WO2-café in de Bibliotheek Dieren

Gepubliceerd op: 14 februari 2020 12:38

Heb jij een bijzonder oorlogs- of bevrijdingsverhaal? Deel deze tijdens het WO2-café in jouw Bibliotheek! Op woensdag 8 april is er in de Bibliotheek Dieren een WO2-café. Iedereen die een oorlogs- of bevrijdingsverhaal te vertellen heeft, is welkom tussen 12.00 en 14.00 uur. Omroep Gelderland en mijnGelderland zijn op zoek naar verhalen, foto’s documenten of voorwerpen.

Je bent van harte welkom om onder het genot van een broodje jouw verhaal te vertellen of voorwerpen te laten zien. Aanwezige historici en oorlogskenners beoordelen de verhalen en objecten en geven informatie als je vragen hebt. De mooiste verhalen worden verteld op de verschillende kanalen van Omroep Gelderland. Daarnaast worden de verhalen opgeslagen op het platform MijnGelderland van Erfgoed Gelderland.

Van 5 maart tot en met 15 april wordt het WO2-café iedere week op een andere locatie in Gelderland georganiseerd. In heel Gelderland wordt 75 jaar vrijheid gevierd. Zo organiseren Omroep Gelderland, Rijnbrink en Erfgoed Gelderland WO2-cafés in Gelderse bibliotheken: dé plek waar alle Gelderlanders hun verhalen en herinneringen over de Tweede Wereldoorlog kunnen delen.