Bibliotheken blijven geopend tijdens lockdown

Gepubliceerd op: 17 januari 2022 12:30

De Bibliotheek is geopend, ook nu er weer een lockdown is in Nederland. Je bent dus van harte welkom om boeken uit te komen zoeken, of als je hulp nodig hebt bij het maken van een afspraak voor een coronaprik, bijvoorbeeld.

In de Bibliotheek moet je wel een mondkapje dragen en anderhalve meter afstand houden van andere bezoekers en medewerkers. Onze vestigingen sluiten om (uiterlijk) 17.00 uur. Activiteiten die vallen onder essentiële dienstverlening gaan - waar mogelijk - door, of we zoeken een alternatief. We houden ons daarbij uiteraard aan de geldende coronaregels. Hoe zit het verder met de maatregelen in de Bibliotheek? Je leest het op deze pagina.

Essentiële dienstverlening in coronatijd

Bij de Bibliotheek kan iedereen terecht voor hulp bij alle vragen en uitdagingen die je tegen kunt komen op het internet. Ook als je geen lid bent. Juist in coronatijd, waar we nog meer dan anders zijn aangewezen op digitale communicatie, is het van belang dat mensen ergens terecht kunnen voor deze hulp. Het kabinet ziet deze hulp dan ook als essentiële dienstverlening, en kiest er bewust voor om bibliotheken, ook tijdens deze lockdown, open te houden.

De Bibliotheek biedt hulp in de vorm van spreekuren voor vragen bij de digitale overheid, een maandelijks Digicafé én cursussen als Digisterker en Klik & Tik. Maar ook gewoon binnenlopen in onze vestigingen is altijd mogelijk. Waar we kunnen, helpen we mensen verder.

Als je de Bibliotheek bezoekt:

• Voor iedereen van 13 jaar en ouder is het verplicht een mondkapje te dragen binnen openbare ruimten van bibliotheken. Het mondkapje moet altijd op, ook als je zit.
  • Bezoekers en medewerkers houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • De Bibliotheek is geopend tot (uiterlijk) 17.00 uur.
  • We reguleren het maximaal aantal bezoekers met mandjes. De mandjes staan bij de ingang. Zijn de mandjes op? Wacht dan tot er een vrijkomt.
  • Er is geen coronatoegangsbewijs nodig om de bibliotheek te bezoeken of om deel te nemen aan activiteiten, tenzij het gaat om een (theater)voorstelling, filmvertoning of concert. In dat geval zullen volwassenen een coronatoegangsbewijs bij zich moeten hebben.
  • Activiteiten die vallen onder essentiële dienstverlening gaan - waar mogelijk - door, of we zoeken een alternatief. We houden ons daarbij uiteraard aan de geldende coronaregels. Een overzicht van de activiteiten vind je in onze agenda.
  • Koffie of thee drinken uit de automaat is toegestaan zonder coronatoegangsbewijs.

De basisregels

Voor iedereen gelden daarnaast de basisregels:

• Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen
  • Houd afstand van elkaar, bij voorkeur anderhalve meter, en schud geen handen
  • Was je handen vaak en hoest in je elleboog
  • Zorg waar mogelijk voor frisse lucht
  • Draag een monkapje in publieke binnenruimtes. Dit geldt bij bewegen, staan én zitten.

Vragen?

Heb je een vraag? Dan kun je ons natuurlijk altijd bellen: 0313 - 41 97 61.

www.bibliotheekveluwezoom.nl/corona