Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 11)

Weergaveopties:

 • Wil jij ons helpen om mensen internet- en computervaardig te maken? Bekijk details

  24 november 2023

  Sommige mensen hebben geen of heel weinig computerervaring. Sommigen hebben nog nooit een computer aangeraakt en anderen voelen zich niet zeker genoeg om op internet te gaan. De bibliotheek ondersteunt mensen die hun internet- en computervaardigheden willen verbeteren met verschillende programma's, waaronder Klik & Tik en het Digicafé. In de gemeente Rheden zoeken we vrijwilligers die daarbij willen helpen. Iets voor jou?

 • Veilig en gratis wifi via publicroam Bekijk details

  13 november 2023

  Bij de Bibliotheek Veluwezoom kun je gratis gebruikmaken van wifi. In onze vestigingen in Oosterbeek, Renkum, Velp en Dieren maken wij daarvoor gebruik van publicroam. Publicroam is beveiligde wifi in de openbare ruimte. Het werkt via certificaten, zodat voorkomen wordt dat kwaadwillenden gebruikersnamen of dataverkeer kunnen onderscheppen. Publicroam gebruiken is gratis.

 • Wil jij taalmaatje worden? Bekijk details

  28 september 2023

  Taalhuis Veluwezoom is op zoek naar taalmaatjes: vrijwilligers die mensen individueel helpen met het leren van de Nederlandse taal. Je spreekt 1 of 2 keer per week af en gaat op een ontspannen en gezellige manier oefenen met de Nederlandse taal: spreken, luisteren, lezen of schrijven. Woon jij in de gemeente Renkum, beheers je de Nederlandse taal goed en wil je iets betekenen voor anderen? Je bent heel erg welkom!

 • Gemeenten Rozendaal en Rheden versterken samen de Bibliotheek Velp Bekijk details

  19 september 2023

  Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft in totaal € 176.000 toegezegd om de bibliotheek in Velp te versterken. De bibliotheek krijgt dit geld omdat de gemeente Rozendaal niet over een bibliotheek beschikt en Velp die rol vervult. Met dit geld kan de vestiging in Velp onder meer de openingstijden verruimen en investeren in collectie en activiteiten. Hierdoor is het voor inwoners van Rozendaal en Velp mogelijk meer gebruik te maken van de bibliotheek met al haar faciliteiten.

 • Renkum krijgt eigen Taalspreekuur Bekijk details

  22 augustus 2023

  Goed nieuws voor inwoners van Renkum en omgeving die vragen hebben over beter leren lezen, schrijven, Nederlands spreken en omgaan met de computer. Vanaf dinsdag 5 september kunnen zij wekelijks terecht bij een gratis Taalspreekuur in de Bibliotheek Renkum.

 • Maak jij het verschil voor iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Bekijk details

  7 augustus 2023

  Begin september kun je in Dieren en in Renkum gratis naar de theatervoorstelling ‘Maak het verschil; met mij kun je lezen en schrijven!’ De voorstelling neemt je mee in de belevingswereld van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Waar lopen zij tegenaan en waarmee kan jij helpen? In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Dat heeft veel gevolgen. Maak jij het verschil voor iemand...

 • Mooie resultaten in 2022 voor onze bibliotheek Bekijk details

  27 juni 2023

  Wij hebben onlangs ons Jaarverslag 2022 gepubliceerd. We zijn blij om te melden dat onze aantallen leden, uitleningen en bezoekers weer toenemen. Daarnaast zijn we op scholen actief om leesplezier te vergroten en zien we jullie steeds vaker in de bibliotheek om digitale vaardigheden te verbeteren, een taalcursus te volgen, van cultuur te genieten, te studeren, boeken te lenen of om gewoon even lekker te genieten van een krantje en een kop koffie.

 • Zomertijden juli en augustus Bekijk details

  19 juni 2023

  Heerlijk, he? Die zomer... Dat vinden wij ook! Daarom hebben we de openingstijden voor de Bibliotheek Oosterbeek, jeugdBibliotheek Doorwerth en jeugdBibliotheek Rheden in de maanden juli en augustus aangepast.

 • Werkontbijt ‘Maak werk van taal!’ speciaal voor werkgevers Bekijk details

  22 augustus 2022

  Laaggeletterdheid is een groter probleem in Nederland dan we denken. Van de Nederlandse beroepsbevolking zijn ongeveer 1,8 miljoen mensen laaggeletterd. Tijd voor actie dus. Daarom nodigt Taalhuis Veluwezoom werkgevers in de gemeente Rheden uit voor een werkontbijt op donderdagochtend 8 september.

 • Velp krijgt eigen Taalspreekuur Bekijk details

  27 juli 2022

  Goed nieuws voor inwoners van Velp en omgeving die vragen hebben over beter leren lezen, schrijven, Nederlands spreken en omgaan met de computer. Vanaf september kunnen zij wekelijks terecht bij een gratis Taalspreekuur in de Bibliotheek Velp.

Paginanavigatie

 

 

contact@taalhuisveluwezoom.nl ● tel. 06-45 39 46 40 ● www.taalhuisveluwezoom.nl