Raadsleden lezen voor in voorschoolse instellingen

Gepubliceerd op: 11 december 2017 15:30

prentenboek van het jaar

Om nog eens extra te benadrukken dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen, gaan diverse raadsleden tijdens de Nationale Voorleesdagen voorlezen op voorschoolse instellingen in de gemeente Rheden en Renkum. De Bibliotheek Veluwezoom maakte daarvoor afspraken met diverse instellingen en begeleidt de raadsleden om voor te lezen uit het Prentenboek 'Ssst! De tijger slaapt'.

Wie leest er voor in de gemeente Rheden?

De raadsleden en scholen zijn uitgenodigd zich aan te melden voor een voorleessessie. We laten je binnenkort weten wie op welke school komt voorlezen.

Wie leest er voor in de gemeente Renkum?

De Bibliotheek Veluwezoom ondersteunt de voorschoolse instellingen bij het voorlezen, onder andere door het leveren van allerlei materialen en boeken. Zij zorgt er nu ook voor dat de raadsleden aan de slag kunnen met het Prentenboek van het Jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’.

Over de Nationale Voorleesdagen

Op woensdag 24 januari starten weer de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze 10 dagen zijn er allerlei activiteiten om het belang van voorlezen extra onder de aandacht te brengen. De Bibliotheek Veluwezoom organiseert een voorleesontbijt en voorleesfeestjes in verschillende vestigingen.