Schoolbibliotheek Anne Frankschool Ellecom geopend

Gepubliceerd op: 4 maart 2021 15:58

Na een korte periode van voorbereiding is donderdag 4 maart de schoolbibliotheek geopend in de Anne Frankschool in Ellecom. Zowel de leerkrachten als de leerlingen zijn razend enthousiast over de nieuwe kasten vol verse boeken. De Anne Frankschool is een Montessorischool, dus een schoolbibliotheek waar de kinderen doorlopend zelfstandig boeken kunnen lenen, past goed bij de filosofie van de school.

Ulrike Koers, leescoach bij de Bibliotheek Veluwezoom, liet voorafgaand aan de opening in alle klassen zien welke leuke boeken er in hun nieuwe bibliotheek te vinden zijn, ze vertelde over haar eigen, mooie herinneringen aan het voorlezen in de klas door de meester of juf én er was een boekenquiz! Daaruit bleek wel dat op de Anne Frankschool vaak en veel wordt voorgelezen, want de kinderen hadden álle antwoorden goed :-)

Toen de bibliotheek officieel geopend was door 3 kinderen van de school (zie de foto), gingen de leerlingen er direct vandoor met de gloednieuwe boeken. Ook de leerkrachten gingen meteen op zoek naar een nieuw voorleesboek.

De Bibliotheek op school

de Bibliotheek op school

De Bibliotheek op school is een landelijk concept waarbij scholen en bibliotheken samenwerken aan leesplezier. Door een goede, actuele en aantrekkelijk gepresenteerde collectie jeugdboeken in de school aan te bieden, lezen kinderen vaker, én met meer plezier. En wie veel leest, wordt natuurlijk beter in taal. Een leescoach van de Bibliotheek, iemand die alles weet van leuke jeugdboeken, geeft in dit concept daarnaast passende leestips en organiseert op de school activiteiten die kinderen motiveren en stimuleren om meer te gaan lezen. Want er is voor elk kind een passend boek, ook als je meer van informatie dan van verhalen houdt. Of van strips en zoekboeken. En al deze boeken staan vanaf nu klaar voor de leerlingen van de Anne Frankschool.