VoorleesExpress zoekt coördinatoren en voorlezers

Gepubliceerd op: 30 december 2019 17:31

voorleesexpress

VoorleesExpress Veluwezoom zoekt per direct enthousiaste vrijwilligers. Als voorlezer lees je voor aan kinderen uit gezinnen met een arm taal- en leesklimaat. Dit gebeurt bij de gezinnen thuis. Als coördinator begeleid je voorlezers en gezinnen tijdens een voorleesseizoen. Het is van belang dat je als coördinator een open houding hebt, flexibel bent, duidelijk kunt communiceren en kennis of ervaring hebt met het stimuleren van de taalontwikkeling.

logo voorleesexpress

Een coördinator bereidt een gezin en hun voorlezer voor op de start van de VoorleesExpress. Na de start, begeleid je de voorlezer en het gezin twintig weken lang tijdens het project. Als voorlezer lees je gedurende die periode één keer per week voor bij het gezin thuis. Op een vaste dag en tijdstip. Hierbij is het voor de voorlezer belangrijk om de ouders van de kinderen zoveel mogelijk te betrekken bij het voorlezen. De coördinator begeleidt de voorlezer hierin. Ieder gezin krijgt drie keer een bezoek van de coördinator, waarbij ook wordt gekeken naar hoe het voorlezen het beste past in de thuissituatie.

Aanmelden en meer informatie

Wil je je aanmelden als vrijwilliger of ben je op zoek naar meer informatie over de VoorleesExpress? Kijk dan eens op www.voorleesexpress.nl/locatie/veluwezoom of neem contact op met de projectleider Corinna Haese via veluwezoom@voorleesexpress.nl.