Lang Leve Kunst in Renkum gaat verder als Kunst voor elkaar

Gepubliceerd op: 11 mei 2017 11:13

logo Kunst voor elkaar

Van 2013 tot met 2016 boden de Bibliotheek Veluwezoom en Welzijn Renkum onder de vlag van Lang Leve Kunst in Renkum een gezamenlijk, multidisciplinair programma in de gemeente Renkum. Het project gaat in 2017 verder onder de noemer Kunst voor elkaar, een culturele ontmoeting.

Naast inwoners en organisaties van de gemeente Renkum kunnen nu ook inwoners en organisaties van de gemeenten Rheden en Rozendaal aansluiten bij het project.

Wat is Kunst voor elkaar?

Kunst voor elkaar is een educatief project dat actieve ouderen stimuleert om hun artistieke kwaliteiten te ontplooien, verder uit te bouwen of als nieuw talent te ontwikkelen, opdat zij zich met deze bagage kunnen inzetten voor kwetsbare ouderen in de gemeenten Rheden, Rozendaal en Renkum.

Binnen het project Kunst voor elkaar werken de Bibliotheek Veluwezoom, kunstorganisatie Scarabee en cultuurbedrijf Riqq samen. De samenwerking creĂ«ert verbinding tussen welzijn, zorg, kunst en cultuur en zorgt voor een verdieping en verbreding van het bestaande aanbod in de drie gemeenten.

De eerste activiteiten van Kunst voor elkaar starten in mei van dit jaar.