Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 15)

Weergaveopties:

 • Zelf je administratie doen? Iedereen kan het leren! Bekijk details

  19 april 2022

  Vind je soms brieven te moeilijk? Wil je leren internetbankieren? Doe dan mee aan de gratis cursus Voor ‘t zelfde geld in de Bibliotheek Dieren. De cursus bestaat uit 10 lessen van 2 uur. De eerste les is op dinsdag 10 mei.

  Bekijk details van Zelf je administratie doen? Iedereen kan het leren!

 • Internetcafé gaat verder als Digicafé Bekijk details

  19 december 2021

  Het internetcafé gaat in 2022 verder onder de noemer Digicafé. De nieuwe naam is ingegeven door het feit dat deze maandelijkse bijeenkomsten niet alleen over het ínternet gaan, maar over veel méér digitale ontwikkelingen. En die zijn er in overvloed!

  Bekijk details van Internetcafé gaat verder als Digicafé

 • Een fijn voorleesmomentje met Vos gaat een stukje rijden! Bekijk details

  18 december 2021

  Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Voorlezen is een fijn momentje samen.

  Bekijk details van Een fijn voorleesmomentje met Vos gaat een stukje rijden!

 • Hulp bij afspraak boosterprik Bekijk details

  17 december 2021

  Binnenkort krijgen 3 miljoen Nederlanders vanaf 60 jaar en ouder een uitnodiging om een afspraak te maken voor een extra coronavaccinatie, de boosterprik. Vanaf het moment dat jouw geboortejaar aan de beurt is kun je online een prikafspraak maken. Vind je het lastig om zelf online een afspraak te maken? Bij de bibliotheek helpen we je verder.

  Bekijk details van Hulp bij afspraak boosterprik

 • Help jij mee om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren? Bekijk details

  22 oktober 2021

  Lezen is leuk! Maar wat als je opgroeit in en taalarme omgeving? Dan loop je het risico op een taalachterstand met alle gevolgen van dien; niet goed mee kunnen komen met leeftijdgenootjes, je schoolboeken niet goed begrijpen en dus minder goede prestaties op school. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om taalachterstand en laaggeletterdheid terug te dringen. Het doel: iedereen volwaardig en zelfstandig laten meedoen in de samenleving. Help jij mee om de taalontwikkeling van kinderen...

  Bekijk details van Help jij mee om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren?

 • In actie tegen laaggeletterdheid Bekijk details

  30 augustus 2021

  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In onze regio gaat het om 25.000 volwassenen. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. Taalhuis Veluwezoom neemt ook dit jaar weer deel aan de themaweek in de...

  Bekijk details van In actie tegen laaggeletterdheid

 • Hulp nodig bij de websites van de overheid? Bekijk details

  7 juni 2021

  Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Oosterbeek en de Bibliotheek Dieren ondersteunen we je hier graag bij. Wij zijn er om mensen te adviseren die vragen hebben over de digitale overheid. Zo helpen we je op weg bij het verlengen van je rijbewijs, het indienen van belastingaangifte en hoe je je pensioenoverzicht in kunt zien.

  Bekijk details van Hulp nodig bij de websites van de overheid?

 • Iedere week een nieuwe Digitale Voorleestas Bekijk details

  10 maart 2021

  Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

  Bekijk details van Iedere week een nieuwe Digitale Voorleestas

 • Hulp nodig bij de app CoronaMelder? Kom naar de bibliotheek! Bekijk details

  7 oktober 2020

  Wie vragen heeft over de app CoronaMelder of hulp nodig heeft bij het installeren ervan, kan terecht in de Bibliotheek.

  Bekijk details van Hulp nodig bij de app CoronaMelder? Kom naar de bibliotheek!

 • Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op! Bekijk details

  2 september 2020

  Van maandag 7 tot en met zondag 13 september, is het de 'Week van lezen en schrijven'. De bekende Week van de Alfabetisering heeft hiermee een nieuwe en toegankelijke naam gekregen. De Stichting Lezen en Schrijven organiseert deze week voor de 16e keer.

  Bekijk details van Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op!

Paginanavigatie