Bibliotheken gesloten, afhalen materialen mag wel

Gepubliceerd op: 13 januari 2021 12:00

Vanwege de verlengde lockdown zijn onze Bibliotheken tot - in ieder geval - 10 februari gesloten. Materialen lenen kan echter wel via de afhaalbieb. Op deze webpagina informeren we je over de gevolgen van de maatregelen.

De afhaalbieb

Via onze afhaalbieb in Dieren, Velp, Oosterbeek en Renkum kun je een boekenpakket bestellen en door jezelf gereserveerde materialen afhalen. Op www.bibliotheekveluwezoom.nl/afhaalbieb leggen we uit hoe het werkt.

De openingstijden van de afhaalbieb zijn:

• maandag: 14.00 - 17.00 uur
  • woensdag: 14.00 - 17.00 uur
  • vrijdag: 14.00 - 17.00 uur
  • zaterdag: 11.00 - 14.00 uur

Op deze dagen en tijden kun je deze bibliotheken ook telefonisch bereiken.

Onze jeugdBibliotheken in Doorwerth en Rheden zijn op dit moment gesloten.

Inleveren materialen

De inleverdata van materialen die in deze periode teruggebracht moeten worden, zijn opgeschort tot half februari. Wil je ze eerder terugbrengen, dan kan dat via de afhaalbieb. Je hoeft daarvoor geen afspraak te maken.

Reserveringen ophalen

Vooralsnog blijft het mogelijk om materialen uit de online catalogus te reserveren en op te halen. Zodra je bericht krijgt dat je reservering is binnen gekomen, kun je deze afhalen via de afhaalbieb. Je hoeft daarvoor geen afspraak te maken.

De reserveringen die al voor je klaar stonden vóórdat de Bibliotheek moest sluiten, inclusief die van de jeugdBibliotheken in Rheden en Doorwerth, kun je ook ophalen via de afhaalbieb.

Bijeenkomsten in de bibliotheek

Bijeenkomsten in de bibliotheek zijn tot 10 februari NIET mogelijk. We proberen de activiteiten te verzetten naar een later moment of we bieden ze online aan. Heb je voor deze periode een ticket gekocht of een reservering geplaatst? Dan krijg je per mail bericht van ons.

Hoe verder?

Deze regeling geldt tot - in ieder geval - 10 februari. We houden de berichtgeving van het kabinet nauwlettend in de gaten en informeren je als er wijzigingen zijn. En als je een vraag hebt, dan kun je ons natuurlijk altijd bellen.

De online bibliotheek is wel geopend

Via de online Bibliotheek kun je 24 uur per dag e-books en luisterboeken lenen.

www.bibliotheekveluwezoom.nl/corona