Code-It@Home: online leerlijn voor thuis

Gepubliceerd op: 23 februari 2021 16:55

Door de coronapandemie moesten en moeten veel kinderen thuis leren, via online lesmiddelen. Daardoor wordt des te meer duidelijk dat computerkennis onmisbaar is. Nu, én in de toekomst. Computerkennis gaat verder dan weten hoe je een computer bedient; het gaat ook over programmeren, over codes, algoritmes en creativiteit. Want, hoe programmeer je eigenlijk een computer?

De basisprincipes van coderen

Voor kinderen uit groep 5 t/m 8 is er nu een online leerlijn over de basisprincipes van coderen: Code-It@Home. De lessen worden gratis aangeboden door Tetem, bibliotheken en Twentse Maakplaatsen. Ze bestaan elk uit een introductievideo van docent Doremiek én werkbladen. Wat is programmeren? Welke dingen om ons heen maken allemaal gebruik van code? Hoe herken je algoritmes en leer je deze schrijven op een speelse manier? Hoe gebruiken codekunstenaars programmeren om kunst te maken?

Doe ook mee met Code-It@Home! Je vindt de lessen op http://code-it.tetem.nl/

• www.bibliotheekveluwezoom.nl/code-it-at-home