Resultaat 1 - 10 (van 28)

Weergaveopties:

• Iedere week een nieuwe Digitale Voorleestas Bekijk details

10 maart 2021

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Bekijk details van Iedere week een nieuwe Digitale Voorleestas

• Hulp nodig bij de app CoronaMelder? Kom naar de bibliotheek! Bekijk details

7 oktober 2020

Wie vragen heeft over de app CoronaMelder of hulp nodig heeft bij het installeren ervan, kan terecht in de Bibliotheek.

Bekijk details van Hulp nodig bij de app CoronaMelder? Kom naar de bibliotheek!

• Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op! Bekijk details

2 september 2020

Van maandag 7 tot en met zondag 13 september, is het de 'Week van lezen en schrijven'. De bekende Week van de Alfabetisering heeft hiermee een nieuwe en toegankelijke naam gekregen. De Stichting Lezen en Schrijven organiseert deze week voor de 16e keer.

Bekijk details van Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op!

• BoekStart-uurtjes in september weer van start Bekijk details

20 juli 2020

Door de coronamaatregelen heeft het even stilgelegen, maar nu met name kinderen meer bewegingsvrijheid hebben, zijn kinderactiviteiten in de Bibliotheek weer mogelijk. Vanaf september organiseert de Bibliotheek Veluwezoom daarom opnieuw BoekStart-uurtjes: gezellige voorleesbijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen.

Bekijk details van BoekStart-uurtjes in september weer van start

• Cadeautje: 100 e-books voor íedereen Bekijk details

14 april 2020

Speciaal voor iedereen die thuis moet blijven is er nu de ThuisBieb. Download de gratis app en kies uit 100 e-books. Er is van alles wat: spanning, chicklit, literatuur en informatief. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Bekijk details van Cadeautje: 100 e-books voor íedereen

• Thuis aan de slag met deze handige tips Bekijk details

14 april 2020

In deze tijd waarin fysiek contact beperkt is, gebruiken we massaal allerlei digitale oplossingen. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend en makkelijk. Nu ook ons Taalhuis gesloten is, hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Bekijk details van Thuis aan de slag met deze handige tips

• VoorleesExpress gemeente Renkum stopt Bekijk details

4 maart 2020

Onlangs werd bekend dat de gemeente Renkum per 2020 geen subsidie meer verstrekt voor de projectleider van de VoorleesExpress, dat onderdeel is van het Taalhuis. Dat betekent dat de VoorleesExpress in deze gemeente per 1 maart stopt; zonder coördinator is het niet mogelijk het project uit te voeren.

Bekijk details van VoorleesExpress gemeente Renkum stopt

• VoorleesExpress zoekt coördinatoren en voorlezers Bekijk details

30 december 2019

VoorleesExpress Veluwezoom zoekt per direct enthousiaste vrijwilligers. Als voorlezer lees je voor aan kinderen uit gezinnen met een arm taal- en leesklimaat. Dit gebeurt bij de gezinnen thuis. Als coördinator begeleid je voorlezers en gezinnen tijdens een voorleesseizoen. Het is van belang dat je als coördinator een open houding hebt, flexibel bent, duidelijk kunt communiceren en kennis of ervaring hebt met het stimuleren van de taalontwikkeling.

Bekijk details van VoorleesExpress zoekt coördinatoren en voorlezers

• Collegevoorstel betekent verdwijnen van de bibliotheek voor volwassenen in Renkum Bekijk details

18 oktober 2019

Op 11 oktober hoorden wij dat het College in Renkum wil dat de bibliotheek verhuist naar Doelum. Een (volwaardige) bibliotheekfunctie zou daarmee behouden worden en de voorgestelde bezuiniging gehaald. In de gesprekken met de wethouder gaven wij eerder al aan dat verhuizing naar Doelum juist het verlies van een volwaardige bibliotheekfunctie betekent! Daarnaast is het nog maar de vraag of wij met de verhuizing naar Doelum de voorgestelde bezuiniging kunnen halen.

Bekijk details van Collegevoorstel betekent verdwijnen van de bibliotheek voor volwassenen in Renkum

• De nieuwe Activiteitengids is uit! Bekijk details

13 september 2019

Ben jij nieuwsgierig naar wat er allemaal te doen is in de gemeenten Rheden en Rozendaal? Kijk dan op de website: www.activiteiten-gids.nl. Daar vind je een uitgebreid overzicht van allerlei activiteiten de regio, op het gebied van kunst & cultuur, sport, ontwikkeling en ontmoeting. Speciaal voor 65-plussers!

Bekijk details van De nieuwe Activiteitengids is uit!