Nieuw in de gemeente Rheden: Zilveren Zondag

Gepubliceerd op: 29 maart 2019 19:01

foto zilveren zondag

Zondag 14 april start in de gemeente Rheden een nieuwe reeks culturele activiteiten voor senioren. Onder de noemer ‘Zilveren Zondag’ organiseren Cultuurbedrijf RIQQ, Filmhuis Dieren, boekhandel Jansen & de Feijter en de Bibliotheek Veluwezoom iedere 2e of 3e zondagmiddag van de maand een inspirerende lezing, film of voorstelling voor oudere volwassenen. Het afwisselende programma vindt plaats op verschillende, toegankelijke locaties in de gemeente.

zilveren zondag

Het programma:

• Zondag 14 april van 14.30 tot 16.00 uur: Een film over kunst en liefde, met een inleiding en een nabespreking. Locatie:
    Zorgcentrum Beverode, Admiraal Helfrichlaan 12, Dieren.
  • Zondag 12 mei van 14.30 tot 16.00 uur: Lezing over de kracht van dromen, door Hans Herweijer. Locatie: Dorpshuis Willem de Zwijger, Meester B. van Leeuwenplein 3, Rheden.
  • Zondag 16 juni: een lezing bij boekhandel Jansen & de Feijter in Velp, meer informatie volgt.

Toegang, inclusief consumptie: € 6,- per keer. Aanmelden is niet nodig.

Neem ook iemand mee!

De activiteiten van Zilveren Zondag zijn nadrukkelijk ook bedoeld voor mensen die uit zichzelf niet zo snel de stap zetten om deel te nemen aan activiteiten, maar daar best wel behoefte aan hebben. De activiteiten zijn laagdrempelig en gezellig. Er wordt rekening gehouden met een goede verstaanbaarheid en een tempo dat goed te volgen is, waarbij er niets wordt afgedaan aan de kwaliteit.

Ben jij iemand of ken je iemand die graag zou willen deelnemen aan deze inspirerende activiteiten? Kom ook! En neem iemand naar de Zilveren Zondag die ook geïnteresseerd zou kunnen zijn!Als het een probleem is om naar de activiteit toe te komen, neem dan contact op met RIQQ. Zij kijken dan of er vervoer geregeld kan worden. Ook voor andere vragen kun je bellen met RIQQ: 0313-41 56 03.

Meer informatie: www.zilverenzondag.nl