Sylke Boon wint voorleeswedstrijd gemeente Renkum

Gepubliceerd op: 18 februari 2020 15:12

Op 13 februari streden zeven kinderen in de Bibliotheek Oosterbeek om de titel Voorleeskampioen 2020 van de gemeente Renkum. Sylke Boon van de Bernulphusschool in Oosterbeek werd door de jury na een spannende strijd uitgeroepen tot winnares. Ze las voor uit Kapsalon Romy van Tamara Bos.

de nationale voorleeswedstrijd

Basisscholen die meedoen aan de Nationale Voorleeswedstrijd hebben eerst een voorleeswedstrijd op school georganiseerd. Van elke basisschool is één leerling uit groep 7 of 8 tot schoolkampioen benoemd. Deze schoolkampioenen lazen elk een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De gedeelde tweede plaats was voor: Malen Yarnoz van de Atlas in Renkum, Emma van Kenna van de Prinses Beatrixschool in Renkum, Sid Plugers van de Dorendal in Doorwerth, Zoë Kamphuis van de Keijenberg in Renkum, Tijmen Appel van de Airborneschool in Renkum en Roos van Hoving van de Prinses Beatrixschool in Wolfheze.

Jury

De jury bestond uit Agnes Schaap, burgemeester van de gemeente Renkum, Wim Kersten van Boekhandel Meijer & Siegers in Oosterbeek en Marianne Brouwer, medewerker van de Bibliotheek Veluwezoom.

Vervolgrondes

De winnaar van de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd gaat als voorleeskampioen van de gemeente Renkum door naar de halve finale op 15 maart in Zevenaar. De provinciale finale staat gepland op 6 april in het Posttheater in Arnhem. De provinciale voorleeskampioenen treffen elkaar ten slotte op 27 mei in Utrecht voor een feestelijke landelijke finale.