Reis door zes landen en verzamel alle schatten!

Gepubliceerd op: 7 juli 2022 11:31

Wat is vakantielezen?

Wil je deze zomer meedoen aan een spannende ontdekkingsreis, samen met je gezin? Ga dan naar www.vakantie-lezen.nl, meld je aan en ga op zoek naar 6 schatten. Alle schatten gevonden? Dan maak je kans op een tablet!

Lezen en spelen

Heb je altijd al een bezoekje willen brengen aan Lachland? Ben je benieuwd wie er in Sportmanië wonen? Voor Vakantielezen hebben 6 beroemdeschrijvers verhalen geschreven.

• Sprookjeseilanden: Annemarie Bon
  • De Griezelkust: Paul van Loon
  • Avonturenland: Manon Sikkel
  • Lachland: Tosca Menten
  • Sportmanië: Harmen van Straaten
  • Dierenrijk: Milouska Meulens

De verhalen vind je op de website van Vakantielezen. Ze zijn geschreven voor beginnende lezers uit groep 3 en 4.

Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland

In ieder land doen jullie opdrachten en zo proberen jullie in elk land de schat te vinden. Speel lettertwister met stoepkrijt of een taalspel met waterballonnen. Met de digitale schattenjacht (van 15 juni t/m 4 september) maken jullie ook nog eens kans op leuke prijzen.

Speurtocht in de bibliotheek

Behalve de digitale schattenjacht kun je in de bibliotheek een speurtocht doen. Vraag een medewerker naar de schatkaart en ga op zoek naar de opdrachten. Los de puzzels op en laat je antwoorden zien aan de medewerker. Je krijgt per goed antwoord een sticker voor je schatkaart. Is je schatkaart vol en heb je alle stickers verzameld, dan krijg je een leuk prijsje.

Lees jezelf de wereld rond met vakantielezen!