Tijd voor Verzilveren introduceert ‘Dit is mijn verhaal’

Gepubliceerd op: 20 april 2018 17:15

Met trots introduceert de denktank van ‘Tijd voor Verzilveren’ het nieuwe project van en voor ouderen: ‘Dit is mijn verhaal’. Samen met de Bibliotheek Veluwezoom ontwikkelen 65-plussers in de gemeente Renkum een inspirerende lezingenreeks voor leeftijdsgenoten waarin ervaringen over ‘ouder worden’ op een positieve manier gedeeld worden. Goede ideeën, aanstekelijke passies of hobby’s die anderen kunnen inspireren, worden in presentaties van maximaal 20 minuten aangereikt, waarna toehoorders en spreker met elkaar napraten. In de gemeenten Rheden en Rozendaal worden de inspirerende verhalen gedeeld in de vorm van huiskamergesprekken.

‘Dit is mijn verhaal’ is het resultaat van verschillende brainstormsessies die de Bibliotheek Veluwezoom in 2017 met 65-plussers in de gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal organiseerde voor ‘Tijd voor Verzilveren’. Het doel: een laagdrempelig activiteitenaanbod te ontwikkelen dat uitdaagt cognitief actief te blijven en kennis te delen. Gezelligheid, een informele sfeer en de mogelijkheid om leeftijdsgenoten te ontmoeten zijn belangrijke secundaire doelen. Het project is opgestart met behulp van een subsidie van FNO Zorg Voor Kansen.

Hoe komt dat eruit te zien?

Het is de bedoeling dat eind juli of begin augustus de eerste lezingenreeks start in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper. Er zijn al 6 mensen die het spits willen afbijten. Zo wil Dirk vertellen dat hij sinds hij met pensioen is een nieuwe uitdaging en voldoening vond in het helpen bij vervoer van verstandelijk gehandicapte kinderen. Krista deelt graag haar geweldige ervaringen met haar zorgrobot Zora en Ans gooide na een burn-out het roer om en begeleidt nu op geheel eigen wijze uitvaarten.

Dirk, Krista en Ans delen hun verhaal om anderen te inspireren, om je aan het denken te zetten en omdat ze ook nieuwsgierig zijn naar jóuw verhaal. Want: iederéén heeft een verhaal! Ook jij. Ouder worden is mooi en uniek. Het is een bijzondere levensfase waarin allerlei nieuwe ervaringen op je pad komen. Wat is jouw verhaal?

Via onze digitale nieuwsbrief en onze Facebookpagina laten we weten wanneer Dirk, Krista, Ans, Guido, Anne en Jan hun verhalen komen vertellen. Je bent van harte welkom.

De huiskamergesprekken in de gemeente Rheden en Rozendaal starten naar verwachting ook in zomermaanden.

Of bel met

• Kim Keijsers, projectleider, tel. 06 – 48 35 15 45 of