And the award goes to...

Gepubliceerd op: 8 maart 2019 11:08

Voorleeskampioen van de gemeente Renkum Axèle Koning en burgemeester Agnes Schaap

In februari streden basisschoolleerlingen in de Bibliotheek Oosterbeek en de Bibliotheek Dieren om de Kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Axèle Koning werd Voorleeskampioen van de gemeente Rheden en Remy Cornelissen won de titel in de gemeente Renkum.

Axèle Koning voorleeskampioen gemeente Renkum

Op 12 februari koos de jury uit maar liefst 11 kandidaten Axèle Koning als winnaar en voorleeskampioen van de gemeente Renkum. Axèle zit in groep 7 van de Albert Schweitzerschool in Renkum en is 10 jaar. Ze las voor uit Hebbes van Carry Slee en wist daarmee de jury te overtuigen van haar talent. De jury bestond uit burgemeester Agnes Schaap, Wim Kersten van boekhandel Meijer & Siegers in Oosterbeek en Marianne Brouwer, bibliotheekmedewerker in Renkum en Doorwerth. De presentatie was in handen van Kirsten Veefkind, leescoach op alle basisscholen in de gemeente Renkum.

Remy Cornelissen voorleeskampioen gemeente Rheden

Op 14 februari werd Remy Cornelissen uitgeroepen tot voorleeskampioen van de gemeente Rheden. Hij las voor uit Meester Jaap van Jacques Vriens en mag nu deelnemen aan de volgende ronde van de voorleeswedstrijd op 8 maart in Twello. Remy is 11 jaar en zit in groep 7/8 van de Roncalli in Velp. Er deden in totaal 6 kinderen mee aan deze voorleeswedstrijd, die werd gepresenteerd door Carolien van der Waarde (leecoach Velp en Rheden). De jury bestond uit wethouder Dorus Klomberg, Lotte Nagengast van boekhandel Jansen & De Feijter en Ulrike Koers, leescoach van de Bibliotheek Veluwezoom in Dieren.

Van harte gefeliciteerd! Heel goed gedaan allemaal!