Ook Bibliotheek Renkum krijgt wekelijks voorleesuurtje

Gepubliceerd op: 5 april 2019 13:19

wekelijks voorleesuurtje in de Bibliotheek Renkum

Vanaf dinsdag 7 mei leest een vrijwillige medewerker van de Bibliotheek Veluwezoom in de Bibliotheek Renkum wekelijks voor aan kinderen van nul tot vier jaar. Ouders met jonge kinderen, grootouders, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn iedere dinsdag van 10.15 tot 11.00 uur welkom om met hun ukkies gezellig aan te schuiven voor de leukste verhalen.

Knus, gezellig en leerzaam

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Je kunt er al heel vroeg mee beginnen. Maar hoe doe je dat? Voorlezen aan een baby of een dreumes van één? De vrijwillige medewerker van de Bibliotheek Veluwezoom laat zien hoe je voorlezen niet alleen knus en gezellig, maar ook leerzaam maakt. Voor zowel de (groot)ouders als de kinderen. Tijdens het voorlezen is er tijd voor een spelletje en een gesprek. Deelname is gratis.

Plezier voor groot en klein

De bibliotheek is op vele fronten actief om het belang van voorlezen onder de aandacht te brengen. Sinds een aantal jaren organiseert de bibliotheek wekelijks een voorleesuurtje in de Poort van Doorwerth en lezen veel vrijwilligers namens de bibliotheek voor op kinderdagverblijven. Ook is een medewerker van de bibliotheek regelmatig aanwezig op consultatiebureaus, om jonge ouders te stimuleren om met hun ukkies te gaan lezen en ze kinderen gratis lid te maken van de bibliotheek. Er zijn zoveel leuke boekjes voor jonge kinderen! Samen lezen is een plezier voor groot en klein en versterkt de band tussen ouder en kind. Met de uitbreiding van het nieuwe, wekelijkse voorleesuurtje in Renkum hoopt de bibliotheek ook (meer) ouders in Renkum te kunnen enthousiasmeren om te gaan voorlezen.

Een overzicht van deze en andere activiteiten van de bibliotheek, aanvangstijden en locaties is beschikbaar op www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda, of vraag ernaar in de bibliotheek.