instellingen in de gemeente Rheden en Renkum. De Bibliotheek Veluwezoom maakte daarvoor afspraken met diverse instellingen en begeleidt de raadsleden om voor te lezen uit het Prentenboek 'De kleine walvis'.

Bekijk details van Raadsleden lezen voor in voorschoolse instellingen

• Bibliotheeklidmaatschap meer waard door gratis online cursussen

21 november 2016

Als lid van de Bibliotheek kun je sinds 14 november 2016 een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau.

Bekijk details van Bibliotheeklidmaatschap meer waard door gratis online cursussen

• Bibliotheek leert kinderen spelenderwijs omgaan met informatie, media en technologie

8 november 2016

Met uitdagende, geanimeerde games, robotballen en een spannende online quiz laat de Bibliotheek Veluwezoom in de Week van de Mediawijsheid zien hoe kinderen spelenderwijs kunnen leren programmeren, rekenen, omgaan met informatie en hoe hun creativiteit hen helpt bij het vinden van oplossingen. Maandagmiddag 21 november (de Bibliotheek Velp) en dinsdagmiddag 22 november (de Bibliotheek Dieren) staan geheim agent AAP, Osmo, Ollie en Blue-Bot klaar voor nieuwsgierige kinderen (en ouders) die deze nieuwe...