We hebben iets nieuws voor je: het plusabonnement

Gepubliceerd op: 30 oktober 2020 09:15

nieuw: het plusabonnement

Een leentermijn van 8 weken, een onbeperkte hoeveelheid materialen lenen en nooit meer te-laat-geld betalen. Lijkt je dat wat? Dan hebben wij goed nieuws voor je: vanaf 1 november kun je bij onze bibliotheek een PLUSabonnement afsluiten! Een abonnement met eindeloos veel mogelijkheden, tegen een redelijke prijs.

Voor € 75,- kun je een jaar lang ongelimiteerd gebruikmaken van alle materialen en diensten die de Bibliotheek te bieden heeft. Want naast de lange leentermijn van 8 weken en de vrijstelling van te-laat-gelden kun je materialen van de Bibliotheek Veluwezoom én de Samenwerkende Gelderse Bibliotheken gratis reserveren én gratis deelnemen aan onze activiteiten!

De voordelen van het plusabonnement:

• een onbeperkt aantal materialen lekker lang lenen: 8 weken + de mogelijkheid om één maal te verlengen met nog eens 8 weken (tenzij het item gereserveerd is door een andere lener). Echter: voor materialen die aangevraagd worden uit andere openbare bibliotheken kunnen andere leenvoorwaarden gelden.
  • geen te-laat-geld betalen
  • onbeperkt en gratis reserveren uit de collectie van de Bibliotheek Veluwezoom, de provinciale pluscollectie Arnhem (Rozet+), de provinciale achtergrondcollectie én de collectie van de Gelderse Samenwerkende Bibliotheken
  • gratis deelnemen aan activiteiten van de Bibliotheek Veluwezoom
  • én: e-books en luisterboeken lenen via de online bibliotheek

Overstappen is gemakkelijk. Je vult het formulier in en wij doen de rest. Je krijgt bericht als je abonnement is omgezet, hoeveel geld je moet bijbetalen en hoe je het bedrag kunt voldoen.

Wat verandert er nog meer?

Het huidige volwassenenabonnement gaat in 2021 automatisch over naar een standaard abonnement. Op veler verzoek gaat de leentermijn van materialen bij dit abonnement van 3 naar 4 weken. Reserveren uit de collectie van de Bibliotheek Veluwezoom blijft gratis. Reserveren uit de collectie van de Gelderse Samenwerkende Bibliotheken kost vanaf 2021 € 1,- per item en het te-laat-geld wordt 5 cent duurder. Het standaard abonnement kost vanaf 2021 € 54,00 bij betaling via automatische incasso en € 57,00 bij betaling via digitale factuur of acceptgiro.

Voor kinderen en jongeren verandert er in feite niets, behalve dat ook zij vanaf 2021 onze materialen 4 weken mogen lenen, in plaats van 3.

Wat gebeurt er als ik geen keuze maak?

Als je geen keuze aan ons doorgeeft, dan 'verandert' je volwassenenabonnement in 2021 automatisch naar een standaard abonnement, met de bijbehorende leenvoorwaarden en tarieven.

De leentermijn gaat van 3 naar 4 weken, te laat terugbrengen van materialen wordt iets duurder (nu: 15 cent > in 2021: 20 cent) en als je materialen wilt reserveren van de collectie van de Samenwerkende Gelderse Bibliotheken, betaal je daar vanaf 2021 € 1,- per item voor. Materialen reserveren van onze eigen collectie blijft voor alle abonnementen gratis.

Kan ik ook op een later moment van abonnement wisselen?

Zeker! Je kunt ook later nog overstappen naar een plusabonnement, als je dat wilt. Gebruik daarvoor het overstapformulier of geef het aan bij onze medewerkers in de Bibliotheek.

Ik krijg korting via de Gelrepas. Verandert er iets voor mij?

Als je via de Gelrepas korting krijgt op je Bibliotheekabonnement, dan vergoedt de gemeente 50 tot 100 procent van het standaard abonnement. Wil je liever een plusabonnement? Dat kan! Dan betaal je het verschil in prijs tussen een standaard en een plusabonnement bij.

Waarom verandert de Bibliotheek de abonnementstructuur?

Via onderzoeken peilen wij wensen van onze leden en bezoekers. Waar mogelijk passen we onze dienstverlening daar op aan. Uit de onderzoeken bleek dat de leentermijn van 3 weken voor veel leden te kort is om een boek uit te lezen. Daarnaast gaf een deel van de leden aan behoefte te hebben aan een abonnement met meer mogelijkheden. Wij verwachten dan ook dat veel mensen blij zijn met met de langere leentermijn van het standaard abonnement én het nieuwe plusabonnement.

Kan ik met een plusabonnement deelnemen aan álle activiteiten van de Bibliotheek?

Ja en nee. Met een plusabonnement van de Bibliotheek Veluwezoom kun je deelnemen aan alle activiteiten die wij zélf organiseren. Op activiteiten van derden kunnen wij geen korting geven. Zij organiseren de activiteit dan zelf, en 'huren' bij ons een ruimte. Een voorbeeld: Volksuniversiteit Arnhem geeft cursussen in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper, Jopie den Besten organiseert leeskringen in de Bibliotheek Dieren en Velp, en ook voor het deelnemen aan studiekringen zijn vaak kosten verbonden.