Taalhuis Veluwezoom zoekt enthousiaste vrijwilligers

Gepubliceerd op: 19 februari 2018 11:07

Taalhuis Veluwezoom zoekt enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten om anderen te helpen lezen, schrijven, rekenen en/of omgaan met de computer. Je leert bijvoorbeeld aan een deelnemer hoe je e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert.

Je kunt als vrijwilliger van het Taalhuis op verschillende manieren mensen helpen vaardiger te worden in communiceren en het begrijpen van informatie. Je begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer een-op-een, geeft samen met een docent les aan een groepje of ondersteunt de Taalhuiscoƶrdinator bij de inloopspreekuren van het Taalpunt.

Welke rol past bij jou?

Samen met de coƶrdinator van het Taalhuis bekijken jullie welke rol als vrijwilliger bij jou past. Voor je aan de slag gaat als taalvrijwilliger volg je eerst een korte, leuke training.

Meld je aan als taalvrijwilliger

Wil je je aanmelden of meer informatie? We staan je graag te woord via: 06 - 45 39 46 40 of mail het Taalhuis via contact@taalhuisveluwezoom.nl.

Over Taalhuis Veluwezoom

Taalhuis Veluwezoom is een samenwerkingsverband van de gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal, Vluchtelingenwerk Nederland, ROC Rijn IJssel, welzijnsorganisaties Huis van Renkum, Renkum voor elkaar en Radar Uitvoering Oost, de Bibliotheek en vele, vrijwillige initiatieven. Het samenwerkingsverband heeft als doel laaggeletterdheid terug te dringen en de taal-, reken- en digitale vaardigheden van inwoners uit onze gemeenten te versterken. Taalhuis Veluwezoom wil dit bereiken door zoveel mogelijk mensen te leiden naar passende educatietrajecten. Binnen het Taalhuis Veluwezoom zijn de partners gezamenlijk verantwoordelijk voor een sluitende aanpak, een breed kwalitatief aanbod en het vinden en bereiken van zoveel mogelijk laaggeletterden.

Meer informatie: www.taalhuisveluwezoom.nl