Resultaat 11 - 20 (van 28)

Weergaveopties:

• Week van de Alfabetisering 2019: Letterkoekjes bakken Bekijk details

9 september 2019

Van 9 t/m 15 september is er landelijk aandacht voor laaggeletterdheid. Taalhuis Veluwezoom organiseert in deze 15e editie van Week van de Alfabetisering onder meer een publieksactie door letterkoekjes te bakken. Bij de Dekamarkt in Rheden staat woensdag 11 september van 10.00 tot 12.00 uur een speciale letterkoekjes-bak-kar. Op het Europaplein in Renkum worden donderdag 15 september van 14.00 tot 16.00 uur letterkoekjes gebakken, met medewerking van leerlingen van de Beatrixschool in Renkum.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering 2019: Letterkoekjes bakken

• Doorstart 'Nederlands lezen en schrijven met Succes!' in de Bibliotheek Dieren Bekijk details

14 augustus 2019

Volwassenen die beter willen leren lezen en schrijven kunnen vanaf 12 september weer wekelijks terecht in de Bibliotheek Dieren om te oefenen met de Nederlandse taal. Aan de hand van de lesmethode ‘Succes!’, ontwikkeld door Taal voor het Leven, helpen vrijwilligers volwassenen met het verbeteren van hun lees- en schrijfvaardigheden.

Bekijk details van Doorstart 'Nederlands lezen en schrijven met Succes!' in de Bibliotheek Dieren

• Aandacht voor laaggeletterdheid met film'The reader' Bekijk details

12 augustus 2019

In de Week van de Alfabetisering brengen Taalhuis Veluwezoom en Filmhuis Dieren laaggeletterdheid onder de aandacht met de film ‘The Reader’. De film gaat over Michael, die op 15-jarige leeftijd een gepassioneerde maar heimelijke affaire heeft met de veel oudere Hanna. Hun relatie wordt intenser wanneer ze hun gezamenlijke liefde voor boeken ontdekken. Maar op een dag is Hanna spoorloos verdwenen. Jaren later ontdekt Michael een diep geheim over de vrouw die hij ooit liefhad... De film draait op...

Bekijk details van Aandacht voor laaggeletterdheid met film'The reader'

• VoorleesExpress zoekt vrijwilligers Bekijk details

12 juli 2019

Voor het nieuwe seizoen zoekt de voorleesExpress voorleesvrijwilligers en coördinatoren. Iets voor jou?

Bekijk details van VoorleesExpress zoekt vrijwilligers

• Raad wil Renkumse bibliotheken behouden Bekijk details

28 juni 2019

Tot onze grote opluchting heeft de gemeenteraad van Renkum in de vergadering van woensdag 26 juni aangegeven de bibliotheken in de gemeente te willen behouden. Het college gaat met de bibliotheek, inwoners en het actiecomité in gesprek om alternatieve voorstellen te maken. De bezuinigingen zijn daarmee echter niet van de baan en in welke vorm de bibliotheek verder gaat, zal de komende maanden duidelijk moeten worden.

Bekijk details van Raad wil Renkumse bibliotheken behouden

• Vernieuwde Bibliotheek Dieren gaat 3 juni open Bekijk details

17 april 2019

De verbouwing van De Bundel in Dieren verloopt voorspoedig. De planning is dat de vernieuwde Bibliotheek Dieren vanaf 3 juni open gaat voor het publiek. In de week ervoor, van maandag 27 mei tot en met 2 juni, is de bibliotheek gesloten. In deze week verhuizen alle materialen terug van de tijdelijke locatie aan de Wilhelminaweg naar het Ericaplein. Wat kunnen bezoekers verwachten van de nieuwe bibliotheek?

Bekijk details van Vernieuwde Bibliotheek Dieren gaat 3 juni open

• FormulierenHulp Rheden helpt je! Bekijk details

22 januari 2019

Krijg je brieven met woorden die je niet begrijpt? Heb je moeite met het invullen van formulieren? Of weet je niet zeker welke vergoedingen je allemaal kunt aanvragen? Formulierenhulp Rheden helpt je!

Bekijk details van FormulierenHulp Rheden helpt je!

• Handige website: Steffie legt het uit Bekijk details

11 januari 2019

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld reizen met de OV-chipkaart, hoe je gezonde keuzes maakt en wat het ondersteuningsplan is. Probeer het een keer uit!

Bekijk details van Handige website: Steffie legt het uit

• Koken binnen je budget Bekijk details

12 oktober 2018

De Bibliotheek Veluwezoom organiseert in de maanden november t/m februari 2019 de cursus ‘Koken binnen je budget’. Dit project is gericht op laaggeletterde volwassenen, zowel autochtoon als allochtoon. In dit project wordt samengewerkt met ROC RijnIJssel en Vitanos. De cursus wordt aangeboden in Dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden.

Bekijk details van Koken binnen je budget

• De Bibliotheek Dieren verhuist naar tijdelijke locatie Bekijk details

11 juli 2018

Eindelijk is het zover. Het gebouw waar de Bibliotheek Dieren gehuisvest is, De Bundel, gaat op de schop. Het gebouw wordt geheel vernieuwd om over ongeveer 9 maanden opnieuw onderdak te bieden aan de bibliotheek, het serviceloket van de gemeente Rheden, de speel-o-theek, het loket van de Rabobank én Cultuurbedrijf Riqq. Daarom verhuist de Bibliotheek Dieren naar een tijdelijke locatie: Wilhelminaweg 30 in Dieren, onder de Scapino.

Bekijk details van De Bibliotheek Dieren verhuist naar tijdelijke locatie