Vernieuwde Bibliotheek Dieren gaat 3 juni open

Gepubliceerd op: 17 april 2019 16:25

De verbouwing van De Bundel in Dieren verloopt voorspoedig. De planning is dat de vernieuwde Bibliotheek Dieren vanaf 3 juni open gaat voor het publiek. In de week ervoor, van maandag 27 mei tot en met 2 juni, is de bibliotheek gesloten. In deze week verhuizen alle materialen terug van de tijdelijke locatie aan de Wilhelminaweg naar het Ericaplein. Wat kunnen bezoekers verwachten van de nieuwe bibliotheek?

Beleefwerelden

In de nieuwe Bibliotheek Dieren is de collectie gerangschikt in interessegebieden. Wij noemen deze interessegebieden ‘beleef­werelden’. Volwassenen kunnen inspiratie opdoen in de beleefwerelden Spannend & Actief, Literatuur & Cultuur en Liefde & Leven. De jeugd kan heerlijk snuffelen in de werelden Kids 0-8, Jeugd 8-12 en Jeugd 12+. Vraag om een rondleiding en laat je verrassen!

Samen in De Bundel

In de nieuwe Bundel vind je de bibliotheek, Cultuurbedrijf RIQQ, het gemeentelijk serviceloket, de Rabobank en de Speel-o-theek Dieren. Er is ruimte voor activiteiten die de verschillende organisaties aanbieden; een leslokaal, een spreekkamer en een grote ruimte met een tribune, waar voorstellingen en presentaties gegeven zullen worden.

Ruimere openingstijden

De nieuwe Bibliotheek Dieren is vanaf 3 juni 2019 ruimer geopend. Op zaterdag is de openstelling verdubbeld. De avondopenstelling van de vrijdag verschuift naar de donderdag. Dan is de Bibliotheek Dieren tot 19.00 uur geopend.

• maandag: 13.00 – 18.00 uur
  • dinsdag: 9.00 – 18.00 uur
  • woensdag: 9.00 – 18.00 uur
  • donderdag: 9.00 – 19.00 uur
  • vrijdag: 9.00 – 18.00 uur
  • zaterdag: 10.00 – 16.00 uur

Verhuisweek

Van maandag 27 mei tot en met zaterdag 1 juni is de Bibliotheek Dieren gesloten. We verhuizen dan van de Wilhelminaweg terug naar het Ericaplein.

Officiële opening

In het najaar van 2019 wordt de nieuwe Bundel officieel geopend. Iedereen is dan welkom om te komen proosten op het feit dat Dieren een prachtig multifunctioneel gebouw rijker is geworden!