Nieuwe maatregelen tegen het coronavirus

Gepubliceerd op: 29 september 2020 12:00

Het kabinet kondigde 28 september landelijke, verscherpte maatregelen aan tegen verspreiding van het coronavirus. De bibliotheek wordt daarbij aangemerkt als doorstroomlocatie, vergelijkbaar met een museum of pretpark. Concreet betekent dit dat er per locatie een maximaal aantal personen mag worden toegelaten. Daarom vragen we je om vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur gebruik te maken van een toegangsitem: een mandje.

Zijn er geen mandjes meer? Dan vragen we je om te wachten tot er één beschikbaar is. 

Het maximum aantal bezoekers per locatie geldt voor volwassenen en kinderen van 13 jaar en ouder. Kinderen tot 13 jaar tellen niet mee voor deze restrictie. 

Bijeenkomsten in de bibliotheek blijven mogelijk

De activiteiten in de bibliotheek gaan gewoon door. We hebben ze immers al coronaproof georganiseerd. Wel vragen we je om je vooraf of 'aan de deur' aan te melden. 

Activiteiten voor kinderen tot 13 jaar kennen geen beperkingen.

Algemene maatregelen tegen het coronavirus

  • Kom alleen naar de bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
  • Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging.
  • Schud geen handen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) of als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.

Door de coronamaatregelen is onze dienstverlening anders dan je van ons gewend bent. Ook kan het zijn dat de voorschriften vanuit het RIVM of het kabinet veranderen, waardoor ook wij onze maatregelen en/of openingstijden moeten aanpassen. Daarnaast kan het voorkomen dat we een vestiging plotseling voor een dag of een dagdeel moeten sluiten, omdat we medewerkers die lichte gezondheidsklachten hebben, uit voorzorg niet laten werken en laten testen. Wij realiseren ons dat dat vervelend kan zijn, als je net voor de deur staat. We proberen de situatie ndan zo snel mogelijk op te lossen en vragen om je begrip.  

Check voor een bezoek aan de bibliotheek de updates op onze website: www.bibliotheekveluwezoom.nl/corona


www.bibliotheekveluwezoom.nl/corona