Kunstmatige intelligentie


Kunstmatige intelligentie – ook wel artificiële intelligentie of kortweg AI – is inmiddels niet meer weg te denken uit ons bestaan. Maar wat AI is en wat we ermee kunnen, blijft voor velen een vraag. Om meer inzicht te geven in de kansen en risico’s die AI met zich meebrengt, organiseren we van maart tot en met juni 2023 een gevarieerd programma over dit onderwerp.

Maak kennis met robotica, virtual reality en artificial intelligence, experimenteer met een zelflerende installatie over data en privacy en bezoek in mei de AI-Parade: een reizende manifestatie over AI en de inzet en impact ervan op jouw leven en wereld om ons heen.

Geplande activiteiten binnen dit thema

100 jaar kunstmatige intelligentie

Kom je ook naar de AI-Parade?

Doe zelf normaal van Maxim Februari

Lees je in over het onderwerp kunstmatige intelligentie. In het pas verschenen boek 'Doe zelf normaal' schrijft Maxim Februari over hoe intelligente technologieën de democratische rechtsstaat veranderen. Technologie stuurt het beleid en neemt beslissingen voor ons. Het is de vraag of we zelf ons gedrag nog kunnen blijven normeren.

Leen/reserveer het boek


Leer online over kunstmatige intelligentie

Artificial Intelligence

AI is overal. Maar wat is het en wat kun je ermee? Deze training neemt je mee in de wereld van kunstmatige intelligentie.
 

Doe deze training!

Nepnieuws herkennen

Onderscheid nieuws van nonsens. Laat je niet voor de gek houden en volg ‘Nepnieuws herkennen’. Zo blijf je scherp op wat er allemaal gebeurt in de wereld.

Doe deze training!

Computational Thinking

Leer problemen oplossen met basisconcepten uit de informatica. Op naar winnende oplossingen.
 

Doe deze training!


  • www.bibliotheekveluwezoom.nl/thema