Opening Taalhuis Veluwezoom gemeente Rheden

Gepubliceerd op: 2 juni 2017 11:07

Woensdagmiddag 21 juni is de feestelijke opening van het Taalhuis Veluwezoom van gemeente Rheden. Heb je - vanuit je werk of vanuit persoonlijke overwegingen - belangstelling om bij de opening aanwezig te zijn, of wil je aan de slag als taalvrijwilliger, dan ben je van harte welkom.

• Datum: woensdag 21 juni 2017
  • Tijdstip: 15.30 – 17.00 uur (inloop vanaf 15.00 uur)
  • Locatie: multifunctioneel centrum De Oase, Ericaplein 1, 6951 CP Dieren

Het Taalhuis is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of hulp nodig heeft bij digitale vaardigheden. Deze middag presenteren we het Taalhuis met een speciaal programma. We willen je informeren over wat het Taalhuis inhoudt, voor wie het Taalhuis is en wie de samenwerkingspartners zijn.

Programma

• Welkom door Lianne Busser, directeur van de Bibliotheek Veluwezoom en Constans Pos, wethouder van de gemeente Rheden
  • ‘Introductie van het Taalhuis’ door Marjan van den Broek, teamleider educatie & entree ROC Rijn IJssel en ‘Het belang kunnen lezen en schrijven’ door een taalambassadeur van Stichting ABC
  • Keuze uit:
  1. ‘Workshop ‘Herkennen en doorverwijzen’ door Lisanne Veraart en Wim Mathijssen van de Stichting Lezen en Schrijven.
    Mensen die laaggeletterd zijn proberen dit vaak te verbergen, omdat ze zich schamen. Naar school of les gaan is een hele grote stap. Hoe kan jij als persoon hen helpen om deze stap te zetten? In deze korte workshop gaan we in op het bespreekbaar maken van laaggeletterdheid. Dit is voor de professional vaak net zo moeilijk als voor de laaggeletterde.
  2. Kennismaken met het Taalpunt. Een toelichting op de speciale collectie, lesmateriaal en de verschillende digitale oefenmogelijkheden die het Taalpunt biedt.
  • Afsluiting met een netwerkborrel.

Samenwerking

Het Taalhuis Veluwezoom is een samenwerkingsverband van de gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal, Vluchtelingenwerk Nederland, ROC Rijn IJssel, Huis van Renkum, Renkum Voor Elkaar en Radar Uitvoering Oost, de Bibliotheek en vrijwilligersinitiatieven. Samen willen zij laaggeletterdheid terugdringen en de taal-, reken- en digitale vaardigheden van inwoners uit deze gemeenten versterken.