Bibliotheken mogen weer open!

Gepubliceerd op: 18 november 2020 13:45

we zijn weer open!

De tijdelijk verzwaarde coronamaatregelen zijn vanaf donderdag 19 november gelukkig voorbij. Bibliotheken mogen weer open! Weliswaar met de inmiddels bekende regels van afstand houden, een mandje gebruiken en vooraf reserveren bij deelname aan activiteiten. Het dringende advies om in publieke ruimtes een mondkapje te dragen, gaat vanaf 1 december over in een verplichting.

Weer open

gebruik een mandje

Alle vestigingen van de Bibliotheek Veluwezoom zijn vanaf donderdag 19 november weer open. Er gelden dan geen beperkingen in de openingstijden.

We verzoeken je vriendelijk om in onze Bibliotheek een mondkapje te dragen. Vanaf 1 december is het verplicht om in publieke ruimtes een mondkapje te dragen.

Bijeenkomsten in de bibliotheek

Bijeenkomsten in de bibliotheek zijn vanaf 19 november weer toegestaan. Natuurlijk houden we daarbij rekening met de algemeen geldende coronamaatregelen. In de meeste gevallen moet je ook vooraf reserveren. Meer informatie vind je in onze agenda.

Afhaalbieb stopt weer

De afgelopen 2 weken kon je een boekenpakket bestellen en ophalen via onze afhaalbieb. Vanaf donderdag 19 november stopt deze service. Heb je materialen geleend via de afhaalbieb? Dan krijg je net als anders vanzelf bericht als de leentermijn verstrijkt.

Bedankt voor je medewerking!

Ook nu bedanken we je hierbij voor je getoonde begrip en de medewerking om de coronaregels zo goed mogelijk na te leven!

Algemene maatregelen tegen het coronavirus

• Kom alleen naar de bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
  • Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheekvestiging.
  • Schud geen handen.
  • Draag (bij voorkeur) een mondkapje.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
  • Kom niet naar de bibliotheek als je verkouden bent of griepklachten hebt (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) of als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.

Door de coronamaatregelen is onze dienstverlening anders dan je van ons gewend bent. Ook kan het zijn dat de voorschriften vanuit het RIVM of het kabinet veranderen, waardoor ook wij onze maatregelen en/of openingstijden moeten aanpassen. Daarnaast kan het voorkomen dat we een vestiging plotseling voor een dag of een dagdeel moeten sluiten, omdat we medewerkers die lichte gezondheidsklachten hebben, uit voorzorg niet laten werken en laten testen. Wij realiseren ons dat dat vervelend kan zijn, als je net voor de deur staat. We proberen de situatie ndan zo snel mogelijk op te lossen en vragen om je begrip.

Check voor een bezoek aan de bibliotheek de updates op onze website: www.bibliotheekveluwezoom.nl/corona

www.bibliotheekveluwezoom.nl/corona