Bibliotheken weer open!

Gepubliceerd op: 19 mei 2021 16:00

Goed nieuws! De Bibliotheek mag weer open! Vanaf donderdag 20 mei ben je van harte welkom om zelf weer boeken uit te komen zoeken, de krant te lezen of om te komen studeren. We kijken ernaar uit je weer te verwelkomen!

Vanwege het coronavirus is natuurlijk niet alles meteen weer zoals het was. We hebben te maken met strenge maatregelen, zodat het voor iedereen veilig is om de bibliotheek te bezoeken. Gelukkig zijn het veelal maatregelen die je al kent van de supermarkt of de bouwmarkt, bijvoorbeeld.

De belangrijkste punten:

• al onze vestigingen gaan weer open, ook de jeugdBibliotheken in Doorwerth en Rheden.
  • er zijn straks géén beperkingen in de openingstijden: we gaan open volgens de openingstijden van voor de lockdown.
  • de basisregels blijven van kracht:
    - Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus.
    - Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
    - Was vaak je handen en hoest of nies in je elleboog.
    - Werk zoveel mogelijk thuis.
    - Vermijd drukte en reis zoveel mogelijk buiten de spits.
    - In publieke binnenruimtes, waaronder de Bibliotheek, is het dragen van een mondkapje verplicht
  • het aantal bezoekers is gemaximeerd. Wij reguleren de bezoekersstromen met mandjes bij de ingang. Zijn de mandjes op? Dan wacht je buiten tot er een beschikbaar komt.
  • bezoekers moeten bij binnenkomst een gezondheidsverklaring invullen.
  • volg altijd de aanwijzingen van de bibliotheekmedewerkers.
  • maatregelen kunnen worden aangepast als de overheid of veiligheidsregio daartoe besluit.
  • maandag 24 mei is het tweede Pinksterdag, dan zijn de Bibliotheken weer 1 dagje dicht. Hierdoor is de eerste mogelijkheid om de jeugdBibliotheken in Doorwerth en Rheden te bezoeken woensdag 26 mei.

De afhaalbieb stopt

Vanaf donderdag 20 mei stopt de afhaalbieb. Tijdens de lockdown is er - tot onze vreugde - massaal gebuikgemaakt van de afhaalbieb.

Werken of studeren in de bibliotheek

Er is een beperkt aantal werk/studeerplekken en computers beschikbaar in de Bibliotheek. Die kun je gebruiken als ze vrij zijn. Volg daarbij de aanwijzingen van de bibliotheekmedewerkers, houd je aan de coronaregels en houd rekening met je medebezoekers.

Printen en kopiëren

Printen en kopiëren is weer mogelijk.

Kranten en tijdschriften lezen en lenen

Kranten en tijdschriften lezen in de Bibliotheek is weer mogelijk. Tijdschriften kun je ook weer lenen.

Bijeenkomsten in de bibliotheek

naar de agenda

Bijeenkomsten in de bibliotheek zijn beperkt en onder voorwaarden mogelijk. We starten toegestane activiteiten langzaamaan weer op. Actuele informatie vind je in onze agenda

Vragen?

Heb je een vraag? Dan kun je ons natuurlijk altijd bellen: 0313 - 41 97 61.

www.bibliotheekveluwezoom.nl/corona