Storing webformulieren

Gepubliceerd op: 24 december 2019 13:44

Van ongeveer 19 november tot 23 december zijn door een technisch mankement ingevulde webformulieren NIET bij ons aangekomen. Het gaat om opzeggingen, verhuisberichten, contactformulieren, collectietips en klachtenformulieren die mensen via de website van de Bibliotheek Veluwezoom naar ons kunnen sturen.

Omdat wij de berichten niet meer kunnen achterhalen vragen wij mensen die in deze periode een vraag of opzegging hebben doorgegeven via onze website, deze opnieuw in te sturen of de bevestiging die ze destijds hebben ontvangen, te mailen naar info@bibliotheekveluwezoom.nl.

Wij zullen in alle gevallen proberen eventueel ontstane problemen met de grootste zorgvuldigheid af te handelen. De webformulieren werken sinds 23 december gewoon weer.

Onze excuses voor het eventuele ongemak dat hierdoor is ontstaan.