Bibliotheken en corona, hoe zit het?

Gepubliceerd op: 14 april 2021 11:30

naar de afhaalbieb

Vanwege de coronamaatregelen zijn onze Bibliotheken voorlopig gesloten. We organiseren geen activiteiten en mogen geen bezoekers ontvangen. Materialen uitlenen mag wel, via de zogenoemde afhaalbieb. Op deze webpagina lees je wat dit voor jou betekent.

De afhaalbieb

Via onze afhaalbieb in Dieren, Velp*, Oosterbeek en Renkum kun je een boekenpakket bestellen en afhalen, door jezelf gereserveerde materialen afhalen en materialen terugbrengen. Op www.bibliotheekveluwezoom.nl/afhaalbieb leggen we uit hoe het werkt.

De openingstijden van de afhaalbieb zijn:

• maandag: 14.00 - 17.00 uur
  • dinsdag: 14.00 - 17.00 uur
  • woensdag: 14.00 - 17.00 uur
  • donderdag: 14.00 - 17.00 uur
  • vrijdag: 14.00 - 17.00 uur
  • zaterdag: 11.00 - 14.00 uur

Op deze dagen en tijden kun je deze bibliotheken ook telefonisch bereiken.

Onze jeugdBibliotheken in Doorwerth en Rheden zijn op dit moment gesloten.

* Let op! De Bibliotheek Velp verhuist dit voorjaar naar een andere locatie. Daarom zal ook de afhaalbieb in Velp gedurende een bepaalde periode gesloten zijn. Lees er meer over in dit bericht.

Reserveringen ophalen

Vooralsnog blijft het mogelijk om materialen uit de online catalogus te reserveren en op te halen. Zodra je bericht krijgt dat je reservering is binnen gekomen, kun je deze afhalen via de afhaalbieb. Je hoeft daarvoor geen afspraak te maken.

De reserveringen die al voor je klaar stonden vóórdat de Bibliotheek moest sluiten, inclusief die van de jeugdBibliotheken in Rheden en Doorwerth, kun je ook ophalen via de afhaalbieb.

Inleveren materialen

Vanwege de lockdown kregen materialen tot op heden een langere leentermijn. Maar nu de lockdown erg lang duurt, vragen we je om materialen die je uit hebt gelezen, terug te brengen naar de bibliotheek. Zo komen ze beschikbaar voor andere leners. Je krijgt net als anders bericht als de leentermijn verstrijkt. Je hoeft geen afspraak te maken om materialen in te leveren. Inleveren kan bij de Bibliotheek Dieren, Velp, Oosterbeek en Renkum op maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur. We danken je alvast voor de medewerking.

Geen bijeenkomsten in de bibliotheek

Bijeenkomsten in de bibliotheek zijn voorlopig NIET mogelijk. We proberen de activiteiten te verzetten naar een later moment of we bieden ze online aan. Heb je voor deze periode een ticket gekocht of een reservering geplaatst? Dan krijg je per mail bericht van ons.

De online bibliotheek is wel geopend

Via de online Bibliotheek kun je 24 uur per dag e-books en luisterboeken lenen.

Hoe verder?

Deze regeling geldt tot - voor zover bekend - 11 mei. We houden de berichtgeving van het kabinet nauwlettend in de gaten en informeren je als er wijzigingen zijn. En als je een vraag hebt, dan kun je ons natuurlijk altijd bellen: 0313 - 41 97 61.

www.bibliotheekveluwezoom.nl/corona