Koken binnen je budget

Gepubliceerd op: 12 oktober 2018 15:07

koken binnen je budget

De Bibliotheek Veluwezoom organiseert in de maanden november t/m februari 2019 de cursus ‘Koken binnen je budget’. Dit project is gericht op laaggeletterde volwassenen, zowel autochtoon als allochtoon. In dit project wordt samengewerkt met ROC RijnIJssel en Vitanos. De cursus wordt aangeboden in Dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden.

Meer dan alleen koken

‘Koken binnen je budget’ is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) en het verminderen van een eventueel sociaal isolement.

De deelnemers leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan. Elke kookles wordt er een seizoensgroente als thema gebruikt, bijvoorbeeld: pompoen, aubergine of bloemkool. De gerechten die we maken passen in een gezonde leefstijl, dus we houden rekening met het gebruik van vetten, koolhydraten, suiker en zout.

• De omvang van de groep is 8-10 deelnemers.
  • De cursus duurt 12 weken en bevat 12 lessen van ongeveer 3 uur.
  • De cursus begint op donderdag 15 november, om 09.30 uur*.
  • De cursisten krijgen een budget dat past bij het aantal maaltijden dat zij gaan maken.
  • Deelname is gratis!

Let op! De cursus begint níet op 15 november 2018, want er zijn nog niet voldoende aanmeldingen. Heb je belangstelling om mee te doen? Geef het aan ons door. Wij gaan kijken of we de cursus op een later moment kunnen laten plaatsvinden!

Wil je meer weten over gezonde voeding?

Over etiketten lezen?

Over uitkomen met je geld?

En vind je koken leuk?

Doe dan mee met Koken Binnen Je Budget!

Aanmelden

Wil je graag meedoen aan deze cursus? Of ken je iemand voor wie dit enorm leuk en leerzaam is? Aanmelden gaat via de Alberdine Tesink, lees/mediacoach volwassenen van de Bibliotheek Veluwezoom, tel. 06-10 13 94 93 of stuur een e-mail naar alberdine.tesink@bibliotheekveluwezoom.nl.