Natuur in Oosterbeek stralend middelpunt tijdens de Boekenweek

Gepubliceerd op: 20 februari 2018 11:31

Zaterdag 17 maart organiseren boekhandel Meijer & Siegers en de Bibliotheek Veluwezoom een lezing over en wandeling door de prachtige natuur in en om Oosterbeek. Schrijfster, cultuurhistorica en natuurgids Ingrid Maan neemt je letterlijk en figuurlijk mee door het landschap, dat gevormd is door beken, fabrieken, molens en wasserijen, vertelt bijzondere verhalen en toont prachtige foto’s die ze in de omgeving maakte. De lezing en wandeling vinden plaats ter gelegenheid van de Boekenweek, die dit jaar als thema heeft: ‘Vier de natuur’.

Het programma

boekenweek 2018

De lezing van Ingrid Maan is zaterdag 17 maart van 11.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper. Ingrid Maan vertelt over de geschiedenis van de Oosterbeekse beken. Stel eens voor hoe Oosterbeek er vroeger uitzag, dat er bij de beken fabrieken, molens en wasserijen stonden, hoe de toeristen zich ontspanden bij de watervalletjes en genoten van de natuur.

De wandeling is van 13.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. We starten bij de Concertzaal in Oosterbeek. Tijdens de wandeling wordt stilgestaan bij de sporen die de bedrijvigheid in het landschap hebben achtergelaten en de bijzondere verhalen achter de beken en sprengen in Oosterbeek. Natuurlijk is er gelegenheid om het natuurschoon te bewonderen en te fotograferen. Een goede conditie is wel nodig.

Na afloop van de wandeling is er bij boekhandel Meijers & Siegers een afsluiting en gelegenheid om Ingrid Maan vragen te stellen en/of een boek te laten signeren.

De lezing en de wandeling zijn zowel los als in combinatie (inclusief lunch) bij te wonen.

Wie is Ingrid Maan?

Schrijfster, cultuurhistorica en natuurgids Ingrid Maan heeft door haar boek ‘Weggemoffeld! Levensverhalen van Duitse Arnhemveteranen’ veel bekendheid gekregen. Daarnaast heeft ze publicaties over Oosterbeek en haar omgeving op haar naam staan. Op haar website www.schreibenswert.nl staat meer informatie.   

Deelnemen?

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Meijer & Siegers, de Bibliotheek Oosterbeek en online via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.

De kosten bedragen

  • voor de lezing: € 3,50 voor leden van de bibliotheek en € 4,50 voor niet-leden
  • voor de wandeling: € 4,50 voor leden van de bibliotheek en € 5,50 voor niet-leden

Voor mensen die zowel aan de lezing als aan de wandeling willen deelnemen zijn de kosten: € 12,50 voor leden van de bibliotheek en € 14,50 voor niet-leden. Bij dit combiticket is een lunch inbegrepen.