Welkom terug!

Gepubliceerd op: 26 juni 2020 14:37

Goeds nieuws: vanaf 1 juli gaan al onze vestigingen weer open! Op de dagen en tijden die je gewend was, voordat corona onze maatschappij kwam ontregelen. Dus: geen aangepaste openingstijden meer; wel hygiënemaatregelen en anderhalve meter afstand houden. Je bent van harte welkom!

Je kunt zelf weer boeken komen uitzoeken, terugbrengen en/of reserveringen komen ophalen, gebruik maken van de computers of deelnemen aan een activiteit (zie onze agenda). We laten een vastgesteld aantal mensen tegelijk naar binnen en gaan ervan uit dat iedereen 1,5 meter afstand houdt van elkaar en van de medewerkers en dat mensen die verkouden of grieperig zijn, de bibliotheek niet bezoeken.

Quarantaine van boeken niet meer nodig

Omdat alle bezoekers van de bibliotheek bij de ingang hun handen ontsmetten, blijkt het niet meer nodig om onze boeken 'in quarantaine' te plaatsen. Dat scheelt ons heel veel werk en geregel! Waar mogelijk kun je vanaf 1 juli zelf je boeken weer terugbrengen via de selfservice-apparaten of we geven in de bibliotheek aan hoe de routing is. Dat kan per vestiging verschillen.

Vanaf 1 juli zullen de normale regels voor lenen en inleveren van materialen weer gaan gelden.

Bijeenkomsten in de bibliotheek ook weer mogelijk

Een aantal van onze activiteiten is inmiddels ook weer opgestart. Ook daarbij geldt dat deelnemers anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden. Daarom hebben we per locatie een maximum aantal bezoekers bepaald, net als in de bibliotheken. En mensen die coronagerelateerde klachten hebben, mogen de bibliotheek niet bezoeken. Daar waar dat mogelijk is, bieden we ook de mogelijkheid om bijeenkomsten online bij te wonen, via een livestream. Meer informatie vind je in onze agenda

Activiteiten die vanwege corona niet door zijn gegaan, proberen we te verzetten naar een later moment. Mensen die zich hebben aangemeld en/of een ticket hebben aangeschaft, ontvangen hierover persoonlijk bericht.

Zomerrooster de Bibliotheek Oosterbeek

Net als voorgaande jaren is er een zomerrooster voor de Bibliotheek Oosterbeek. Van woensdag 1 juli tot dinsdag 1 september vervallen de doordeweekse avondopenstellingen en op zaterdag sluiten we om 15.00 uur, in plaats van 17.00 uur. Zie de pagina openingstijden.

Bedankt voor je geduld en medewerking

In deze lastige coronatijd hebben wij veel geduld en medewerking gevraagd van onze leden en bezoekers. Daar bedanken wij iedereen heel hartelijk voor! Ook kregen we veel lieve reacties van mensen die blij waren met hun verrassingstassen van de afhaalbiebs of met de hulp bij het gebruik van onze online diensten. Dat heeft ons enorm goed gedaan. Bedankt!

Door de coronamaatregelen is onze dienstverlening anders dan je van ons gewend bent. Ook kan het zijn dat de voorschriften vanuit het RIVM of het kabinet veranderen, waardoor ook wij onze maatregelen en/of openingstijden moeten aanpassen. Check daarom voor een bezoek aan de bibliotheek de updates op onze website: www.bibliotheekveluwezoom.nl/corona

Maatregelen tegen het coronavirus

• Kom alleen naar de bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
  • Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging.
  • Schud geen handen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) of als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.