Aanbod voor volwassenen

de bibliotheek maakt je rijker

De Bibliotheek Veluwezoom biedt volwassenen onbeperkt lees-, luister- en kijkplezier, interessante activiteiten, cursussen, workshops en ondersteuning bij het zaken doen met de digitale overheid. Je kunt voorleesvrijwilliger worden, deelnemen aan een leesgroep, je boeken aan huis laten brengen, en nog veel meer. Een greep uit de mogelijkheden vind je op deze pagina.

 • Online trainingen SkillsTown Bekijk details

  Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Kijk dan snel of er een online training voor jou bij is. Bijvoorbeeld een vreemde taal, digitale fotografie of beter met stress kunnen omgaan. Of volg de korte cursus geluk. Vraag toegang aan en dan kun je aan de slag!

  Bekijk details van Online trainingen SkillsTown

 • Donorregistratie Bekijk details

  Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar komt dan in het nieuwe Donorregister. Op deze pagina vind je meer informatie over deze nieuwe wet. Ook kun je bekijken waar je terecht kan als je hulp nodig hebt bij het maken van de keuze of je wel of geen donor wordt.

  Bekijk details van Donorregistratie

 • Het Internetcafé: alles over nieuwe digitale media Bekijk details

  Weet je nog te weinig van internet? Zou je beter willen leren omgaan met computers, je tablet, apps, Facebook of je smartphone? Heb je moeite met het vinden van de juiste informatie? Kom dan eens naar het internetcafé.

  Bekijk details van Het Internetcafé: alles over nieuwe digitale media

 • Studiekring, ik? Bekijk details

  Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die eens per week of om de veertien dagen bij elkaar komt. Elke bijeenkomst duurt twee uur en bevat een “rondje actualiteiten”, er wordt een gekozen onderwerp besproken en je neemt deel aan de discussie.

  Bekijk details van Studiekring, ik?

 • Dit is mijn verhaal Vind deze activiteit in de agenda

  Inspirerende lezingenreeks van en voor 65-plussers

  ‘Dit is mijn verhaal’ is een inspirerende lezingen­reeks van en voor 65-plussers waarin ­ervaringen over het ‘ouder worden’ op een ­positieve manier gedeeld worden. Je bent van harte welkom om de persoonlijke verhalen te beluisteren en deel te nemen aan het gesprek.

  Bekijk details van Dit is mijn verhaal

 • Digisterker Bekijk details

  De overheid doet steeds meer via het internet en ook jij kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Om je op weg te helpen biedt de Bibliotheek Veluwezoom de praktische cursus: Digisterker. In vier bijeenkomsten leer je werken met de elektronische overheid.

  Bekijk details van Digisterker

 • Klik & Tik Bekijk details

  Heb je nog weinig ervaring met computer of internet? Volg dan de cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek. De cursus bestaat uit drie onderdelen, die je achter elkaar of los kunt volgen.

  Bekijk details van Klik & Tik

 • Bibliotheek en Belastingdienst Bekijk details

  Zaken doen met de digitale overheid? De bibliotheek helpt!

  Zaken doen met de digitale overheid? De bibliotheek helpt! Zo kun je in de Bibliotheek aangifte doen voor de inkomstenbelasting met een veilige computer en internet. Handig als je die thuis niet hebt. Wil je eerst leren om via de computer zaken te doen met de overheid? Dan hebben we een gratis cursus voor je. Denk aan belastingaangifte en toeslagen regelen, een DigiD aanvragen en gebruiken, en de omgeving MijnOverheid verkennen. Deze service is ook gratis als je geen lid bent!

  Bekijk details van Bibliotheek en Belastingdienst

 • Voorleesteam Rheden leest peuters voor Bekijk details

  Ieder jaar gaat het Voorleesteam Rheden enthousiast op pad om voor te lezen aan de kinderen in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in de gemeente Rheden.

  Bekijk details van Voorleesteam Rheden leest peuters voor

 • Deel je leeservaring in een leeskring Bekijk details

  De Bibliotheek Veluwezoom biedt de mogelijkheid om onder leiding van een docente mee te doen aan een leeskring. Daarnaast kun je je aansluiten bij een leesclub die boeken bespreekt via Twitter.

  Bekijk details van Deel je leeservaring in een leeskring

 • Kunst voor elkaar Bekijk details

  Kunst voor elkaar is een educatief project dat actieve ouderen stimuleert om hun artistieke kwaliteiten te ontplooien, verder uit te bouwen of als nieuw talent te ontwikkelen, opdat zij zich met deze bagage kunnen inzetten voor kwetsbare ouderen in de gemeenten Rheden, Rozendaal en Renkum. Binnen het project Kunst voor elkaar werken de Bibliotheek Veluwezoom, kunstorganisatie Scarabee en cultuurbedrijf Riqq samen. De samenwerking creëert verbinding tussen welzijn, zorg, kunst en cultuur en zorgt...

  Bekijk details van Kunst voor elkaar

 • de Bibliotheek aan huis Bekijk details

  De Bibliotheek aan huis is een service voor bibliotheekleden die door langdurige ziekte, een handicap of ouderdom aan huis gebonden zijn en niet (meer) zelfstandig naar de bibliotheek kunnen komen.

  Bekijk details van de Bibliotheek aan huis

 • Taalpunt Bekijk details

  Heel veel mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven. Of met rekenen, internet en op de computer werken. Hoor jij daar bij? Dan kun je daar wat aan doen. Kom langs bij het Taalpunt in de bibliotheek. Je kunt er terecht met je vragen. Wat wil jij leren? We helpen je met het vinden van een geschikt aanbod bij jou in de buurt. Het Taalpunt is er ook voor jou!

  Bekijk details van Taalpunt

 • BoekStart: baby's houden van boeken Bekijk details

  Samen plaatjes kijken en boekjes lezen is goed voor de taalontwikkeling van jouw baby. BoekStart stimuleert ouders om samen te gaan lezen.

  Bekijk details van BoekStart: baby's houden van boeken

 • de Bibliotheek maakt je rijker Bekijk details

  De Bibliotheek: zoveel meer dan boeken! Bij de Bibliotheek kun je veel meer dan alleen boeken lenen. We bieden studie/werkplekken voor jongeren en zzp’ers, organiseren interessante cursussen en workshops, lezen voor op scholen, helpen mensen met het omgaan met internet, etc. De Bibliotheek is een bruisende plek waar je jezelf kunt ontwikkelen: de Bibliotheek maakt je rijker! Wat kunnen we jou bieden?

  Bekijk details van de Bibliotheek maakt je rijker

 • Samen Nederlands praten Bekijk details

  In de bibliotheek kun je oefenen met Nederlands praten en luisteren. Samen met een vrijwilliger praten we over leuke en belangrijke onderwerpen, zoals bellen, eten en drinken, familie en gezondheid. Iedereen kan meedoen. Het is gratis. Kom een keer kijken of meld je aan bij het Taalpunt. Je bent welkom!

  Bekijk details van Samen Nederlands praten

 • Nederlands lezen en schrijven met Succes! Bekijk details

  Wil jij beter leren lezen en schrijven? Kom dan naar de bibliotheek! Iedere week oefenen we in een groepje de Nederlandse taal.

  Bekijk details van Nederlands lezen en schrijven met Succes!