Problemen e-booksapp

Gepubliceerd op: 24 december 2018 13:54

De laatste tijd zijn er veel problemen met de e-booksapp van de online Bibliotheek. Sommige gebruikers van de iOS-app (Apple) hebben bijvoorbeeld last van verspringende of lege pagina's. Gebruikers van de Android-app (o.a. Samsung) lukt het soms niet om nieuwe e-books op te halen of hun boekenplank te verversen.

Nieuwe app in 2019

De Koninklijke Bibliotheek (KB), die de online diensten voor bibliotheken verzorgt, slaagt er helaas niet in deze problemen op korte termijn te verhelpen. Het lukt niet om voor de kerst de app te updaten. De KB blijft zich inzetten om de problemen met de huidige app te verhelpen, maar de problemen zijn moeilijk te reproduceren en daarmee niet eenvoudig te verhelpen.

Ondertussen werkt de KB heel hard door aan de geplande nieuwe e-booksapp, die in het eerste kwartaal van 2019 uitgebracht wordt.

Alternatief tijdens de feestdagen

Ervaar jij problemen bij het lezen in de app? Op de website van de online Bibliotheek staat een overzicht van oplossingen die mogelijk helpen. Maar je kunt het e-book bijvoorbeeld tijdelijk ook op je pc of laptop (online reader) lezen. Of op een e-reader, als het boek daarvoor geschikt is.

Compensatie leden van de KB

De KB compenseert klanten met een digitaal lidmaatschap die zich actief met klachten bij hen melden: zij krijgen een gratis verlenging of hun lidmaatschapsgeld terug, als ze dat willen. In januari hopen wij leden die een e-books-only-abonnement via ónze bibliotheek (de Bibliotheek Veluwezoom) hebben afgenomen, te kunnen informeren of er compensatie mogelijk is. Wij zullen hen per mail benaderen hierover*.

Leden die een volwaardig abonnement van de Bibliotheek Veluwezoom hebben, kunnen gelukkig gewoon fysieke boeken lenen. Desalniettemin vinden wij het ook voor hen vervelend als zij problemen ondervinden bij het lenen van e-books via de app.

Vragen?

Heb je na het lezen van dit bericht alsnog een vraag over de problemen met de e-booksapp? Neem dan contact op met een van onze medewerkers in de bibliotheek of met de klantenservice van de KB.

Update 4 februari 2019

Er is een update van de Android-app beschikbaar in de Play Store. Deze moet het probleem verhelpen waarbij sommige gebruikers geen nieuwe e-books konden ophalen of hun boekenplank niet konden verversen.

Uit onderzoek is gebleken dat we de iOS-app compleet herbouwd moet worden om de problemen in die app te verhelpen. Omdat de Koninklijke Bibliotheek werkt aan een geheel vernieuwde e-booksapp met meer functionaliteiten, die in het eerste kwartaal van 2019 uitkomt, heeft zij besloten om dat niet meer te doen. De KB doet er alles aan om dee vernieuwde app zo snel mogelijk te lanceren.

* In het eerdere bericht over de problemen met de e-books app overwogen we een mail te sturen naar onze e-booksleden. Maar omdat de problemen nu minder groot lijken dan we aanvankelijk dachten, hebben we besloten dat niet te doen. Wel verzoeken we digital-only-abonnementshouders die nog steeds problemen hebben, contact met ons op te nemen. Stuur svp een mail naar Kerst van der Veen via kerst.vanderveen@bibliotheekveluwezoom.nl