Bibliotheek en Taalhuis

De bibliotheek en het Taalhuis

De Bibliotheek Veluwezoom is onderdeel van het samenwerkingsverband Taalhuis Veluwezoom. Samen met de gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal, Vluchtelingenwerk Nederland, ROC Rijn IJssel, welzijnsorganisaties Huis van Renkum, Renkum voor elkaar en Incluzio Uitvoering Oost en vele, vrijwillige initiatieven willen we laaggeletterdheid terugdringen en de taal-, reken- en digitale vaardigheden van inwoners uit onze gemeenten te versterken.

Vanuit dit samenwerkingsverband kun je bij de Bibliotheek Veluwezoom gebruikmaken van de volgende leertrajecten en diensten:

 

 • Digisterker Bekijk details

  Wil je de websites van de overheid gebruiken, maar weet je niet goed hoe dat werkt? Volg dan de cursus Digisterker in de Bibliotheek. Stap voor stap ontdek je hoe dit werkt.

 • Klik & Tik Bekijk details

  Heb je nog weinig ervaring met computer of internet? Volg dan de cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek. De cursus bestaat uit drie onderdelen, die je achter elkaar of los kunt volgen.

 • Nederlands lezen en schrijven met Succes! Bekijk details

  Wil jij beter leren lezen en schrijven? Kom dan naar de bibliotheek! Iedere week oefenen we in een groepje de Nederlandse taal. We behandelen praktische onderwerpen als ‘Hoe vind ik een baan?’, ‘Naar de dokter?’ of ‘Waar doe jij je boodschappen?’ en meer. De lessen zijn gratis.

 • Samen Nederlands praten Bekijk details

  In de bibliotheek kun je oefenen met Nederlands praten en luisteren. Samen met een vrijwilliger praten we over leuke en belangrijke onderwerpen, zoals bellen, eten en drinken, familie en gezondheid. Iedereen kan meedoen. Het is gratis. Kom een keer kijken of meld je aan bij het Taalpunt. Je bent welkom!

 • Taalcafé Bekijk details

  Wil jij beter leren lezen en schrijven? Kom dan naar de bibliotheek! Iedere week oefenen we in een groepje de Nederlandse taal. We behandelen praktische onderwerpen als ‘Hoe vind ik een baan?’, ‘Naar de dokter?’ of ‘Waar doe jij je boodschappen?’ en meer. De lessen zijn gratis.

 • Taalpunt Bekijk details

  Heel veel mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven. Of met rekenen, internet en op de computer werken. Hoor jij daar bij? Dan kun je daar wat aan doen. Kom langs bij het Taalpunt in de bibliotheek. Je kunt er terecht met je vragen. Wat wil jij leren? We helpen je met het vinden van een geschikt aanbod bij jou in de buurt. Het Taalpunt is er ook voor jou!

 • VoorleesExpress Bekijk details

  De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal en leesplezier. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Daarnaast versterkt de VoorleesExpress het partnerschap tussen school en ouders.

www.bibliotheekveluwezoom.nl/bibliotheek-en-taalhuis