Raadsleden lezen voor in voorschoolse instellingen

Gepubliceerd op: 26 januari 2018 15:01

prentenboek van het jaar

Om nog eens extra te benadrukken dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen, gaan diverse raadsleden tijdens de Nationale Voorleesdagen voorlezen op voorschoolse instellingen in de gemeente Rheden en Renkum. De Bibliotheek Veluwezoom maakte daarvoor afspraken met diverse instellingen en begeleidt de raadsleden om voor te lezen uit het Prentenboek 'Ssst! De tijger slaapt'.

Wie leest er voor in de gemeente Rheden?

Yola Hopmans gaat naar kinderdagverblijf Mickey en kinderopvang Poespas in Velp. Magda Rook bezoekt kinderdagverblijf het Toverbos en de speelleergroep van basisschool de Holtbanck in Rheden.

Wie leest er voor in de gemeente Renkum?

Tom Erkens gaat naar Peuterplein Kinderopvang in Renkum. Daniëlle Bondt bezoekt Koningskinderen kinderopvang in Oosterbeek en Coen van Dijk leest de kinderen van kinderdagverblijf Toermalijn in Renkum voor. John Bartels tenslotte bezoekt de twee locaties van Dol-fijn in Oosterbeek.

De Bibliotheek Veluwezoom ondersteunt de voorschoolse instellingen bij het voorlezen, onder andere door het leveren van allerlei materialen en boeken. Zij zorgt er nu ook voor dat de raadsleden aan de slag kunnen met het Prentenboek van het Jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’.

Over de Nationale Voorleesdagen

Op woensdag 24 januari starten zijn de Nationale Voorleesdagen gestart. Tijdens deze 10 dagen zijn er allerlei activiteiten om het belang van voorlezen extra onder de aandacht te brengen. De Bibliotheek Veluwezoom organiseert een voorleesontbijt en voorleesfeestjes in verschillende vestigingen.