Doordat jij mij helpt, kan ik meer dingen zelf

Gepubliceerd op: 28 september 2018 16:53

wehelpen logo

Hoe mooi is het om iemand te kunnen helpen!? Of misschien nóg wel mooier: om hulp te mogen krijgen. Wat vaak een kleine moeite is voor de een, is van grote betekenis voor een ander. Zoals een van de deelnemers aan WeHelpen zo treffend zegt: ‘Doordat jij mij helpt, kan ik meer dingen zelf’.

Wat is WeHelpen?

WeHelpen biedt mensen een digitaal platform waar ze lokaal vrijwillige hulp kunnen aanbieden en vragen. Het maakt niet uit of dat eenmalig of op vaste basis is. Het is een middel om burenhulp te vinden of om een maatje te vinden die bijvoorbeeld net als jij van wandelen of andere gezellige contacten houdt.

De bibliotheek als neutrale ontmoetingsplek

De Bibliotheek Veluwezoom steunt WeHelpen in de gemeente Renkum onder meer door een fysieke ontmoetingsplek te zijn. Als je via WeHelpen een digitale match hebt en je wilt eerst even op neutraal terrein met iemand afspreken, dan is de bibliotheek een prima plek.

We helpen je graag op weg met WeHelpen

Ook voor het aanmaken van een profiel op de website van WeHelpen, advies over de mogelijkheden van je hulpvraag of -aanbod kun je bij de bibliotheek terecht. Iemand van het supportteam van WeHelpen is sinds september 2018 bij de internetcafés die in de gemeente Renkum plaatsvinden, om je wegwijs te maken en aan wie je vragen kunt stellen.

• Elke eerste dinsdag van de maand in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper
  • Elke tweede woensdag van de maand in Bibliotheek Renkum
  • Elke derde donderdag van de maand in Poort van Doorwerth/ jeugdbiblliotheek Doorwerth

Wil jij meer weten over WeHelpen, je hulp aanbieden of een hulpvraag stellen? Kom dan naar het internetcafé! Het is gratis.

Natuurlijk kun je ook bij een medewerker van de bibliotheek terecht voor meer informatie.