Stap over op het plusabonnement

Gepubliceerd op: 30 oktober 2020 09:15

nieuw: het plusabonnement

Een leentermijn van 8 weken, een onbeperkte hoeveelheid materialen lenen en nooit meer te-laat-geld betalen. Lijkt je dat wat? Dan hebben wij goed nieuws voor je: vanaf nu kun je bij onze bibliotheek een PLUSabonnement afsluiten! Een abonnement met eindeloos veel mogelijkheden, tegen een redelijke prijs.

Voor € 75,- kun je een jaar lang ongelimiteerd gebruikmaken van alle materialen en diensten die de Bibliotheek te bieden heeft. Want naast de lange leentermijn van 8 weken en de vrijstelling van te-laat-gelden kun je materialen van de Bibliotheek Veluwezoom én de Samenwerkende Gelderse Bibliotheken gratis reserveren én gratis deelnemen aan onze activiteiten!

De voordelen van het plusabonnement:

  • een onbeperkt aantal materialen lekker lang lenen: 8 weken + de mogelijkheid om één maal te verlengen met nog eens 8 weken (tenzij het item gereserveerd is door een andere lener). Echter: voor materialen die aangevraagd worden uit andere openbare bibliotheken kunnen andere leenvoorwaarden gelden.
  • geen te-laat-geld betalen
  • onbeperkt en gratis reserveren uit de collectie van de Bibliotheek Veluwezoom, de provinciale pluscollectie Arnhem (Rozet+), de provinciale achtergrondcollectie én de collectie van de Gelderse Samenwerkende Bibliotheken
  • gratis deelnemen aan activiteiten van de Bibliotheek Veluwezoom
  • én: e-books en luisterboeken lenen via de online bibliotheek

Overstappen is gemakkelijk. Je vult het formulier in en wij doen de rest. Je krijgt bericht als je abonnement is omgezet, hoeveel geld je moet bijbetalen en hoe je het bedrag kunt voldoen. 

Stap over naar het PLUSabonnement!

Of word nú lid!

De verschillende abonnementen naast elkaar

De tarieven voor 2021 op een rijtje

Kan ik ook op een later moment van abonnement wisselen?

Zeker! Je kunt ook later nog overstappen naar een plusabonnement, als je dat wilt. Gebruik daarvoor het overstapformulier of geef het aan bij onze medewerkers in de Bibliotheek. Wisselen van een standaard abonnement naar een plusabonnement (of terug) kan eens per 12 maanden.

Kan ik ook een plusabonnement nemen via de Gelrepas?

Ja, je kunt ook een plusabonnement afsluiten met het tegoed van je Gelrepas. Kijk op www.bibliotheekveluwezoom.nl/gelrepas voor meer informatie. 

Kan ik met een plusabonnement deelnemen aan álle activiteiten van de Bibliotheek?

Ja en nee. Met een plusabonnement van de Bibliotheek Veluwezoom kun je deelnemen aan alle activiteiten die wij zélf organiseren. Op activiteiten van derden kunnen wij geen korting geven. Zij organiseren de activiteit dan zelf, en 'huren' bij ons een ruimte. Een voorbeeld: Volksuniversiteit Arnhem geeft cursussen in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper, Jopie den Besten organiseert leeskringen in de Bibliotheek Dieren en Velp, en ook voor het deelnemen aan studiekringen zijn vaak kosten verbonden. 

Kan ik ook op een later moment ook weer terug wisselen van een plusabonnement naar een standaard abonnement?

Dat kan ook. Er is echter wel een limiet aan het aantal keren dat je kunt wisselen, namelijk 1 keer per 12 maanden.