Nieuws

Resultaat 21 - 28 (van 28)

Weergaveopties:

 • Succesvolle start VoorleesExpress Veluwezoom Bekijk details

  12 april 2018

  De Stichting VoorleesExpress laat met trots weten dat de eerste 11 gezinnen en vrijwilligers in de gemeenten Rheden en Renkum zijn gestart. Twintig weken lang wordt bij deze gezinnen voorgelezen, gezongen en worden er taalspelletjes gedaan met de kinderen. De kinderen in deze gezinnen hebben een taalachterstand. Het stimuleren van het leesplezier en het verrijken van de taalomgeving maakt de kinderen mondiger, ze durven mee te praten in de klas en worden nieuwsgierig naar boeken. Ze worden beter...

  Bekijk details van Succesvolle start VoorleesExpress Veluwezoom

 • Taalhuis Veluwezoom zoekt enthousiaste vrijwilligers Bekijk details

  19 februari 2018

  Taalhuis Veluwezoom zoekt enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten om anderen te helpen lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met de computer. Je leert bijvoorbeeld aan een deelnemer hoe je e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert.

  Bekijk details van Taalhuis Veluwezoom zoekt enthousiaste vrijwilligers

 • Taalhuis helpt volwassenen met lezen en schrijven Bekijk details

  31 januari 2018

  Volwassenen die beter willen leren lezen en schrijven kunnen wekelijks terecht in de Bibliotheek Velp, de Bibliotheek Dieren en de Bibliotheek Oosterbeek om te oefenen met de Nederlandse taal. Aan de hand van de lesmethode ‘Succes!’, ontwikkeld door Taal voor het Leven, helpen vrijwilligers Nederlandssprekenden met het verbeteren van hun lees- en schrijfvaardigheden.

  Bekijk details van Taalhuis helpt volwassenen met lezen en schrijven

 • VoorleesExpress zoekt enthousiaste vrijwilligers Bekijk details

  9 januari 2018

  De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen. De VoorleesExpress in de gemeenten Rheden, Rozendaal en Renkum is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die als voorlezer of als coördinator aan de slag gaan.

  Bekijk details van VoorleesExpress zoekt enthousiaste vrijwilligers

 • Nederlands moeilijk? De bibliotheek helpt! Bekijk details

  8 september 2017

  In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat jij ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

  Bekijk details van Nederlands moeilijk? De bibliotheek helpt!

 • Opening Taalhuis Veluwezoom gemeente Rheden Bekijk details

  2 juni 2017

  Woensdagmiddag 21 juni is de feestelijke opening van het Taalhuis Veluwezoom van gemeente Rheden. Heb je - vanuit je werk of vanuit persoonlijke overwegingen - belangstelling om bij de opening aanwezig te zijn, of wil je aan de slag als taalvrijwilliger, dan ben je van harte welkom.

  Bekijk details van Opening Taalhuis Veluwezoom gemeente Rheden

 • Opening Taalhuis Veluwezoom gemeente Renkum Bekijk details

  23 mei 2017

  Donderdagmiddag 15 juni opent het nieuwe Taalhuis Veluwezoom in de gemeente Renkum. Heb je vanuit je werk of vanuit persoonlijke overwegingen belangstelling om bij de opening aanwezig te zijn, of wil je aan de slag als taalvrijwilliger, dan ben je van harte welkom.

  Bekijk details van Opening Taalhuis Veluwezoom gemeente Renkum

 • Taalhuis Veluwezoom gaat van start Bekijk details

  5 mei 2017

  Met de ondertekening van een intentieverklaring gaat het Taalhuis Veluwezoom maandag 8 mei officieel van start. De samenwerkingspartners van het regionale Taalhuis, gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal, Vluchtelingenwerk Nederland, ROC Rijn IJssel, welzijnsorganisaties Huis van Renkum, Renkum voor elkaar en Radar Uitvoering Oost en de Bibliotheek Veluwezoom stelden gezamenlijk een driejarig uitvoeringsplan op om laaggeletterdheid aan te pakken en digitale basisvaardigheden van inwoners uit de gemeenten...

  Bekijk details van Taalhuis Veluwezoom gaat van start