Bibliotheek en corona

Gepubliceerd op: 28 juni 2021 12:15

Sinds 20 mei zijn onze Bibliotheken weer open. We volgen daarbij de geldende coronamaatregelen. Wat dat betekent, lees je op deze pagina.

Vanwege het coronavirus is niet alles meteen weer zoals het was. We hebben te maken met maatregelen, zodat het voor iedereen veilig is om de bibliotheek te bezoeken. Gelukkig zijn het veelal maatregelen die je al kent van de supermarkt of de bouwmarkt, bijvoorbeeld.

De belangrijkste punten:

• al onze vestigingen zijn weer open, ook de jeugdBibliotheken in Doorwerth en Rheden.
  • er zijn géén beperkingen in de openingstijden: we zijn open volgens de openingstijden van voor de lockdown.
  • de basisregels blijven van kracht:
    - Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus.
    - Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
    - Was vaak je handen en hoest of nies in je elleboog.
    - Werk zoveel mogelijk thuis.
    - Vermijd drukte en reis zoveel mogelijk buiten de spits.
    - Het dragen van een mondkapje is sinds 26 juni niet meer verplicht.
  • het aantal bezoekers is gemaximeerd. Wij reguleren de bezoekersstromen mogelijk met mandjes bij de ingang. Zijn de mandjes op? Dan wacht je buiten tot er een beschikbaar komt.
  • volg altijd de aanwijzingen van de bibliotheekmedewerkers.
  • maatregelen kunnen worden aangepast als de overheid of veiligheidsregio daartoe besluit.

Werken of studeren in de bibliotheek

Er is een beperkt aantal werk/studeerplekken en computers beschikbaar in de Bibliotheek. Die kun je gebruiken als ze vrij zijn. Volg daarbij de aanwijzingen van de bibliotheekmedewerkers, houd je aan de coronaregels en houd rekening met je medebezoekers.

Printen en kopiëren

Printen en kopiëren is weer mogelijk.

Kranten en tijdschriften lezen en lenen

Kranten en tijdschriften lezen in de Bibliotheek is weer mogelijk. Tijdschriften kun je ook weer lenen.

Bijeenkomsten in de bibliotheek

Bijeenkomsten in de bibliotheek zijn beperkt en onder voorwaarden mogelijk. We starten toegestane activiteiten langzaamaan weer op. Actuele informatie vind je in onze agenda

Vragen?

Heb je een vraag? Dan kun je ons natuurlijk altijd bellen: 0313 - 41 97 61.

www.bibliotheekveluwezoom.nl/corona