De Bibliotheek en Rechtswinkel helpen bij digitale belastingaangifte

Gepubliceerd op: 21 februari 2018 15:46

Mensen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte of het online aanvragen van toeslagen, kunnen in maart terecht bij het Belastingcafé van de Bibliotheek Veluwezoom en Rechtswinkel Renkum. Op 3 locaties en data wordt informatie gegeven en hulp bij het invullen van de aangifte. Iedereen kan het Belastingcafé bezoeken, ook mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. De hulp is gratis.

Belastingcafé

Rechtswinkel Renkum

De Belastingcafés van de Bibliotheek Veluwezoom en de Rechtswinkel Renkum vinden plaats op:

  • woensdag 7 maart in het Huis van Renkum van 9.30 tot 12.00 uur
  • woensdag 21 maart in de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper van 9.30 tot 12.00 uur
  • donderdag 29 maart in de Poort van Doorwerth van 9.30 tot 12.00 uur.

Het programma is als volgt:

Van 9.30 - 10.30 uur is er een presentatie, verzorgd door deskundige vrijwilligers van de Rechtswinkel. Aan bod komen onder meer nieuwe zaken rondom inkomstenbelasting, toeslagen, erfenisbelasting en het belang om het correcte inkomen in te vullen.

Van 10.30 - 12.00 uur is er gelegenheid om samen met een deskundige van de Rechtswinkel de belastingaangifte digitaal in te vullen. Ook kan men dan hulp krijgen bij het aanvragen van een DigiD. 

Deelname

Voor het Belastingcafé geldt een vrije inloop; aanmelden is niet nodig. Iedereen die hulp nodig heeft bij het digitaal invullen van de belastingaangifte kan bij het Belastingcafé terecht. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. In de Bibliotheek is een folder beschikbaar waarin staat hoe mensen zich kunnen voorbereiden. Deze informatie is ook te vinden via www.bibliotheekveluwezoom.nl/belastingdienst

Zelf belastingaangifte doen in de Bibliotheek

Wie zelf aangifte of een aanvraag wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheken Oosterbeek en de Bibliotheek Renkum. Hier zijn computers beschikbaar om op een veilige manier zelfstandig aan de slag te gaan met de aangifte. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp geven bij computerproblemen. Voor specifieke hulp bij de aangifte of aanvraag kan men terecht bij het Belastingcafé of bij de Rechtswinkel.