Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 22)

Weergaveopties:

 • Help jij mee om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren? Bekijk details

  22 oktober 2021

  Lezen is leuk! Maar wat als je opgroeit in en taalarme omgeving? Dan loop je het risico op een taalachterstand met alle gevolgen van dien; niet goed mee kunnen komen met leeftijdgenootjes, je schoolboeken niet goed begrijpen en dus minder goede prestaties op school. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om taalachterstand en laaggeletterdheid terug te dringen. Het doel: iedereen volwaardig en zelfstandig laten meedoen in de samenleving. Help jij mee om de taalontwikkeling van kinderen...

  Bekijk details van Help jij mee om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren?

 • In actie tegen laaggeletterdheid Bekijk details

  30 augustus 2021

  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In onze regio gaat het om 25.000 volwassenen. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. Taalhuis Veluwezoom neemt ook dit jaar weer deel aan de themaweek in de...

  Bekijk details van In actie tegen laaggeletterdheid

 • Hulp nodig bij de websites van de overheid? Bekijk details

  7 juni 2021

  Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Oosterbeek en de Bibliotheek Dieren ondersteunen we je hier graag bij. Wij zijn er om mensen te adviseren die vragen hebben over de digitale overheid. Zo helpen we je op weg bij het verlengen van je rijbewijs, het indienen van belastingaangifte en hoe je je pensioenoverzicht in kunt zien.

  Bekijk details van Hulp nodig bij de websites van de overheid?

 • Iedere week een nieuwe Digitale Voorleestas Bekijk details

  10 maart 2021

  Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

  Bekijk details van Iedere week een nieuwe Digitale Voorleestas

 • Hulp nodig bij de app CoronaMelder? Kom naar de bibliotheek! Bekijk details

  7 oktober 2020

  Wie vragen heeft over de app CoronaMelder of hulp nodig heeft bij het installeren ervan, kan terecht in de Bibliotheek.

  Bekijk details van Hulp nodig bij de app CoronaMelder? Kom naar de bibliotheek!

 • Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op! Bekijk details

  2 september 2020

  Van maandag 7 tot en met zondag 13 september, is het de 'Week van lezen en schrijven'. De bekende Week van de Alfabetisering heeft hiermee een nieuwe en toegankelijke naam gekregen. De Stichting Lezen en Schrijven organiseert deze week voor de 16e keer.

  Bekijk details van Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op!

 • BoekStart-uurtjes in september weer van start Bekijk details

  20 juli 2020

  Door de coronamaatregelen heeft het even stilgelegen, maar nu met name kinderen meer bewegingsvrijheid hebben, zijn kinderactiviteiten in de Bibliotheek weer mogelijk. Vanaf september organiseert de Bibliotheek Veluwezoom daarom opnieuw BoekStart-uurtjes: gezellige voorleesbijeenkomsten voor ouders met jonge kinderen.

  Bekijk details van BoekStart-uurtjes in september weer van start

 • Thuis aan de slag met deze handige tips Bekijk details

  14 april 2020

  In deze tijd waarin fysiek contact beperkt is, gebruiken we massaal allerlei digitale oplossingen. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend en makkelijk. Nu ook ons Taalhuis gesloten is, hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet.

  Bekijk details van Thuis aan de slag met deze handige tips

 • VoorleesExpress gemeente Renkum stopt Bekijk details

  4 maart 2020

  Onlangs werd bekend dat de gemeente Renkum per 2020 geen subsidie meer verstrekt voor de projectleider van de VoorleesExpress, dat onderdeel is van het Taalhuis. Dat betekent dat de VoorleesExpress in deze gemeente per 1 maart stopt; zonder coördinator is het niet mogelijk het project uit te voeren.

  Bekijk details van VoorleesExpress gemeente Renkum stopt

 • VoorleesExpress zoekt coördinatoren en voorlezers Bekijk details

  30 december 2019

  VoorleesExpress Veluwezoom zoekt per direct enthousiaste vrijwilligers. Als voorlezer lees je voor aan kinderen uit gezinnen met een arm taal- en leesklimaat. Dit gebeurt bij de gezinnen thuis. Als coördinator begeleid je voorlezers en gezinnen tijdens een voorleesseizoen. Het is van belang dat je als coördinator een open houding hebt, flexibel bent, duidelijk kunt communiceren en kennis of ervaring hebt met het stimuleren van de taalontwikkeling.

  Bekijk details van VoorleesExpress zoekt coördinatoren en voorlezers