Opening Taalhuis Veluwezoom gemeente Renkum

Gepubliceerd op: 23 mei 2017 11:07

Donderdagmiddag 15 juni opent het nieuwe Taalhuis Veluwezoom in de gemeente Renkum. Heb je vanuit je werk of vanuit persoonlijke overwegingen belangstelling om bij de opening aanwezig te zijn, of wil je aan de slag als taalvrijwilliger, dan ben je van harte welkom.

Het Taalhuis is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of hulp nodig heeft bij digitale vaardigheden. Deze middag presenteren we het Taalhuis met een speciaal programma. We informeren je over wat het Taalhuis inhoudt, voor wie het Taalhuis is en wie de samenwerkingspartners zijn. Wethouder Jasper Verstand verricht de officiële, feestelijke openingshandeling.

Samenwerking

Het Taalhuis Veluwezoom is een samenwerkingsverband van de gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal, Vluchtelingenwerk Nederland, ROC Rijn IJssel, Huis van Renkum, Renkum Voor Elkaar en Radar Uitvoering Oost, de Bibliotheek en vrijwilligersinitiatieven. Samen willen zij laaggeletterdheid terugdringen en de taal-, reken- en digitale vaardigheden van inwoners uit deze gemeenten versterken.