Bibliotheek en RIQQ organiseren creatieve middag over afscheid nemen van het leven

Gepubliceerd op: 12 oktober 2018 13:02

slotakkoord

Zondagmiddag 28 oktober 2018 organiseren de Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ in de Bibliotheek Dieren een interactieve middag met presentaties, optredens en creatieve workshops over rituelen rond afscheid nemen van het leven. Beide organisaties willen mensen hiermee mensen de ruimte geven om persoonlijke verhalen en wensen over het nog steeds moeilijk bespreekbare onderwerp ‘de dood’ vast te leggen en te delen.

De dood is nog steeds een moeilijk bespreekbaar onderwerp. Toch is het een onderwerp dat veel mensen bezighoudt. En er is tegenwoordig steeds meer aandacht voor een persoonlijke invulling van je eigen afscheid. Wat wil jíj je nabestaanden meegeven over jouw leven? Wat was belangrijk voor je? Heb je speciale wensen?

Reflecteren op je eigen leven

De Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ nodigen mensen uit om deel te nemen aan een aantal workshops waarin je met beeld, muziek en/of woorden reflecteert op je eigen leven. Ritueelbegeleidster Ans van Iersel vertelt over rituelen en symbolen en uitvaartbegeleidster Natasja Huting verzorgt een quiz: ‘Feiten en fabels over de dood’.

Het wordt een creatieve middag waar diepgang niet gemeden wordt, maar tegelijkertijd ook ruimte is voor de nodige luchtigheid. Tussen de workshops door zijn er optredens en er is een buffet met lekkernijen. Deelnemen aan de activiteiten is gratis.

Inspiratieboek

In een speciaal voor deze middag ontworpen ‘inspiratieboek’ kunnen deelnemers aan de middag hun wensen vastleggen. Voor zichzelf en voor hun nabestaanden. Dit boek is te koop voor € 7,50. Maar ook zonder dit boek kunnen mensen deelnemen aan de activiteiten.

Meer informatie en aanmelden

Datum en tijd: zondag 28 oktober 2018 van 13.00 tot 17.30 uur

Locatie: de Bibliotheek Dieren, Wilhelminaweg 30, 6951 BP

Deelname is gratis

Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of bel Ilse Coenen, lees/mediacoach volwassenen van de Bibliotheek Veluwezoom, tel. 06-44 29 41 85