Zomer Topboek stimuleert lezen tijdens zomervakantie

Gepubliceerd op: 26 juni 2020 16:54

Om kinderen ook in de zomer te stimuleren om te blijven lezen, krijgen alle leerlingen van groep 3 en 4 gratis een Zomer Topboek van de Bibliotheek Veluwezoom. Het is een aantrekkelijk boekje vol puzzels, raadsel en taalspelletjes, waar kinderen zeer zeker plezier aan zullen beleven. Daarnaast doen ze spelenderwijs extra leeservaring op tijdens de zomervakantie, waardoor de kans op een mogelijke terugval in leesniveau kleiner wordt.

Kinderen die in de zomervakantie stoppen met lezen, gaan achteruit in leesniveau. De zogenoemde 'zomerdip’ is te voorkomen door ze te stimuleren om te blijven lezen in de vakantie. Geef ze fijne stripboeken, tijdschriften, moppenboeken; álles helpt, áls ze maar regelmatig lezen. Onze Bibliotheek staat vól met leuke kinderboeken!

Met het aanbieden van het Zomer Topboek hoopt de Bibliotheek kinderen en hun ouders te inspireren én te laten zien dat lezen gewoon ook heel leuk kan zijn.

Bekijk het filmpje van leescoaches Ulrike, Carolien en Kirsten

Lekker lezen in de vakantie, de Bibliotheek Veluwezoom heeft iets leuks voor jou! Wil je weten wat het is? Bekijk dan het filmpje. Ontdek wat leescoach Ulrike, leescoach Carolien, en leescoach Kirsten aan het doen zijn.