Fredericusschool Velp opent eigen bibliotheek

Gepubliceerd op: 25 september 2018 15:03

Op maandag 1 oktober opent de Fredericusschool in Velp officieel hun nieuwe schoolbibliotheek. Vanaf dat moment kunnen alle kinderen van de Fredericusschool er boeken lenen. Om te vieren dat de bibliotheek in gebruik wordt genomen, geeft illustratrice Juliette de Wit in de ochtend een tekenworkshop aan alle groepen. Ook tekent zij ter plekke een verhaal dat door een van de kinderen is geschreven.

Om 13.00 uur verzamelen alle kinderen, ouders, leerkrachten en genodigden van de Bibliotheek Veluwezoom en de gemeente Rheden zich op het schoolplein. Directeur Hans van ’t Rot en leescoördinator Auke Schreurs zullen dan samen de schoolbibliotheek officieel openen.

De bibliotheek heeft een uitleensysteem en alle kinderen krijgen een pasje. Het uitlenen en inleveren wordt georganiseerd door een aantal enthousiaste ouders, die ook hebben geholpen om de bibliotheek in te richten.

De Bibliotheek op school

logo de bibliotheek op school

De schoolbibliotheek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Fredericusschool, de Bibliotheek Veluwezoom en de gemeente Rheden volgens het concept de Bibliotheek op school. Dit is een landelijke aanpak waarbij scholen, bibliotheken en gemeenten samenwerken om het leesplezier van de kinderen te bevorderen. Want wie graag leest, leest vaker, en daardoor steeds beter. En dat is weer gunstig voor de prestaties van kinderen op alle vakken, want ook bij rekenen en geschiedenis is het belangrijk om goed te kunnen lezen.

Voorwaarde is dan wel dat er aantrekkelijk boeken voor handen zijn, zodat de kinderen zelf kunnen kiezen welk boek ze willen lezen. De boeken moeten recent zijn, uitnodigend gepresenteerd zijn en er moet veel keus zijn. Want niet alleen leesboeken helpen om het lezen te bevorderen, ook stripboeken en informatieve boeken zijn heel geschikt om kinderen nieuwsgierig en enthousiast te maken, waardoor ze meer en dus beter gaan lezen.