Boekenweek: Kader Abdolah te gast in de Bibliotheek Velp

Gepubliceerd op: 13 februari 2018 10:32

Kader Abdolah

Ter gelegenheid van de Boekenweek is zondagmiddag 18 maart de bekende en geliefde schrijver Kader Abdolah te gast in de Bibliotheek Velp. Hij geeft een lezing over zijn vlucht uit Iran, zijn ervaringen in Nederland en zijn passie voor schrijven. Ook vertelt hij over de natuur als inspiratiebron, niet toevallig het thema van deze Boekenweek: ‘En toch is alles wat we doen natuur’. De lezing wordt georganiseerd door boekhandel Jansen & de Feijter en de Bibliotheek Veluwezoom.

Over Kader Adolah

Kader Abdolah (Iran, 1954) debuteerde in 1993 met de verhalenbundel ‘De adelaars’. Met succesvolle romans als ‘Spijkerschrift’ (2000) en ‘Het huis van de moskee’ (2005) veroverde hij het Nederlandse en internationale lezerspubliek. Dat laatste boek werd zelfs verkozen tot de op een na beste Nederlandse roman aller tijden. Zijn boeken zijn in meer dan twintig landen vertaald.

De lezing bijwonen?

Toegangskaarten voor de lezing van Kader Abdolah zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp, bij de Bibliotheek Velp en online via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda. Kosten: € 5,00 voor leden van de bibliotheek en € 7,50 voor niet-leden. Gelrepashouders hebben gratis toegang.

De lezing begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De Bibliotheek Velp is een half uur voor aanvang is geopend. Parkeren is mogelijk bij zwembad De Dumpel en het Astrum college.

N.B. Bij grote belangstelling wordt mogelijk uitgeweken naar en andere locatie in Velp.

De Boekenweek 2018 viert de natuur

En het boek natuurlijk. Natuur is alomvattend, overal in en om ons heen. Van de diepste zielenroerselen in de menselijke natuur tot aan de kleinste stadsnatuur. Als Moeder Natuur is zij de oorsprong van het leven. We worden overweldigd door haar grootsheid of voelen ons geborgen in haar rust. ‘En toch is alles wat we doen natuur’, schreef Leo Vroman. Zijn dichtregel is motto bij het thema van de Boekenweek 2018. Bij zoveel natuur horen eindeloos veel verhalen. En boeken. In de boekhandel en bibliotheek natuurlijk!