Nieuws

Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten?

afbeelding Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

De Bibliotheek Veluwezoom verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met lees-, kijk- en surftips en informeert je over praktische zaken, nieuwe diensten en activiteiten. Schrijf je in! Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van de bibliotheek

Resultaat 41 - 48 (van 48)

 • Thuis aan de slag met deze handige tips Bekijk details

  14 april 2020

  In deze tijd waarin fysiek contact beperkt is, gebruiken we massaal allerlei digitale oplossingen. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend en makkelijk. Nu ook ons Taalhuis gesloten is, hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet.

 • Inrichting tribuneruimte De Bundel mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds Bekijk details

  8 maart 2020

  De Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ zijn blij dat de ruimte waar zij activiteiten organiseren nu ook klaar is. Sinds zij in juni vorig jaar opnieuw hun intrek namen in de compleet verbouwde Bundel in Dieren lag de tribuneruimte er nog een beetje kaal bij. In februari van dit jaar is de ruimte voorzien van professionele verlichting, een geluidsinstallatie, verduisterende gordijnen en, natuurlijk, stoelen.

 • De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte Bekijk details

  28 februari 2020

  Kun je wel wat hulp gebruiken bij de belastingaangifte via de computer? Een expert die met je meekijkt? Of heb je een vraag? Dan kun je vanaf 10 maart terecht in de Bibliotheek Oosterbeek, Renkum, Doorwerth, Velp en Dieren. Samen met deskundige vrijwilligers van Rechtswinkel Renkum en Sociaal Raadslieden van Rijnstad biedt de Bibliotheek Veluwezoom een gratis Belastingcafé en inloopspreekuren ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2019.

 • BiebPanel gaat veranderen Bekijk details

  4 februari 2020

  De Bibliotheek Veluwezoom peilt de mening van haar klanten sinds 2015 via BiebPanel. Panelleden konden 4 keer per jaar een vragen lijst invullen over verschillende aspecten van de dienstverlening van de Bibliotheek Veluwezoom. Vanaf 2020 gaat dit veranderen. We gaan niet meer werken met een vast panel, maar op een andere manier onderzoek doen.

 • Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst Bekijk details

  22 oktober 2019

  Veel jongeren weten niet wat hun leesniveau is van Lezen voor de lijst. Daarom is er nu de online niveautest Lezen voor de lijst.

 • Renkum zonder bieb? Echt niet! Bekijk details

  27 augustus 2019

  Tot grote opluchting van inwoners van de gemeente Renkum, inclusief het strijdvaardige actiecomité, én de medewerkers van de Bibliotheek Veluwezoom gaf de gemeenteraad van Renkum in de vergadering van woensdag 26 juni aan de bibliotheken in de gemeente te willen behouden. De raad gaf het College de opdracht om, samen met de bibliotheek en de inwoners, de mogelijkheden om te bezuinigingen te onderzoeken, met behoud van de drie huidige vestigingen als uitgangspunt. Hoe staat het er nu mee?

 • Algemene voorwaarden herzien Bekijk details

  28 januari 2019

  De Bibliotheek Veluwezoom heeft haar algemene voorwaarden herzien. Dat was nodig omdat onze dienstverlening sinds de laatste versie (2011) is uitgebreid, vanwege de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) die vorig jaar is ingegaan én omdat we sommige bepalingen duidelijker wilden omschrijven.

 • Grote Letter Boeken beter vindbaar Bekijk details

  1 februari 2018

  Mensen die een visuele beperking hebben kunnen bij de Bibliotheek Veluwezoom speciale uitgaven lenen: Grote Letter Boeken. Dat is geen nieuws. Wat wel nieuw is, is dat deze boeken nu makkelijker te vinden zijn in de online catalogus en op de populaire webpagina ‘Aanwinsten’.

Paginanavigatie