Boeken lenen bij de afhaalbieb

Gepubliceerd op: 3 april 2020 11:26

Onze bibliotheken zijn vanwege de coronamaatregelen nog gesloten. Tot 18 mei kon je in Oosterbeek en Dieren gebruikmaken van de afhaalbieb. Vanaf 18 mei is er een afhaalbieb in Renkum en Velp, en gaan de Bibliotheek Oosterbeek en de Bibliotheek Dieren gedeeltelijk weer open.

Zo werkt het

Vanaf 18 mei:

Van maandag t/m vrijdag kun je tussen 10.00 en 14.00 uur bellen met de Bibliotheek Renkum en de Bibliotheek Velp om door te geven welk pakket je voorkeur heeft en een afspraak te maken voor het afhalen.

Je kunt kiezen uit de volgende pakketten:

Pakket A - Spannende verhalen
Pakket B - Romantische verhalen
Pakket C - Literatuur
Pakket D - Grootletterboeken
Pakket E - dvd's volwassenen

Pakket 1 - Jeugd 0-6 jaar
Pakket 2 - Jeugd 6-9 jaar
Pakket 3 - Jeugd 9-12 jaar
Pakket 4 - Jongeren 12-15 jaar
Pakket 5 - Jongeren 15-18 jaar
Pakket 6 - dvd's jeugd en jongeren

Onze medewerkers stellen een pakket voor je samen en geven door wanneer het voor je klaar ligt. Ook kun je een afspraak maken over het terugbrengen van de geleende materialen. Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, gelden er langere leentermijnen en worden geen te-laat-gelden berekend.

Nb. Heb je zelf materialen gereserveerd uit de catalogus en wil je die bij de Bibliotheek Renkum of de Bibliotheek Velp ophalen? Dan krijg je een bericht als de reservering voor je klaarstaat en kun je deze afhalen op de tijden dat de afhaalbieb geopend is: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Veiligheid

Het spreekt misschien voor zich, maar ook bij de afhaalbieb worden de voorschriften van het RIVM nageleefd. De medewerkers van de bibliotheek dragen handschoenen tijdens het samenstellen van de pakketten en bij het afhalen zorgen we ervoor dat er geen fysiek contact ontstaat. Boeken die teruggebracht worden gaan 5 dagen ‘in quarantaine’ en worden schoongemaakt.

Bel ons!

Als je gebruik wilt maken van deze service, of je hebt andere vragen (bijvoorbeeld over het lenen van e-books of luisterboeken), bel ons dan:

• maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur
  • de Bibliotheek Renkum (0317-313 223) of de Bibliotheek Velp (026-361 90 03)
  • of mail naar: info@bibliotheekveluwezoom.nl. Geef aan welk pakket je voorkeur heeft en waar je het wilt ophalen. Ook is het handig om je lenersnummer erbij te zetten.

Voor mensen die tijdens de coronaepidemie zelf niet naar de bibliotheek kunnen of willen komen, is er een mogelijkheid om gebruik te maken van de Bibliotheek aan huis. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Meer informatie en updates: www.bibliotheekveluwezoom.nl/corona

Vragen en antwoorden over de afhaalbieb

Hoeveel materialen zitten er in een pakket?

In een boeken- of dvd-pakket zitten 6 items.

Kan ik ook specifieke titels reserveren?

Ja, dat kan weer! Sinds 12 mei kun je in onze online catalogus zelf weer materialen reserveren van de Bibliotheek Veluwezoom en van de Samenwerkende Gelderse Bibliotheken (landelijk lenen kan nog niet). We sturen je een mailtje als de reservering voor je klaar staat. Je kunt deze afhalen op de tijden dat de afhaalbieb geopend is: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Wanneer moet ik het boekenpakket weer inleveren?

Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn hoef je materialen niet terug te brengen naar de bibliotheek en worden er geen te-laat-gelden in rekening gebracht. Als je het boekenpakket na een bepaalde tijd wilt terugbrengen of wilt omruilen voor een nieuw pakket, bespreek dit dan met onze medewerkers.

Kan ik bij de afhaalbieb ook materialen terugbrengen?

Jazeker, je kunt eerder geleende materialen terugbrengen van maandag t/m vrijdag van 10.00 - 14.00 uur. Je hoeft daarvoor geen afspraak te maken.

Kan ik me ook aanmelden voor de afhaalbieb als ik nog geen lid ben, maar wel lid wil worden?

Jazeker. Je kunt een bibliotheekabonnement afsluiten via dit online formulier. Je krijgt je pas dan thuisgestuurd.