Resultaat 11 - 19 (van 19)

Weergaveopties:

• Hulp nodig bij de websites van de overheid? Bekijk details

7 juni 2021

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Oosterbeek en de Bibliotheek Dieren ondersteunen we je hier graag bij. Wij zijn er om mensen te adviseren die vragen hebben over de digitale overheid. Zo helpen we je op weg bij het verlengen van je rijbewijs, het indienen van belastingaangifte en hoe je je pensioenoverzicht in kunt zien.

• Iedere week een nieuwe Digitale Voorleestas Bekijk details

10 maart 2021

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

• Hulp nodig bij de app CoronaMelder? Kom naar de bibliotheek! Bekijk details

7 oktober 2020

Wie vragen heeft over de app CoronaMelder of hulp nodig heeft bij het installeren ervan, kan terecht in de Bibliotheek.

• Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op! Bekijk details

2 september 2020

Van maandag 7 tot en met zondag 13 september, is het de 'Week van lezen en schrijven'. De bekende Week van de Alfabetisering heeft hiermee een nieuwe en toegankelijke naam gekregen. De Stichting Lezen en Schrijven organiseert deze week voor de 16e keer.

• Thuis aan de slag met deze handige tips Bekijk details

14 april 2020

In deze tijd waarin fysiek contact beperkt is, gebruiken we massaal allerlei digitale oplossingen. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend en makkelijk. Nu ook ons Taalhuis gesloten is, hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet.

• Vernieuwde Bibliotheek Dieren gaat 3 juni open Bekijk details

17 april 2019

De verbouwing van De Bundel in Dieren verloopt voorspoedig. De planning is dat de vernieuwde Bibliotheek Dieren vanaf 3 juni open gaat voor het publiek. In de week ervoor, van maandag 27 mei tot en met 2 juni, is de bibliotheek gesloten. In deze week verhuizen alle materialen terug van de tijdelijke locatie aan de Wilhelminaweg naar het Ericaplein. Wat kunnen bezoekers verwachten van de nieuwe bibliotheek?

• Handige website: Steffie legt het uit Bekijk details

11 januari 2019

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld reizen met de OV-chipkaart, hoe je gezonde keuzes maakt en wat het ondersteuningsplan is. Probeer het een keer uit!

• Taalhuis helpt volwassenen met lezen en schrijven Bekijk details

31 januari 2018

Volwassenen die beter willen leren lezen en schrijven kunnen wekelijks terecht in de Bibliotheek Velp, de Bibliotheek Dieren en de Bibliotheek Oosterbeek om te oefenen met de Nederlandse taal. Aan de hand van de lesmethode ‘Succes!’, ontwikkeld door Taal voor het Leven, helpen vrijwilligers Nederlandssprekenden met het verbeteren van hun lees- en schrijfvaardigheden.

• Nederlands moeilijk? De bibliotheek helpt! Bekijk details

8 september 2017

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat jij ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Paginanavigatie

contact@taalhuisveluwezoom.nl ● tel. 06-45 39 46 40 ● www.taalhuisveluwezoom.nl