Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op!

Gepubliceerd op: 2 september 2020 14:46

daar heb je recht op

Van maandag 7 tot en met zondag 13 september, is het de 'Week van lezen en schrijven'. De bekende Week van de Alfabetisering heeft hiermee een nieuwe en toegankelijke naam gekregen. De Stichting Lezen en Schrijven organiseert deze week voor de 16e keer.

Tijdens deze week vraagt de Stichting - samen met honderden andere organisaties, waaronder de bibliotheek - extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland: zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.

Taalhuis

taalhuis veluwezoom

Ken jij iemand of ben jij iemand die hulp kan gebruiken bij het verbeteren van zijn of taalvaardigheden en/of digitale vaardigheden? De Bibliotheek kan je op weg helpen! We kunnen je doorverwijzen naar een passende cursus of oefengroep, bijvoorbeeld. Iedereen kan er gebruik van maken, je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Neem voor informatie contact op met Taalhuis Veluwezoom via contact@taalhuisveluwezoom.nl of tel. 06-45 39 46 40.