Bibliotheek en corona

Gepubliceerd op: 15 september 2021 16:15

De coronamaatregelen worden steeds verder versoepeld. Hoe zit het precies met de maatregelen in de Bibliotheek? Je leest het op deze pagina.

Vanaf 25 september is het - ook in de Bibliotheek - niet meer verplicht om anderhalve meter afstand te houden van andere mensen. Voor een bezoek aan de Bibliotheek heb je geen coronatoegangsbewijs nodig en hoef je geen mondkapje te dragen. We geven echter iedereen de ruimte om, als zij dat willen, afstand te houden en/of een mondkapje te dragen. We gaan ervan uit dat alle bezoekers van de bibliotheek ieders voorkeur respecteren.

Tót 25 september zijn dit de belangrijkste punten

• al onze vestigingen zijn open, ook de jeugdBibliotheken in Doorwerth en Rheden
  • er zijn geen beperkingen in de openingstijden
  • de basisregels zijn van kracht:
    - Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen op het coronavirus.
    - Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
    - Was vaak je handen en hoest of nies in je elleboog.
  • het aantal bezoekers in de Bibliotheek is gemaximeerd. Wij reguleren de bezoekersstromen mogelijk met mandjes bij de ingang. Zijn de mandjes op? Dan wacht je buiten tot er een beschikbaar komt. Bij activiteiten laten we een gemaximeerd aantal bezoekers toe, die zich in veel gevallen vooraf of 'aan de deur' moeten aanmelden.
  • maatregelen kunnen worden aangepast als de overheid of veiligheidsregio daartoe besluit.

Werken of studeren in de bibliotheek

Tot 25 september is een beperkt aantal werk/studeerplekken en computers beschikbaar in de Bibliotheek. Die kun je gebruiken als ze vrij zijn. Volg daarbij de aanwijzingen van de bibliotheekmedewerkers, houd je aan de coronaregels en houd rekening met je medebezoekers.

Na 25 september 2021 zijn al onze werk/studeerplekken en computers weer beschikbaar. Voel je welkom!

Printen en kopiëren

Printen en kopiëren is en blijft mogelijk.

Kranten en tijdschriften lezen en lenen

Kranten en tijdschriften lezen in de Bibliotheek is toegestaan. Tijdschriften kun je ook weer lenen.

Bijeenkomsten in de bibliotheek

Bijeenkomsten in de bibliotheek zijn tot 25 september beperkt en onder voorwaarden mogelijk. Toegestane activiteiten zijn opgestart. Na 25 september mogen we meer mensen per activiteit ontvangen. Actuele informatie vind je in onze agenda

Vragen?

Heb je een vraag? Dan kun je ons natuurlijk altijd bellen: 0313 - 41 97 61.

www.bibliotheekveluwezoom.nl/corona