Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten?

afbeelding Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

De Bibliotheek Veluwezoom verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met lees-, kijk- en surftips en informeert je over praktische zaken, nieuwe diensten en activiteiten. Schrijf je in! Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Resultaat 1 - 10 (van 131)

Weergaveopties:

• Afhaalbieb maandag t/m zaterdag geopend Bekijk details

13 april 2021

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle Bibliotheken in Nederland voorlopig gesloten. Materialen áfhalen (en terugbrengen ;-) is echter wél toegestaan. Bestel eenvoudig een boekenpakket of reserveer je materialen via de online catalogus, haal ze op bij de afhaalbieb in Dieren, Velp, Oosterbeek of Renkum en lézen maar.

Bekijk details van Afhaalbieb maandag t/m zaterdag geopend

• Bibliotheken en corona, hoe zit het? Bekijk details

14 mei 2021

Tot onze grote verrassing en blijdschap besloot het kabinet woensdagavond 12 mei, tijdens de vergadering in de Tweede Kamer, om bibliotheken niet in stap 3 maar in stap 2 van het openingsplan te plaatsen. Dat zou betekenen dat de Bibliotheek, als de coronacijfers het toelaten, donderdag 20 mei onder voorwaarden weer open zou mogen! Dat hopen wij van harte natuurlijk. Aanstaande maandag besluit het kabinet óf stap 2 door kan gaan, dus is het nog even spannend.

Bekijk details van Bibliotheken en corona, hoe zit het?

• Bibliotheek Velp is verhuisd Bekijk details

6 mei 2021

De verhuizing van de Bibliotheek Velp is goed verlopen. Geheel volgens planning vervolgen we onze dienstverlening vanaf maandag 10 mei met veel plezier op de prachtige nieuwe locatie aan Den Heuvel. Vanwege de coronamaatregelen kunnen we je helaas nog niet zelf binnen laten kijken – je kunt wel boeken lenen via de afhaalbieb – maar je kunt via Facebook wél deelgenoot zijn van de officiële opening.

Bekijk details van Bibliotheek Velp is verhuisd

• Iedere week een nieuwe Digitale Voorleestas Bekijk details

10 maart 2021

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Bekijk details van Iedere week een nieuwe Digitale Voorleestas

• Schoolbibliotheek Anne Frankschool Ellecom geopend Bekijk details

4 maart 2021

Na een korte periode van voorbereiding is donderdag 4 maart de schoolbibliotheek geopend in de Anne Frankschool in Ellecom. Zowel de leerkrachten als de leerlingen zijn razend enthousiast over de nieuwe kasten vol verse boeken. De Anne Frankschool is een Montessorischool, dus een schoolbibliotheek waar de kinderen doorlopend zelfstandig boeken kunnen lenen, past goed bij de filosofie van de school.

Bekijk details van Schoolbibliotheek Anne Frankschool Ellecom geopend

• WO2-verhaal gezocht Bekijk details

3 maart 2021

Heb jij een bijzonder oorlogsverhaal of object? Stuur deze dan online in! Van maart t/m mei gaan we op zoek naar persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Als vervolg op de tournee van WO2-cafés in 2020 kan je nu digitaal je oorlogsverhalen of objecten met ons delen.

Bekijk details van WO2-verhaal gezocht

• Code-It@Home: online leerlijn voor thuis Bekijk details

23 februari 2021

Door de coronapandemie moesten en moeten veel kinderen thuis leren, via online lesmiddelen. Daardoor wordt des te meer duidelijk dat computerkennis onmisbaar is. Nu, én in de toekomst. Computerkennis gaat verder dan weten hoe je een computer bedient; het gaat ook over programmeren, over codes, algoritmes en creativiteit. Want, hoe programmeer je eigenlijk een computer?

Bekijk details van Code-It@Home: online leerlijn voor thuis

• Kwartfinales Nationale Voorleeswedstrijd online georganiseerd: 2 winnaars! Bekijk details

19 februari 2021

Vanwege de coronamaatregelen liepen de kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd, dé jaarlijkse spannende leesbevorderingscampagne waarin leerlingen van groep 7 en 8 het tegen elkaar opnemen in verschillende wedstrijdrondes, dit jaar anders dan anders. In plaats van een bijeenkomst in de Bibliotheek met met de voorlezers, ouders, juffen, supporters en – uiteraard - de jury, organiseerden we de wedstrijd online.

Bekijk details van Kwartfinales Nationale Voorleeswedstrijd online georganiseerd: 2 winnaars!

• Hee, er zit een sticker met een QR-code op mijn boek!? Bekijk details

9 februari 2021

Heb jij een boek geleend waar een sticker met een QR-code op geplakt is? Dan heb je geluk! Want dan staat er van dit boek een voorleesfilmpje voor je klaar. Met beeld én muziek. Je kunt het filmpje gratis bekijken als je lid bent van de Bibliotheek.

Bekijk details van Hee, er zit een sticker met een QR-code op mijn boek!?

• Privacyverklaring aangepast Bekijk details

3 februari 2021

Op 2 februari 2021 hebben wij een aanpassing doorgevoerd in onze privacyverklaring. Onder het kopje ‘E-books en luisterboeken’ lees je dat de Koninklijke Bibliotheek aan ons doorgeeft of je e-books en/of luisterboeken leent via de online bibliotheek. Wij nemen dit op in onze lidmaatschapsadministratie, omdat de vergoeding voor het lenen van e-books en luisterboeken is inbegrepen bij de lidmaatschapsvergoeding die je aan ons betaalt én om je beter van dienst te kunnen zijn als je, bijvoorbeeld, vragen...

Bekijk details van Privacyverklaring aangepast