Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou. Het oefenprogramma Klik & Tik begint bij het begin. Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. En dan ga je stap voor stap in je eigen tempo verder.

 • iedere week oefenuur met deskundige begeleiding
 • iedere maand een introductie voor nieuwe deelnemers
 • gebruik je eigen computer of een van de computers in de bibliotheek
 • je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek
 • gratis deelname

Klik & Tik

Bankzaken regelen, zoeken naar een leuke vakantiebestemming of een DigiD aanvragen: het gaat tegenwoordig bijna allemaal via internet. Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou. Klik & Tik is een oefenprogramma dat begint bij het begin. Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. En dan ga je stap voor stap in je eigen tempo verder.

Klik en Tik kun je op elke computer doen. Thuis, op je eigen computer, of je komt gebruikmaken van de computers die in de bibliotheek aanwezig zijn. Je kunt op eigen gelegenheid met Klik & Tik aan de slag. Of je neemt deel aan de wekelijkse oefenuren in de Bibliotheek Oosterbeek en de Bibliotheek Dieren. Deskundige vrijwilligers staan dan voor je klaar om vragen te beantwoorden en je te begeleiden. De aanwezige computers in de bibliotheek zijn tijdens deze oefenuren gereserveerd voor mensen die met Klik & Tik willen oefenen.

Belangstelling?

Heb je belangstelling om met Klik & Tik aan de slag te gaan? Of wil je meer informatie? Kom dan eerst naar de introductie Klik & Tik. We leggen je uit hoe Klik & Tik werkt en je kunt dan, als je wilt, gelijk aan de slag.

De maandelijkse introductie Klik & Tik is:

 • iedere 1e vrijdagochtend van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Oosterbeek
 • iedere 3e vrijdagochtend van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Dieren

Je hoeft je niet van te voren aan te melden.

Het wekelijkse oefenuur Klik & Tik, waar je onder begeleiding in een groepje kunt oefenen en vragen kunt stellen, is

 • iedere vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Oosterbeek
 • iedere vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur in de Bibliotheek Dieren

Wat kost het?

Deelname aan Klik & Tik is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Vragen?

Natuurlijk kun je met vragen over dit aanbod ook terecht bij een medewerker van je eigen bibliotheek of neem contact op met

 • de Bibliotheek Oosterbeek, Generaal Urquhartlaan 1 6861 GE Oosterbeek tel. 026 – 333 49 82
 • de Bibliotheek Dieren, Ericaplein 5, 6851 CP Dieren, tel. 0313 – 41 54 76

Wat leer je?

1. Klik & Tik. De basis

Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik. De basis iets voor jou. We beginnen bij het begin. En dan gaan we stap voor stap verder. Je leert typen, e-mailen en je gaat het internet op. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kun je zelf gaan oefenen.

2. Klik & Tik. Het internet op

Of je het nu leuk vindt of niet: het internet wordt steeds belangrijker voor je. Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, het gaat allemaal en steeds vaker via het internet. Klik & Tik. Het internet op helpt je de weg te vinden op het internet. Je leert hoe je er zoekt en hoe je websites bekijkt. Hoe schrijf je een e-mail en hoe kun je bestanden ‘downloaden’? Het komt allemaal aan bod. Bovendien oefen je alles direct op een speciale website van een nepdierentuin.

3. Klik & Tik. Samen op het web

Je oefent met Klik & Tik. Samen op ’t web hoe je sociale media gebruikt. Je leert hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken. En je maakt kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube.

De meeste hoofdstukken behandelen een onderwerp in 4 modulen:

 1. introductie
 2. Facebook
 3. WhatsApp
 4. Skype

Nieuws over Klik & Tik

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

Folders nodig of iemand aanmelden?

Wil je iemand attenderen op de mogelijkheid om Klik & Tik te volgen? Download en print de folder of poster via de onderstaande knoppen.

Ken je iemand die belangstelling heeft voor Klik & Tik en wil je die persoon aanmelden? Ga dan naar dit formulier. Wij nemen dan contact op met hem of haar. 

Dit formulier kun je ook gebruiken als je Klik & Tik op een andere locatie / binnen je eigen organisatie zou willen aanbieden. Wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

 • www.bibliotheekveluwezoom.nl/klikentik