Kunst voor elkaar zoekt vrijwilligers om ouderen te begeleiden bij kunstzinnige activiteiten

Gepubliceerd op: 14 juli 2017 16:39

Herinneringen verbeelden met Kunst voor elkaar

Kunst voor elkaar zoekt vrijwilligers om ouderen in woonzorgcentra, in de Bibliotheek Dieren of samen met RIQQ te gaan begeleiden om zich artistiek te ontplooien. Het project biedt de vrijwilligers praktische ondersteuning en training, de gelegenheid om hun passie voor kunst en cultuur te delen, zichzelf te ontwikkelen en verbinding te maken met andere mensen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het trainingsprogramma, dat op 18 augustus start.

Het trainingsprogramma bestaat uit 10 bijeenkomsten. Professionele docenten reiken oefeningen en voorbeelden aan en er is aandacht voor het omgaan met (kwetsbare) ouderen. Iedereen die een passie heeft met kunst en cultuur en deze wil delen met anderen kan deelnemen. De trainingen worden van 18 augustus tot 11 november gegeven in de Bibliotheek Dieren en bij RIQQ in Dieren. De disciplines zijn: muziek en zang, beeldende kunst en creatief schrijven.

Over Kunst voor elkaar

Kunst voor elkaar is een educatief project dat actieve vijfenvijftigplussers stimuleert om hun artistieke kwaliteiten te ontplooien, verder uit te bouwen of als nieuw talent te ontwikkelen, opdat zij zich met deze bagage kunnen inzetten voor kwetsbare ouderen in de gemeenten Rheden, Rozendaal en Renkum. Kunst voor elkaar is een voortzetting van het meerjarenprogramma Lang Leve Kunst in Renkum, dat van 2013 tot 2016 plaatsvond in de gemeente Renkum. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo in het kader van Lang Leve Kunst.

Waardevolle bijdrage

In de gemeente Renkum werden in 2016 vergelijkbare trainingsprogramma’s georganiseerd, toen nog onder de vlag ‘Lang Leve Kunst in Renkum’. De vrijwilligers die deze training volgden, zijn nu volop bezig met lesgeven.
‘Elke donderdagmiddag zing ik samen met 3 andere vrijwilligers op de Molenberg’, schrijft een van hen. ‘Bewoners komen gezellig samen in ‘de huiskamer’ en dan zingen we liedjes van vroeger. Ze genieten met volle teugen’. De vrijwilligers zijn actief in verschillende woonzorgcentra in de gemeente Renkum, en organiseren wekelijks een creatieve inloopmiddag in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper. Ze schilderen, zingen of schrijven met vijfenvijftigplussers. ‘Het leuke is vooral dat je zélf creatief bezig bent en tegelijkertijd anderen begeleidt om zich artistiek te ontplooien. Je leert van elkaar en ontmoet nieuwe mensen. Zo lever ik een waardevolle bijdrage aan de maatschappij, en dat vind ik fijn.’

Meer informatie en/of aanmelden

logo kunst voor elkaar

Kijk op www.bibliotheekveluwezoom.nl/kunstvoorelkaar of bel of mail met Nienke Oldenhuis, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom: kunstvoorelkaar@bibliotheekveluwezoom.nl of 06 – 44 29 41 85.