Kunstuitleen Nieuwe Ruimte gestart in de Bibliotheek Velp

Gepubliceerd op: 7 december 2021 12:10

Vrijdag 3 december is de de Kunstuitleen van stichting Nieuwe Ruimte gestart in de Bibliotheek Velp. Deelnemende kunstenaars exposeren er hun werk en stellen het beschikbaar voor uitleen.

‘Voor Nieuwe Ruimte is de bibliotheek de uitgelezen plek om op een laagdrempelige manier de kunst onder de aandacht te brengen. Bovendien past de aanwezigheid van de Kunstuitleen van Nieuwe Ruimte bij de belangrijke taak die de bibliotheek heeft als podium voor kennis, participatie en ontspanning’.

Voor deelname aan de Kunstuitleen vraagt de schtichting eenmalig € 20,- inschrijfgeld. Het lenen van een kunstwerk kost € 10.- per maand, ongeacht de waarde van het werk, met een maximum uitleenperiode van een half jaar. verlenging van de leentermijn is mogelijk. Het leenbedrag komt volledig ten goede aan de kunstenaar.

Aanmelden als abonnee kan door het formulier in te vullen dat beschikbaar is in de bibliotheek. Wekelijks is de vrijdagmiddag gereserveerd voor het halen of retourneren van werk. Met inachtneming van de coronamaatregelen werd op 3 december om 15 uur, door wethouder Marc Budel het startsein gegeven.

Zie ook: www.nieuwe-ruimte.nl