De Bibliotheek ondersteunt bij vragen over de CoronaCheck

Gepubliceerd op: 1 oktober 2021 13:10

Wil je toegang tot een evenement in Nederland of een reis maken binnen de Europese Unie, dan heb je daar een coronabewijs voor nodig. Een coronabewijs maak je met de CoronaCheck-app of via de website coronacheck.nl. In de meeste gevallen heb je daar een DigiD voor nodig. Vind je dit lastig of heb je hier vragen over? Kom het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek!

Gratis spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid

De Bibliotheek Veluwezoom heeft een Informatiepunt Digitale Overheid in Dieren en in Oosterbeek. Je kunt hier terecht met vragen over dingen die je wilt regelen met de overheid, waaronder het aanvragen van een coronatoegangsbewijs. Iedere donderdag is er spreekuur van 10.30 tot 12.30 uur. Je hoeft daarvoor geen afspraak te maken en de hulp is gratis. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Neem je BSN-nummer, je agenda en je paspoort, ID-kaart of rijbewijs mee naar het spreekuur.

Of bel de helpdesk van CoronaCheck

Wat ook goed werkt, is bellen met de helpdesk van ConornaCheck, 0800-1421. Via dit telefoonnummer kun je binnen een minuut een coronabewijs aanvragen. Dit bewijs krijg je dan binnen enkele dagen thuisgestuurd. Het is een geautomatiseerde helpdesk, dus er is geen wachtrij, en alles wat je nodig hebt is je BSN-nummer en je postcode.